Homepagina » Bewustzijn » Wat vieren we eigenlijk met Pasen?
Wat vieren we eigenlijk met Pasen?

Wat vieren we eigenlijk met Pasen?

Pasen is geïnspireerd op het joodse Pesach en het lentefeest, hoewel met een nieuwe symboliek rond de kruisiging en wederopstanding van Jezus.

Aangezien Jezus en zijn volgelingen zelf Pesach vierden, is er eind 20e eeuw een gebruik onder sommige groepen christenen ontstaan om jaarlijks de sederavond te vieren met als doel zo ‘dichter bij Jezus te staan’.

Sommige christenen discussiëren of dit nieuwe gebruik wel authentiek en gewenst is. Het jodendom zelf stelt dat de Pesachregels alleen van toepassing zijn op mensen die joods zijn.

Ostara

Christenen noemen Pesach vaak ‘pascha’. Pascha is het Aramese woord Pesach. Opvallend is dat de Oosters-orthodoxe Kerk het woord Pascha met het Griekse Pascho (lijden) verbond. Daarmee gaf men een christelijke betekenis aan Pasen. Vreemd genoeg is ‘pascha’ juist de Hebreeuwse naam voor het christelijke paasfeest.

Sommigen stellen dat Pasen een feest is van de lente, waarbij het ontwaken van de natuur na de winter werd gevierd. Zo’n lentefeest is in veel culturen en religies vaak ook ter ere van een godin van het leven en de vruchtbaarheid, die de natuur heeft doen ontwaken en vruchtbaar heeft gemaakt. Voor Noord-Europa menen sommigen dat het de godin Ostara betreft.

De naam Ostara en de Duitse en Engelse benaming voor pasen – Ostern en Easter – zijn te herleiden tot het Oergermaanse woord voor het oosten.

Ostara is afgeleid van de door de Angelsaksische monnik en kerkhistoricus Beda genoemde godin Eostre. De maand april zou zijn genoemd naar de godin Eostrae, die in vroegere tijd in Engeland aanbeden werd.

Helios

Het equivalent van Eostre in de Griekse mythologie is Eos, de godin van de dageraad. Ze was de dochter van de Titanen van het licht en de zus van zonnegod Helios (Sol, Ra) en maangodin Selene (Luna, Artemis).

Als godin van de dageraad rees Eos ’s morgens uit het bed dat ze deelde met haar geliefde Tithonus om de gouden poorten van de hemelen tijdig voor haar broer Helios, die in het oosten vanuit de Oceanus oprees, te openen. Nadat Eos de poorten had geopend, reed ze naar de Olympus om de komst van Helios aan te kondigen.

Helios is verantwoordelijk voor de zonsopgang en –ondergang. Met zijn stralende zonnewagen rijdt hij door de hemel en brengt de mensen licht. Selene wordt als maangodin vaak vereenzelvigd met Artemis, de eeuwige maagd, omdat de maan volgens de Grieken een vrouwelijk en maagdelijk symbool was.

Waar de kerstviering rond de zonnewende van 21 december oorspronkelijk werd ingericht ter ere van de stiergod Saturnus (Satan), stond het feest rond de eerste volle maan na de maartequinox vooral in het teken van de verering van zonnegod Helios en maangodin Selene.

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • T R Hunter schreef:

  [quote name=”Rene.H”]Met Pasen vieren we het feit dat Jezus uit de dood is opgestaan.Hij toonde hiermee zijn macht over de dood. Hij had dit ook al tijdens zijn leven gedaan, door drie maal iemand uit de dood op te wekken; De enige zoon van de weduwe, het dochtertje van Jaïrus en zijn eigen vriend Lazerus ( de broer van Maria Magdalena).
  Pasen; ( de zekerheid dat leven sterker is dan de dood), is het kernpunt waar de hele Christelijke godsdienst om draait.
  De grote Christelijke feesten werden ingebed in de bestaande culturele volkeren, hier is niets mis mee en biedt juist psychologisch alleen maar voordelen.
  De strekking van de feesten werd wel ingrijpend veranderd. Het is dus niet zo, dat wij met Pasen nog steeds de oud Germaanse voorjaarscultus herdenken, hoewel anti-christelijke groeperingen dit natuurlijk wel graag doen voorkomen.[/quote]
  Nog maar een poging want mijn reply is kennelijk niet gepost ? ´´Het feit dat Jezus uit de dood is opgestaan `´? Welk feit ? Waar heb jij dat feit vandaan dan ? Oh uit de bijbel ? De bijbel is geen bewijs voor wat dan ook en mag als zodanig niet als bewijs gezien worden trouwens hier kom je in het veld van circulair reasoning , cirkel argumentatie en die is niet geldig ! Nee er is nog nooit iemand uit de dood herezen dat kan namelijk niet ! Ook is ´´hij ´´( verzonnen karakter uit mythe) niet zelf uit de dood opgestaan. En je gelooft ook die andere mirakels maagdelijke geb, water lopen, blinden ziende maken, bomen vervloeken, wind stil laten liggen, wijn maken etc.? Ja dat is ons bekend dat jullie overal de strekking ingrijpend van veranderen van Sumerische mythen tot de zonnegod mythen die dan in de Gospels verschijnen als het Jezus verhaal. De bijbel berust niet op history !

