Homepagina » Binnenland » NRC haalt zich woede op hals met verzinsels over Omtzigt en MH17. Lees hier reacties die de krant weigerde te publiceren
NRC haalt zich woede op hals met verzinsels over Omtzigt en MH17. Lees hier reacties die de krant weigerde te publiceren

NRC haalt zich woede op hals met verzinsels over Omtzigt en MH17. Lees hier reacties die de krant weigerde te publiceren

Het NRC-artikel dat ervoor zorgde dat CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt het woordvoerderschap voor zijn partij rond de MH17-ramp heeft neergelegd, is onderwerp van felle discussie op internet.

Tijdens een bijeenkomst op de Vrije Universiteit in mei over MH17 sprak een Oekraïense getuige over de crash van vlucht MH17 in 2014.

Voorafgaand aan de bijeenkomst stuurde Omtzigt de getuige, Oleksandr geheten, een sms omdat er maar beperkt spreektijd was.

Op Facebook schreef het Kamerlid:

Hij vroeg zich daarom af wat hij dan uit zijn lange verhaal zou vertellen. Ik heb toen een sms gestuurd met wat de hoofdpunten volgens mij waren van zijn eerdere betoog richting mij.

Daar maakte het NRC vervolgens van: Omtzigt had een ‘nepgetuige’ geïnstrueerd met het doel twijfel te zaaien over de officiële lezing over de toedracht van de vliegramp.

Simpelweg onwaar

Journaliste Hella Hueck, die het debat leidde, heeft nu gezegd dat dit simpelweg onwaar is. Volgens haar wilde Omtzigt geen onrust zaaien, maar voorkomen dat de spreker een politiek praatje hield.

“Hij ging mij en de organisatie helpen zodat de man geen tirade van een half uur ging houden,” zei ze in WNL Op Zaterdag. “Het is dus niet zo dat hij spreektijd voor hem regelde, want het was een open bijeenkomst.”

Ze wees erop dat de man een korte toespraak hield en dat het filmpje dat NRC bij het artikel plaatste geen goed beeld geeft van de bijeenkomst.

Ontlastende brief

Hueck voegde toe dat het artikel van NRC Omtzigt geen eer aandoet. “Hij is één van de weinige Kamerleden die er heel veel tijd insteekt en goed in de materie zit,” zei ze.

Ook universitair hoofddocent Erik Denters van de VU, die bij de bijeenkomst aanwezig was, sprong in de bres voor Omtzigt. Hij stuurde een ingezonden brief naar NRC waarin hij felle kritiek uit op het artikel.

De krant weigerde vervolgens om de ontlastende brief te publiceren. Pas nadat de brief op Twitter veel reacties had losgemaakt kreeg Denters een reactie van NRC.

Infame aanval

In de brief schrijft Denters onder meer dat de bewering van NRC dat Omtzigt tijdens de bijeenkomst twijfel zaaide over de betrouwbaarheid van de uitkomsten van het onderzoek naar MH17, niet klopt

Hij spreekt van een ‘infame aanval op een vasthoudend Kamerlid’.

Grote bezwaren

Op internet dook er een geluidsopname op van het voorgesprek tussen Omtzigt en de getuige. NRC weigert de volledige opname van 20 minuten vrij te geven vanwege ‘bronbescherming’.

Adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws Pieter Klein heeft grote bezwaren tegen de weigering van de krant om de volledige opname vrij te geven.

Foto: Ghedolo Wikimedia Commons

[Villamedia]


Vond je deze info goed? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Zou best nog wel eens een deal kunnen zijn in dat zogenaamde regeer akkoord van ze dat CDA best mee mag doen maar ze Omzigt de mond moesten snoeren van VVD omdat hij iets te pijnlijke vragen ging stellen waar ze liever geen antwoord op willen geven. want stel je voor de onderste steen boven zou komen drijven…..dat zou toch wel heel erg pijnlijk worden voor met name de vvd.

  28 likes
 2. Helaas slaat Erik Denters in zijn reactie zelf ook de plank mis door de getuige gratuit een ‘mafkees’ te noemen

  16 likes
 3. Waarom werd de getuige niet serieus genomen?
  Er zijn er meer geweest,die vliegtuigen om de Mh 17 gezien hebben.
  Tot nog toe heeft niemand een Buk gezien, op afvuurrook van de missile.
  Nee,de nepnieuws rondpompende courant had tot doel en I.o.v. De vvd omzigt kapot te krijgen en zo de onderste steen in deze stinkende beerput te laten rusten.

