Gezondheid

Farmaceut haalt 300.000 doses griepvaccin terug

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Farmaceut Baxter Healthcare heeft aangekondigd 300.000 Preflucel griepvaccins terug te halen omdat het vaccin buitengewoon veel bijwerkingen veroorzaakt.

Baxter International in Oostenrijk werd in 2009 betrapt op het besmetten van griepprikken met vogelgriep of aviaire influenza. De vaccins werden verkocht aan 18 verschillende landen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De Britse Daily Mail meldt dat het meerendeel van de individuen die zijn geïnjecteerd met Preflucel last heeft van bijwerkingen zoals vermoeidheid, spierpijn en hoofdpijn. Het vaccin wordt pas sinds maart dit jaar gebruikt in Europese landen.

“Het vaccin wordt teruggehaald omdat de genoemde bijwerkingen vaker voorkomen bij deze specifieke partij,” aldus een woordvoerder van Baxter. Dezelfde woordvoerder zei daarna dat mensen die reeds zijn gevaccineerd met Preflucel ‘geen reden hebben om bezorgd te zijn’.

Baxter heeft zorgaanbieders echter geïnstrueerd in het geheel geen Preflucel meer toe te dienen aan mensen. Sinds deze aankondiging zijn veel Europese landen waar het vaccin wordt gebruikt overgestapt op verschillende alternatieven.

“Preflucel zou niet langer gebruikt moeten worden en alle voorraden [van de terug te halen partijen] zouden teruggestuurd moeten worden naar de oorspronkelijke leverancier,” aldus de Britse zorgautoriteit MHRA. “Preflucel zou op dit moment niet meer mogen worden toegediend.”

Het komt Baxter gelegen dat het publiek verder niet wordt geïnformeerd over de oorzaak van het grote aantal bijwerkingen. Hoe kan een woordvoerder van het bedrijf zeggen dat mensen die het vaccin reeds hebben gekregen veilig zijn wanneer 300.000 doses worden teruggehaald?

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x