  1 likes
 • Aurelia schreef:

  Leuk, zo’n hele rij met feiten uit verschillende godsdiensten. Zo zie je de overeenkomsten in plaats van de verschillen.
  Allemaal verwijzen ze naar de natuur en hoe die in het voorjaar weer herrijst. Vandaar ook de symbolen eieren, bloemen en licht (zon).

  Mensen van alle tijden en alle windstreken hebben blijkbaar behoefte (gehad) aan een spirituele betekenis geven aan het opnieuw stromen gaan van de levenssappen na een tijd van innerlijke verstilling.

  0 likes
 • dreamfall schreef:

  Ik stuitte vervolgens op nog meer informatie over onze feestelijke gewoontes. In de loop der jaren zijn er vele non-religieuze culturele elementen toegevoegd aan het feest. Hier speelt vooral het lentefeest in mee en de verering van de Godin van de dageraad of lente. Deze Godin staat bekend onder diverse namen. Eostre, Aurora of Ostara. De Babylonische Godin Ishtar lijkt hier op en is vergelijkbaar met de Griekse Hera, Aphrodite en ook Eostre. De symbolen voor deze Godin bestaan uit een haas en een ei.

  Het ei staat symbool voor vruchtbaarheid en daarom als symbool voor de lente. In de lente word de natuur bevrucht en begint alles weer te groeien en te bloeien. Paasvuren komen oorspronkelijk ook uit het heidense feest van Eostre. Deze werden aangestoken om vruchtbaarheid te brengen over velden en stallen. Vroeger begroeven boeren de eieren in hun veld, zodat ze voor een goede oogst zouden zorgen. En nog steeds gaan de kinderen op zoek naar de eieren nadat ze de eieren een feestelijk kleurtje hebben gegeven.

  0 likes
 • Charlotte schreef:

  [quote name=”dreamfall”]Ik stuitte vervolgens op nog meer informatie over onze feestelijke gewoontes. In de loop der jaren zijn er vele non-religieuze culturele elementen toegevoegd aan het feest. Hier speelt vooral het lentefeest in mee en de verering van de Godin van de dageraad of lente. Deze Godin staat bekend onder diverse namen. Eostre, Aurora of Ostara. De Babylonische Godin Ishtar lijkt hier op en is vergelijkbaar met de Griekse Hera, Aphrodite en ook Eostre. De symbolen voor deze Godin bestaan uit een haas en een ei.

  Het ei staat symbool voor vruchtbaarheid en daarom als symbool voor de lente. In de lente word de natuur bevrucht en begint alles weer te groeien en te bloeien. Paasvuren komen oorspronkelijk ook uit het heidense feest van Eostre. Deze werden aangestoken om vruchtbaarheid te brengen over velden en stallen. Vroeger begroeven boeren de eieren in hun veld, zodat ze voor een goede oogst zouden zorgen. En nog steeds gaan de kinderen op zoek naar de eieren nadat ze de eieren een feestelijk kleurtje hebben gegeven.[/quote]

  Ook heel interessant, maar wat is er niet religieus aan het vereren van godinnen?

  0 likes
 • Rene.H schreef:

  Met Pasen vieren we het feit dat Jezus uit de dood is opgestaan.Hij toonde hiermee zijn macht over de dood. Hij had dit ook al tijdens zijn leven gedaan, door drie maal iemand uit de dood op te wekken; De enige zoon van de weduwe, het dochtertje van Jaïrus en zijn eigen vriend Lazerus ( de broer van Maria Magdalena).
  Pasen; ( de zekerheid dat leven sterker is dan de dood), is het kernpunt waar de hele Christelijke godsdienst om draait.
  De grote Christelijke feesten werden ingebed in de bestaande culturele volkeren, hier is niets mis mee en biedt juist psychologisch alleen maar voordelen.
  De strekking van de feesten werd wel ingrijpend veranderd. Het is dus niet zo, dat wij met Pasen nog steeds de oud Germaanse voorjaarscultus herdenken, hoewel anti-christelijke groeperingen dit natuurlijk wel graag doen voorkomen.

