Homepagina » UFO » FBI-memo blaast Roswelldebat nieuw leven in
FBI-memo blaast Roswelldebat nieuw leven in

FBI-memo blaast Roswelldebat nieuw leven in

Een FBI-memo over vliegende schotels blaast het Roswelldebat nieuw leven in. Het document dateert van 22 maart 1950 en is geschreven door de toenmalige regiochef van de FBI in Washington D.C.

In de memo staat dat er in 1947 buitenaardsen zouden zijn neergekomen bij de Amerikaanse plaats Roswell.

Uit het meer dan 60 jaar oude document wordt duidelijk dat er bij de veiligheidsdienst een melding van drie neergestorte UFO’s binnenkwam, met daarin de lichamen van mogelijke buitenaardse wezens.

Metaalachtig doek

De objecten hebben een ronde vorm met een verhoogd centrum, met een diameter van ongeveer 15 meter, zo staat te lezen in het stuk van FBI-agent Guy Hottel. In ieder object lagen drie lichamen met een menselijke vorm, maar slechts 90 centimeter lang, gekleed in een metaalachtig doek met fijne textuur. Ieder lichaam was ingezwachteld op een manier die wordt gebruikt bij de pakken van piloten die op hoge snelheid vliegen en testpiloten.

De memo werd in de jaren zeventig vrijgegeven en was al enige jaren op de website van de FBI te lezen. Het document verscheen drie jaar na het Roswellincident.

Volgens de FBI is de Hottel-memo geen bewijs voor het bestaan van UFO’s. Het gaat om een bewering waar we nooit onderzoek naar hebben gedaan, aldus de veiligheidsdienst.

Bron: Foxnews.com Foto: Justin Foulkes/Lonely Planet

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pietsnot schreef:

  old and boring news, and as usual we still know nothing after 60 years roswell incident,dus we kunnen nog wel 60 jaar verder met dit soort fairytale,s tot dat iemand met real video,s en foto,s op de proppen komt,en geen boeken gaat schrijven over U.F.O,s dat weten we nu wel,,dus tijd voor een geindentiviseerd vliegend object en geen ongeindentiviseerd vliegend ding.

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/12
  Naar mijn mening zou het goed zijn wanneer de UFO wereld het foto en film materiaal, van de Apollo maan landingen, en de eerdere ruimte programma’s eens goed onder de loop nemen. Nu meer en meer mensen het bestaan van UFO’s onderkennen is het belangrijk in mijn opinie dat we ook naar het beeld materiaal van het Apollo project kijken. Voor en tegen standers van de Apollo maan landingen spreken over vervalste en gemanipuleerd beelden. Niet zolang geleden is door een onderzoek van AwE130 de waarheid over een Apollo 11 foto aan het licht gekomen, wat is erkent door het Apollo Archive ALSJ. (Lees opmerking 1 November 2012) http://www.hq.nasa.gov/alsj/alsj.funpix.html
  De foto AS11-40-5863-69 was volgens de ALSJ een compilatie van verschillende Apollo 11 foto,s maar dit kan helemaal niet. Ed Hengeveld die werkt voor de NOS is de persoon die deze compilatie heeft gemaakt. Nu is het altijd mogelijk dat er fouten worden gemaakt in een archief, dat is geen probleem. Maar er wordt in de update in de ALSJ met geen woord gerept over de “zon” die door Ed Hengeveld in de compilatie is gephotoshopped. AwE130 heeft alle informatie in Oktober 2012 rechtstreeks naar de APLS chief editor, Eric Jones, verzonden.
  Ik vind het ronduit beschamend dat een historische archief als de ALSJ de lezer niet correct informeert. Er zijn honderden voorbeelden van dit gemanipuleer van Apollo beeld materiaal in de ALSJ, geen wonder dat meer en meer mensen ook twijfelen aan de echtheid van het Apollo beeld materiaal.

  Meer informatie over AwE130
  http://www.awe130.nl/index.php/about

  0 likes
 • Keesie schreef:

  Kwestie van tijd en iedereen zal weten dat we niet alleen zijn. Hoe kortzichtig en arrogant kan men ook zijn om dat overigens te denken.

  0 likes
 • Morningstar schreef:

  Dr. Ir. Coen Vermeeren publiceert zijn boek ‘Ufo’s bestaan gewoon’. Nou Coen, als ze volgens jou ‘gewoon’ bestaan, laten zij zich dan maar -gewoon- in volle openbaarheid aan de mensheid vertonen. Dat ‘verstoppertje spelen’ van de ufonauten ben ik zo langzamerhand spuugzat.

  0 likes
 • C R schreef:

  de FBI ja ja of je die kunt vertrouwen …Dus ook geen meter .

  0 likes
 • sapperdeflap schreef:

  [quote name=”Morningstar”]Dr. Ir. Coen Vermeeren publiceert zijn boek ‘Ufo’s bestaan gewoon’. Nou Coen, als ze volgens jou ‘gewoon’ bestaan, laten zij zich dan maar -gewoon- in volle openbaarheid aan de mensheid vertonen. Dat ‘verstoppertje spelen’ van de ufonauten ben ik zo langzamerhand spuugzat.[/quote]
  duidelijk nog niet wakker.. moet je wel GOED onderzoek doen flapschoen da ge bent

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  In 1968 was Apollo 8 de eerste bemande Apollo vlucht naar de maan. Ik denk zelf dat de astronauten niet in de Apollo 8 naar de maan zaten, maar in Earth Orbit zijn gebleven, terwel de Apollo 8 onbemande naar de maan vloog. Er zijn vele aanwijzingen die deze theorie ondersteunen. Zie deze twee knipsels met waarschuwingen uit 1968
  Sir Bernard Lovell
  http://www.awe130.nl/index.php/documents-articles/26
  Georgij Petrow
  http://www.awe130.nl/index.php/documents-articles/28
  Deze twee top wetenschappers van die tijd stonden niet alleen er waren meer wetenschappers die de nood klok luiden.