  15 likes
 4. De doofpot is er speciaal voor het respect voor de nabestaanden!

  5 likes
 5. gun je wat tijd om onderstaande te lezen..

  als jij echt wil weten wie bijna 300 nederlanders de dood in gejaagd heeft.. dient jij te onderzoeken wat jou waarheid is.. of hou het op toeval..

  ook rusland zal niet smetteloos zijn maar het is toch te zot dat zo’n uit de oude doos land een hogere intelligentie en A I in computers heeft dan america en europa met elkaar.. “Wie trapt er in godsnaam in het americanse rusland-verhaal? Dit is zo doorzichtig.. het is een aanslag op onze intelligentie”.. ook onze minister ollongren is een van de minder intelligente met door haar eenzijdige gekozen (een kant kiezende) woorden waarschuwde ze voor nep-nieuws dat kan komen vanuit rusland als of al het nep-nieuws daarvandaan komt.. (misschien wel via america) mij voelt het erop gericht te zijn om het opinieklimaat in nederland te beïnvloeden wat de minister helemaal niet mag.. denk hierbij even aan de beloftes die politici maken in aanloop naar verkiezingen.. waarna zij deze nooit of zeldzaam uitvoeren.. ik noem dit volledigheidshalve propaganda, vals spel in ironie en sarcasme door hun weggelachen, de rutte-zalm lach..

  echte goochellaars hebben geen moeite hun lach in te houden zijn vermaken het publiek, lachen dit nooit uit om hun domheid maar hopen dat hun misleiding mag blijven bestaan.. (neem ook als voorbeeld het geloof in Sint-Nicolaas welk kindje kan jij wijsmaken dat hij niet in die vorm bestaat!)

  als er nu dan niks meer, geloofwaardigs uit welke vorm van media komt wat dan.. simpel geen aandacht meer geven, of zelf uitzoeken hoe de vork aan de steel gemaakt is..
  een van de weinigen die echt kritisch in de tweede kamer zit voor het volk door het volk.. spelen zij (de media) nu uit tegen het volk..
  voor de rest zit er alleen maar partijpolitiek in de tweede kamer als ook in de eerste en het parlement.. het is in nedrland niks anders als in noord korea en china.. pol (op de) pot de rode Khmer is de hoogste in tirannie politiek, het ergste experiment..
  de partij voor de dieren heeft alleen mensen stemmen en geen machtiging van welk dier dan ook..

  denk er goed over na of jij nog wel jou stem, jou wil, wil geven aan partijpolitieke dwaling.. wanneer jij goed, diep, veel en wijs er over heb gewogen, lijst dan de stempas die jij straks krijgt voor de gemeenteraad verkiezingen in.. hang hem op in de (wandel)gang om te tonen dat jij nooit meer mee wil doen aan discrimineren van, jou kennissen, vrienden, familie en alle mede mensen in en om jou wereld..
  zo als nelson mandela na 25 cel jaar zegt ”Het lijkt altijd onmogelijk totdat je het gedaan hebt.”
  of wel is politiek het groeistadium waarin een perfect normaal persoon plots gaat lijken op een buitenaards wezen.. een enkeling uitgezonderd..

  dus nu toon pieter omzicht jou hart en mail hem voor zijn goede en diepgravende werk, zodat hij voelt het voor de mens, het jij, ik ben en jou mede mens te doen.. [email protected] zet alleen in het onderwerp “ik steun jou”, of ik vindt dat : de stem van jou hart luider is dan die van je ego..

  met de complimenten van,
  :adrianus-johannes.
  door sturen ! ja graag om deze wakkere mens met onze aanmoediging in de tweede kamer te houden..

  4 likes
 6. Niet Omzigt, maar Buma zouden ze het praten moeten ontemen. Die man raaskaalt maar wat.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

Grote media richten aandacht op Chinees biolab bij corona-epicentrum: ‘Eén van de ergste doofpotten uit de geschiedenis’

De theorie dat het dodelijke coronavirus uit ...

ziekenhuizen

Burgerjournalisten filmen bij ziekenhuizen ‘vol coronapatiënten’. Dit troffen ze aan (kijk nu het nog kan)

In de Verenigde Staten staan mensen uren ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.