  0 likes
 • Aurelia schreef:

  Een toevoeging:
  Pasen komt van het Latijnse woord ‘pascua’ dat ‘weilanden’ betekent en refereert naar de lente. Het is opmerkelijk dat het Nederlandse woord Pasen verwant is aan het Franse Pâques, het Italiaanse Pasqua, het Spaanse Pascua, het Portugese Páscoa, het Roemeense Paști, het Deense Påske, het Noorse påske en het Zweedse påsk.
  Nederlands hoort tot de Germaanse talen, net als Duits en Engels. In het Duits is Pasen: Ostern (afgeleid van de Germaanse godin Ostara) en in het Engels is Pasen: Easter, waar ook het woord ‘oosten’ in terug te vinden is.
  In het christendom wil men liever geloven dat Pasen afkomstig is van het Joodse Pesach feest dat in dezelfde tijd gevierd werd als het Lentefeest in West-Europa. Maar bedenk dat tijdens het leven van Jezus de pre-christelijke feesten wijd verbreid waren en intens gevierd werden in ons deel van de wereld.

  Met dank aan het vrouwelijke goddelijk http://fb.me/1B3IE3TC4

  0 likes
 • Vonzie schreef:

  Ik vier helemaal geen Pasen.

  0 likes
 • van Eijk schreef:

  [quote name=”Vonzie”]Ik vier helemaal geen Pasen.[/quote]

  Een vrije dag mag je best vieren… Gewoon een extra biertje zonder verdere achterliggende gedacht.

  Fijn weekend !!

  0 likes
 • S0M30N3 schreef:

  Leuk artikel, maar niet voor mij.. Pasen is voor de onwetenden die alleen de maatschappelijke kudde vorm kent van pasen en alles hiervan is met religie verbonden… uuurg nakke die sheit!

  f**k alle religies!

  0 likes
 • Peter schreef:

  Ik hoorde zaterdag op de radio een vraag gesteld door een kind.
  De vraag was:Iedereen,ook jezus is op een bepaalde dag geboren en gaat op een bepaalde dag dood,waarom verandert de sterfdag van jezus dan elk jaar?
  Het paasfeest en kerstfeest zoals wij het kennen zijn van oorsprong germaanse feesten.
  De germanen werden bekeerd tot het christendom en hun feesten zijn blijven hangen,het is nl volslagen onbekend wanneer jezus precies is geboren en wanneer hij stierf.

  0 likes
 • T R Hunter schreef:

  [quote name=”Peter”]Ik hoorde zaterdag op de radio een vraag gesteld door een kind.
  De vraag was:Iedereen,ook jezus is op een bepaalde dag geboren en gaat op een bepaalde dag dood,waarom verandert de sterfdag van jezus dan elk jaar?
  Het paasfeest en kerstfeest zoals wij het kennen zijn van oorsprong germaanse feesten.
  De germanen werden bekeerd tot het christendom en hun feesten zijn blijven hangen,het is nl volslagen onbekend wanneer jezus precies is geboren en wanneer hij stierf.[/quote]
  Om nog even een beetje duidelijker te zijn hij is niet geboren en niet gestorven ! ER was helemaal geen Jezus, het is alleen een verzonnen verhaal gebaseerd op astrotheologische mythen dat is aangetoond ! Maagdelijke geboorten bestaan niet evenmin die mirakels en opstaan uit de dood en hemelvaart. Water omzetten in wijn, waar komt die alcohol en wijnsmaak inneens vandaan dan ? Getoverd zeker ? Jezus is dus een heks ? Ik dacht dat hekserij niet mocht ? Zijn dan al die heksen voor niets op de brandstapel gegooid ? We moeten Jesus dus maar posthuum op de brandstapel gooien dan maar ! Oh man dat zoveel mensen nog in sprookjes geloven en nu nog na 2000 jaar, onvoorstelbaar. WAKKER WORDEN EN JE VERSTAND GEBRUIKEN.. !

  0 likes
 • Hunting wolf schreef:

  Waarom pasen wordt gevierd??Omdat de werkende dan een mooi aantal dagen vrijaf is.Olee, en voor de rest zal het mij worst zijn.Huichelfeestjes uit de tijd, ver van voor de middeleeuwen!!