  Het is dus goed denkbaar dat de bemanning rond de aarde draaide terwel de onbemande Apollo 8 met robot camera’s richting de maan ging. Hierdoor ontstaat een mix van werkelijkheid en fantasie. De bemanning die rond de aarde draaide deed net alsof ze in de Apollo 8 zaten opweg naar de maan, de beelden van de onbemande Apollo 8 zijn dan dus wel degelijk echt. Ik heb een 8mm film uit 1968 van de Apollo 8 vlucht en daarop is iets te zien wat weleens een UFO kan zijn. Bekijk
  “Clip20 Earth Seen From Apollo 8, 23 Seonds, file .wmv”
  Na 10 seconden zie je van links onder een soort boemerang naar boven schieten.
  http://www.awe130.nl/index.php/15-apollo-8/23-apollo-08

  Voor jaren zijn UFO onderzoeker belachelijk gemaakt en uitgelachen, daar begint nu gelukkig verandering in te komen. Helaas worden maan landing onderzoekers nog steeds belachelijk gemaakt en sommige UFO onderzoekers doen hier vrolijk aan mee. Terwel ik denk dat de maan landingen wel eens de sleutel zouden kunnen zijn voor UFO disclosure. Het lijkt mij verstandig wanneer de UFO onderzoekers en de maan landing onderzoeker het oor bij elkaar te luister gaan leggen, om zo een stap voorwaarts te maken “for all mankind”.

  Wist U dat de NOS binnen 5 jaar alle Apollo 11 tapes had gewist?
  http://www.awe130.nl/index.php/interviews/147

  0 likes
 • sancha schreef:

  [quote name=”sapperdeflap”]
  duidelijk nog niet wakker.. moet je wel GOED onderzoek doen flapschoen da ge bent[/quote]

  Wakker worden doet iedereen in zijn eigen tempo Sapperdeflap.

  Ik ben wakker genoeg maar weet ook dat het heel erg moeilijk is om leugen en waarheid te herkennen vooral in een maatschappij waar er heel wat afgelogen wordt maar ook verheimelijkt wordt.

  het verstoppertje spelen waar Morningstar het over heeft kan ik me heel goed voorstellen.

  We worden steeds vaker en meer geconfronteerd met foto’s, filmpjes en teksten over ufo’s maar ze zelf zien dat gebeurt nog steeds niet. Ik denk dat dat mensen uiteindelijk aan het twijfelen brengt na al die tijd. We willen ze zelf zien maar ik denk dat dat hetzelfde is als het wakker worden. Het zal wel zijn tijd nodig hebben in zijn eigen tempo. Een bloem is ook niet meteen een bloem. Daar gaat heel wat aan vooraf.

  Ik ben eigenlijk zo’n beetje als Morningstar. Ik zou nu ook wel eens na zo’n lange tijd een ufo willen zien en vraag me af waarom ze zich niet (helemaal) aan de mens tonen. Waar wachten ze op? Wat houdt ze tegen?
  Dat heeft niks met wakker worden te maken maar met nieuwsgierigheid en misschien de hoop hebben dat zij onze wereld weer in het ‘gareel’ brengen.

  0 likes
 • Jan schreef:

  Echt allemaal heel erg oud nieuws. Vind het leuk om te lezen maar men vervalt telkens in herhaling. De afgelopen jaren nog nooit iets nieuws gelezen.

  0 likes
 • banva schreef:

  vreemd, ik snap niet dat mensen gelijk moeten schelden en beledigen.Alles geloven ,zou ik niet doen . Maar waarom dan schelden en beledigen ? Mensen snappen niet dat ze HUN visitekaartje aangeven.

  0 likes
 • banva schreef:

  Dat wij de enige wezens zijn in het heelal geloof ik niet. Dit is mijn mening.Niemand zal dit ooit toegeven tot wij het zelf met eigen ogen zien . Als je het dan verteld ….. ben je gek of niet goed wijs. Logisch, wat anders. Wat … is er dan nog waar van het christendom , moslim en andere godsdiensten ? kunnen gelijk de prullebak in , en dan ? hoe zou de wereld er dan uitzien ?

  0 likes
 • Ikke schreef:

  [quote name=”sapperdeflap”][quote name=”Morningstar”]Dr. Ir. Coen Vermeeren publiceert zijn boek ‘Ufo’s bestaan gewoon’. Nou Coen, als ze volgens jou ‘gewoon’ bestaan, laten zij zich dan maar -gewoon- in volle openbaarheid aan de mensheid vertonen. Dat ‘verstoppertje spelen’ van de ufonauten ben ik zo langzamerhand spuugzat.[/quote]
  duidelijk nog niet wakker.. moet je wel GOED onderzoek doen flapschoen da ge bent[/quote]

  En wat betekent dat, ‘GOED onderzoek doen’?
  De juiste sites aanklikken?

  0 likes
 • Boon schreef:

  “Volgens de FBI is de Hottel-memo geen bewijs voor het bestaan van UFO’s. Het gaat om een bewering waar we nooit onderzoek naar hebben gedaan, aldus de veiligheidsdienst.”

  Vreemd dat als je een memo krijgt van een in principe betrouwbare agent van je eigen organisatie dat je daar dan geen follow-up onderzoek naar doet.
  Tenzij je daar van hogerhand opdracht toe hebt gekregen. [MJ12?]

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  lange frans

  Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

  Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

  duitsland

  Duitsland: kinderen die quarantaine niet naleven ‘belanden in gesloten inrichting’

  In Duitsland moeten kinderen minimaal 14 dagen ...

  >