  0 likes
 • Hunting wolf schreef:

  [quote name=”T R Hunter”][quote name=”Rene.H”]Met Pasen vieren we het feit dat Jezus uit de dood is opgestaan.Hij toonde hiermee zijn macht over de dood. Hij had dit ook al tijdens zijn leven gedaan, door drie maal iemand uit de dood op te wekken; De enige zoon van de weduwe, het dochtertje van Jaïrus en zijn eigen vriend Lazerus ( de broer van Maria Magdalena).
  Pasen; ( de zekerheid dat leven sterker is dan de dood), is het kernpunt waar de hele Christelijke godsdienst om draait.
  De grote Christelijke feesten werden ingebed in de bestaande culturele volkeren, hier is niets mis mee en biedt juist psychologisch alleen maar voordelen.
  De strekking van de feesten werd wel ingrijpend veranderd. Het is dus niet zo, dat wij met Pasen nog steeds de oud Germaanse voorjaarscultus herdenken, hoewel anti-christelijke groeperingen dit natuurlijk wel graag doen voorkomen.[/quote]
  Nog maar een poging want mijn reply is kennelijk niet gepost ? ´´Het feit dat Jezus uit de dood is opgestaan `´? Welk feit ? Waar heb jij dat feit vandaan dan ? Oh uit de bijbel ? De bijbel is geen bewijs voor wat dan ook en mag als zodanig niet als bewijs gezien worden trouwens hier kom je in het veld van circulair reasoning , cirkel argumentatie en die is niet geldig ! Nee er is nog nooit iemand uit de dood herezen dat kan namelijk niet ! Ook is ´´hij ´´( verzonnen karakter uit mythe) niet zelf uit de dood opgestaan. En je gelooft ook die andere mirakels maagdelijke geb, water lopen, blinden ziende maken, bomen vervloeken, wind stil laten liggen, wijn maken etc.? Ja dat is ons bekend dat jullie overal de strekking ingrijpend van veranderen van Sumerische mythen tot de zonnegod mythen die dan in de Gospels verschijnen als het Jezus verhaal. De bijbel berust niet op history ![/quote]
  Laat mij raden??JEZUS was een buitenaardse, en de symbolische wolk waar hij mee naar zijn vader ging, een raket!!Jezus zei al, het koninkrijk van mijn vader is niet van deze aarde!

  0 likes
 • dymph schreef:

  [quote name=”T R Hunter”][quote name=”Peter”]Ik hoorde zaterdag op de radio een vraag gesteld door een kind.
  De vraag was:Iedereen,ook jezus is op een bepaalde dag geboren en gaat op een bepaalde ,,,,,,,,,,,,,, het christendom en hun feesten zijn blijven hangen,het is nl volslagen onbekend wanneer jezus precies is geboren en wanneer hij stierf.[/quote]
  Om nog even een beetje duidelijker te zijn hij is niet geboren en niet gestorven ! ER was helemaal geen Jezus, het is alleen een verzonnen verhaal gebaseerd op astrotheologische mythen dat is aangetoond ! Maagdelijke geboorten bestaan niet evenmin die mirakels en opstaan uit de dood en hemelvaart. Water omzetten in wijn, waar komt die alcohol en wijnsmaak inneens vandaan dan ? Getoverd zeker ? Jezus is dus een heks ? Ik dacht dat hekserij niet mocht ? Zijn dan al die heksen voor niets op de brandstapel gegooid ? We moeten Jesus dus maar posthuum op de brandstapel gooien dan maar ! Oh man dat zoveel mensen nog in sprookjes geloven en nu nog na 2000 jaar, onvoorstelbaar. WAKKER WORDEN EN JE VERSTAND GEBRUIKEN.. ![/quote]

  —————————————-

  Hier een man die je ogen laat openen en laat zien waar een mens in staat is.

  http://www.youtube.com/watch?v=XKa09WcghS4

  http://www.youtube.com/watch?v=ZRjP7gQpDZQ

  http://www.youtube.com/watch?v=-FfjIXACmbY

  http://www.youtube.com/watch?v=lXGWpjrkrmU

  en dan deze deze,,,

  http://www.youtube.com/watch?v=efqSPIso6Oc

  0 likes
 • Ger vd Wall schreef:

  Het draait zoals alles om de ZO(o)N. Als de ZO(o)N stil staat op het kruis is het 22 december en geen goede vrijdag. Als hij na 3 dagen weer op staat (opnieuw geboren wordt) en richting hemel gaat, is het 25 December en geen Hemelvaartsdag. Hij stond in het sterrenbeeld Vissen, vandaar de visser en Maria uit Magdala een vissersdorp. Maar hij staat nu in het sterrenbeeld Aquarius. This is the dawning of Aquarius, the beginning of the 5th dimension. Amen (Dat is van Tutankh_Amen, die eigenlijk voor de Zon staat).

  0 likes
 • enkidoe schreef:

  [quote name=”T R Hunter”][quote name=”Rene.H”]
  Nog maar een poging want mijn reply is kennelijk niet gepost ? ´´Het feit dat Jezus uit de dood is opgestaan `´? Welk feit ? Waar heb jij dat feit vandaan dan ? Oh uit de bijbel ? De bijbel is geen bewijs voor wat dan ook en mag als zodanig niet als bewijs gezien worden trouwens hier kom je in het veld van circulair reasoning , cirkel argumentatie en die is niet geldig ! Nee er is nog nooit iemand uit de dood herezen dat kan namelijk niet ! Ook is ´´hij ´´( verzonnen karakter uit mythe) niet zelf uit de dood opgestaan. En je gelooft ook die andere mirakels maagdelijke geb, water lopen, blinden ziende maken, bomen vervloeken, wind stil laten liggen, wijn maken etc.? Ja dat is ons bekend dat jullie overal de strekking ingrijpend van veranderen van Sumerische mythen tot de zonnegod mythen die dan in de Gospels verschijnen als het Jezus verhaal. De bijbel berust niet op history ![/quote]

  Ach gij ongelovige. Ik heb medelij met u. Doe uw ogen open en zie wat er om u heen gebeurt. Kijk verder dan sbs6 en de relpartijen van het Feyenoord tuig.

  Google eens op Louise Joy Brown geboren op 25 juli 1978 , daar hebt u uw maagdelijke geboorte in de moderne tijd.

  0 likes
 • yoyo schreef:

  [quote name=”Hunting wolf”][quote name=”T R Hunter”][quote name=”Rene.H”]Ja dat is ons bekend dat jullie overal de strekking ingrijpend van veranderen van Sumerische mythen tot de zonnegod mythen die dan in de Gospels verschijnen als het Jezus verhaal. De bijbel berust niet op history ![/quote]
  Laat mij raden??JEZUS was een buitenaardse, en de symbolische wolk waar hij mee naar zijn vader ging, een raket!!Jezus zei al, het koninkrijk van mijn vader is niet van deze aarde![/quote]

  Jesus: Member of the NASA group.

  0 likes
 • T R Hunter schreef:

  Laat mij raden??JEZUS was een buitenaardse, en de symbolische wolk waar hij mee naar zijn vader ging, een raket!!Jezus zei al, het koninkrijk van mijn vader is niet van deze aarde![/quote]

  Als je mijn vorige reply´s had gelezen dan had je kunnen weten dat Jezus verzonnen karakter was samengesteld uit diverse zonnecultus mythen, voorgesteld in de astrotheology kortom Jezus heeft nooit en te nimmer geleeft dat kan ook niet wonderen bestaan niet en evenmin maagdelijke geboorten, over water lopen, wijn van water maken, vermeerdering van 2 vis en 5 broden om duizenden mensen te voeden en ga zo maar door met die onzin laat staan opstaan uit de dood dan wel hemelvaart over terug komen als een fysieke Jezus maar niet te spreken aangezien dat totale hogwash is ! Dus nee Jezus is niet een alien op een wolk. Inderdaad het koninkrijk van God is niet op de aarde De zon en de sterren en het heelal is namelijk dat zgn koninkrijk end dat is niet de aarde zelf. Jezus is aspect van de Zon en de zon is God.. Wanneer gaan gelovigen eens studeren ?

  0 likes
 • T R Hunter schreef:

  [quote name=”Ger vd Wall”]Het draait zoals alles om de ZO(o)N. Als de ZO(o)N stil staat op het kruis is het 22 december en geen goede vrijdag. Als hij na 3 dagen weer op staat (opnieuw geboren wordt) en richting hemel gaat, is het 25 December en geen Hemelvaartsdag. Hij stond in het sterrenbeeld Vissen, vandaar de visser en Maria uit Magdala een vissersdorp. Maar hij staat nu in het sterrenbeeld Aquarius. This is the dawning of Aquarius, the beginning of the 5th dimension. Amen (Dat is van Tutankh_Amen, die eigenlijk voor de Zon staat).[/quote]
  Juist het is alles dus gewoon astrotheologie waar het om draait dat is wat ik al dagen hier probeer duidelijk te maken, christenen snappen hier zowiezo niks van en willen er ook niks van snappen want dan blijft er niks meer van hun geloof over. Kerst geboorte van Jezus(zon hoger opkomen) en Pasen (zon aan kruis en opstanding) hebben allen een connectie met elkaar, want het is een cyclus. Er is geen fysieke gebeurtenis van een historische Jezus aan gekoppeld geen houten kruis, spijkers en bloed en lijden non of it ! Vergeet het maar ! The Passion is de grootste bullshit ooit !

  0 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”enkidoe”]
  Ach gij ongelovige. Ik heb medelij met u. Doe uw ogen open en zie wat er om u heen gebeurt. Kijk verder dan sbs6 en de relpartijen van het Feyenoord tuig.

  Google eens op Louise Joy Brown geboren op 25 juli 1978 , daar hebt u uw maagdelijke geboorte in de moderne tijd.[/quote]
  Maagdelijke geboorten zoals uitgelegd in de bijbel dan wel door stupid christians is bewezen nonsense en zelfs in moderne tijd kan het niet ga daar dus ook niet verder op in ! Ten tweede ik heb geen kabel en kijk zeker geen voetbal dan wel sbs6. Ik denk dat ik me meer verdiept heb in wat er in de wereld en in diverse topics als paranormal, religion, NWO, black projects, UFo phenomena, free energie etc afspeeld dan de meeste hier op deze pagina, try me ! Oh of ik om me heen kijk, meer dan de gemiddelde argeloze ignorante christen en zelfs andere niet gelovigen incl JIJ dus kom daar niet mee aan. Ten tweede wat heeft het geloof (in religie God en Jezus ) te maken met dingen die we om ons heen zien in de context die jij hier opnoemt. Ik heb medelijden voor je ignorantie als kennelijk gelovige die je bent ?

  0 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  Hier een man die je ogen laat openen en laat zien waar een mens in staat is.

  http://www.youtube.com/watch?v=XKa09WcghS4

  http://www.youtube.com/watch?v=ZRjP7gQpDZQ

  http://www.youtube.com/watch?v=-FfjIXACmbY

  http://www.youtube.com/watch?v=lXGWpjrkrmU

  en dan deze deze,,,

  http://www.youtube.com/watch?v=efqSPIso6Oc%5B/quote%5D

  Dynamo ? Ja allemaal illusionistische truuks waarvan al diverse zijn ontmaskerd als vrij simpele truuks die iedereen uit kan voeren, niet veel anders als bij de Nieuwe Uri Geller shows. Niks geen wonderen of goddelijke magic bij betrokken, alleen maar truuks die iedereen kan leren en uitvoeren met genoeg oefening.
  Jezus heeft echter nooit geleeft laat staan die wonderen verricht. De sermon on the mount bestaat helemaal niet is txt uit OT geplukt en in een zgn historische ´´Jezus´´ setting geplaatst en nooit uitgesproken door hem. Gelovigen zijn zo onvoorstelbaar ignorant hypocriet en dom dat wil je niet geloven ( no pun intended)

  0 likes
 • Peter schreef:

  [quote name=”T R Hunter”][quote name=”Peter”]Ik hoorde zaterdag op de radio een vraag gesteld door een kind.
  De vraag was:Iedereen,ook jezus is op een bepaalde dag geboren en gaat op een bepaalde dag dood,waarom verandert de sterfdag van jezus dan elk jaar?
  Het paasfeest en kerstfeest zoals wij het kennen zijn van oorsprong germaanse feesten.
  De germanen werden bekeerd tot het christendom en hun feesten zijn blijven hangen,het is nl volslagen onbekend wanneer jezus precies is geboren en wanneer hij stierf.[/quote]
  Om nog even een beetje duidelijker te zijn hij is niet geboren en niet gestorven ! ER was helemaal geen Jezus, het is alleen een verzonnen verhaal gebaseerd op astrotheologische mythen dat is aangetoond ! Maagdelijke geboorten bestaan niet evenmin die mirakels en opstaan uit de dood en hemelvaart. Water omzetten in wijn, waar komt die alcohol en wijnsmaak inneens vandaan dan ? Getoverd zeker ? Jezus is dus een heks ? Ik dacht dat hekserij niet mocht ? Zijn dan al die heksen voor niets op de brandstapel gegooid ? We moeten Jesus dus maar posthuum op de brandstapel gooien dan maar ! Oh man dat zoveel mensen nog in sprookjes geloven en nu nog na 2000 jaar, onvoorstelbaar. WAKKER WORDEN EN JE VERSTAND GEBRUIKEN.. ![/quote]

  Ik hoop dat de laatste zin niet tegen mij persoonlijk bedoeld was,WANT IK GELOOF NIET IN GOD.
  Ik denk dat als hij geleefd heeft hij te vergelijken valt met een Ogilvie die met behulp van medewerkers of voorkennis ook mensen op het verkeerde been zet.
  De hele bijbel is er op toegespitst om het wow effect te creëren,net als nu de reclameboodschappen van bv Ogilvie.
  En in het verleden waren mensen nog iets makkelijker te beïnvloeden dan nu.

  0 likes
 • Paquita schreef:

  [quote name=”T R Hunter”][quote name=”Peter”]Ik hoorde zaterdag op de radio een vraag gesteld door een kind.
  De vraag was:Iedereen,ook jezus is op een bepaalde dag geboren en gaat op een bepaalde dag dood,waarom verandert de sterfdag van jezus dan elk jaar?
  Het paasfeest en kerstfeest zoals wij het kennen zijn van oorsprong germaanse feesten.
  De germanen werden bekeerd tot het christendom en hun feesten zijn blijven hangen,het is nl volslagen onbekend wanneer jezus precies is geboren en wanneer hij stierf.[/quote]
  Om nog even een beetje duidelijker te zijn hij is niet geboren en niet gestorven ! ER was helemaal geen Jezus, het is alleen een verzonnen verhaal gebaseerd op astrotheologische mythen dat is aangetoond ! Maagdelijke geboorten bestaan niet evenmin die mirakels en opstaan uit de dood en hemelvaart. Water omzetten in wijn, waar komt die alcohol en wijnsmaak inneens vandaan dan ? Getoverd zeker ? Jezus is dus een heks ? Ik dacht dat hekserij niet mocht ? Zijn dan al die heksen voor niets op de brandstapel gegooid ? We moeten Jesus dus maar posthuum op de brandstapel gooien dan maar ! Oh man dat zoveel mensen nog in sprookjes geloven en nu nog na 2000 jaar, onvoorstelbaar. WAKKER WORDEN EN JE VERSTAND GEBRUIKEN.. ![/quote]
  Oh wat fijn dat iedereen tegenwoordig mag geloven wat hij/zij wil. Ik geloof wél in de aardse aanwezigheid van Jezus en bovendien geloof ik ook nog in de Heilige Geest …. Groetjes, Paquita.

  0 likes
 • Peter schreef:

  @TR Hunter,

  Ik geloof ook niet in een god,maar kan me wel voorstellen dat er iemand als jezus geleefd heeft,ook al is het niet aangetoond.
  Het christendom heeft ergens een oorsprong net als alle andere geloven,waarvan de islam een aftreksel van het christendom is.
  Een persoon kan vele volgelingen krijgen,kijk maar naar de volle zalen van Ogilvie en voorheen Jomanda.
  Het probleem met jezus is dat zijn status opgepept is door de bijbel die geschreven is door zijn volgers.
  Het gaat eigenlijk helemaal niet om de figuur jezus,het gaat om de inhoud van de bijbel die voor een deel bestaat uit bijeen raapsels van nog oudere geschriften en voor een deel overdreven verhalen van zijn kunnen.
  De bijbel is feitelijk herschreven in opdracht van de romeinse keizer Constantijn,daarna ontstond de katholieke kerk.
  Het OT is een plakboek van verhalen die ouder zijn dan de dode zee rollen en het NT is een ophemeling van de persoon die we nu jezus noemen en daarnaast een middel om de mensen in het verleden angst in te boezemen,dit alles gedirigeerd door de romeinen en de katholieke kerk die,hoe is het mogelijk gezeteld is in?.
  Dus,ook al heeft jezus geleefd,so what?

  0 likes
 • kengai schreef:

  Peter,bijna helemaal met je eens, maar wat is het probleem met Olgilvie, waarom zou hij dat niet kunnen.
  Deze man komt mij zeer oprecht over, heel anders dan Jomanda en hij helpt zeer veel mensen, ook met gehandicapte kinderen, waarom is dat een probleem.
  Heeft hij ooit iemand geestelijk of lichamelijk beschadigd, nee, als jij er niets mee hebt, dan kijk je gewoon niet, ik had niets met Jomanda, dus heb ik er nooit wat van gevolgd.
  Gewoon belachelijk als je mensen probeerd te helpen en sommigen kunnen het niet volgen, dat deze mensen dan maar vooral in de grond getrapt moeten worden, waarom.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”T R Hunter”]Laat mij raden??JEZUS was een buitenaardse, en de symbolische wolk waar hij mee naar zijn vader ging, een raket!!Jezus zei al, het koninkrijk van mijn vader is niet van deze aarde![/quote]

  Als je mijn vorige reply´s had gelezen dan had je kunnen weten dat Jezus verzonnen karakter was samengesteld uit diverse zonnecultus mythen, voorgesteld in de astrotheology kortom Jezus heeft nooit en te nimmer geleeft dat kan ook niet wonderen bestaan niet en evenmin maagdelijke geboorten, over water lopen, wijn van water maken, vermeerdering van 2 vis en 5 broden om duizenden mensen te voeden en ga zo maar door met die onzin laat staan opstaan uit de dood dan wel hemelvaart over terug komen als een fysieke Jezus maar niet te spreken aangezien dat totale hogwash is ! Dus nee Jezus is niet een alien op een wolk. Inderdaad het koninkrijk van God is niet op de aarde De zon en de sterren en het heelal is namelijk dat zgn koninkrijk end dat is niet de aarde zelf. Jezus is aspect van de Zon en de zon is God.. Wanneer gaan gelovigen eens studeren ?[/quote]
  O ja dat is ook zo.Jij kunt het weten toch?? Want je was erbij????Ik heb de gehele bijbel bestudeerd,het boek die juist tegen de ZON aanbidders is.Zij werden dan ook afvalligen genoemd.En ik ben vast zo,n mafklapper die niet verder kijkt dan zijn neus lang is,is een uitspraak te VROEG!!!!En dus maar een aanname uwerzijds.Want wie zich ophangt aan slechts één boekje, zijn er miljarden vergeten.

  0 likes
 • Peter schreef:

  [quote name=”kengai”]Peter,bijna helemaal met je eens, maar wat is het probleem met Olgilvie, waarom zou hij dat niet kunnen.
  Deze man komt mij zeer oprecht over, heel anders dan Jomanda en hij helpt zeer veel mensen, ook met gehandicapte kinderen, waarom is dat een probleem.
  Heeft hij ooit iemand geestelijk of lichamelijk beschadigd, nee, als jij er niets mee hebt, dan kijk je gewoon niet, ik had niets met Jomanda, dus heb ik er nooit wat van gevolgd.
  Gewoon belachelijk als je mensen probeerd te helpen en sommigen kunnen het niet volgen, dat deze mensen dan maar vooral in de grond getrapt moeten worden, waarom.[/quote]

  Ogilvie zal wellicht mensen niet direct schade berokkenen,maar hij maakt zich wel schuldig aan geld verdienen aan andermans leed.
  Hij is nu al diverse malen door de mand gevallen,laatst nog omdat hij blijkbaar erg goed had gekeken naar het programma hello goodbye van de ncrv.
  Hij deed later in zijn eigen show net of hij communiceerde met de overledenen terwijl later bleek dat hij de info uit het ncrv programma had gehaald.
  Ook zijn uitglijder bij het programma rambam spreekt boekdelen.
  Tevens de diverse tests waar hij vrijwel altijd fout zat en steeds weer van onderwerp veranderde.
  Laten we het zo stellen,hij heeft na zijn faillissement een ander gat in de markt gevonden en buit dat heel slim uit.

  0 likes
 • JR schreef:

  het mooiste wat u ooit gehoord heeft is op passen 2000 jaar geleden een feit geworden. Ik haal twee teksten aan die op deze daad slaan.

  1 Kor 15,22
  Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden.

  Rom 5,18
  Derhalve, gelijk het door één daad van overtreding voor alle mensen tot veroordeling gekomen is, zo komt het ook door één daad van gerechtigheid voor alle mensen tot rechtvaardiging ten leven.

  Dus heel simpel, zoals wij, zonder wij het wilden werden we als zondaren geboren omdat onze over, over enz groot vader door die enen daad de zonde in de wereld bracht, zo zeker wij alle zondaren zijn geworden, omdat wij allemaal uiteindelijk sterven, zo zullen wij allemaal levend gemaakt worden en en ook nog eens gerechtvaardigd worden.

  Dus deze gebeurtenis heeft 2000 jaar geleden plaats gevonden en binnenkort wordt er eerst een kleine groep tot leven gewekt en daarna alle mensen die ooit geleefd hebben vanaf Adam. En dan krijgen we geen lichaam meer die door de zonde sterft, maar een onvergankelijk lichaam die leeft. De Godsdienst het deze prachtige boodschap ingepikt en alleen voor haal leden laten gelden. Maar Gode zij dank is het voor alle mensen en u hoeft er niks voor te doen, omdat God van zijn schepsels houd en niemand verloren laat gaan, alleen de slechteriken onder ons, moeten helaas nog wel door een dalletje heen gaan, maar uiteindelijk komen zij er ook.

  Is dat geen mooi bericht.
  Groet, JR

  0 likes
 • Peter schreef:

  [quote name=”JR”]het mooiste wat u ooit gehoord heeft is op passen 2000 jaar geleden een feit geworden. Ik haal twee teksten aan die op deze daad slaan.

  1 Kor 15,22
  Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden.

  Rom 5,18
  Derhalve, gelijk het door één daad van overtreding voor alle mensen tot veroordeling gekomen is, zo komt het ook door één daad van gerechtigheid voor alle mensen tot rechtvaardiging ten leven.

  Dus heel simpel, zoals wij, zonder wij het wilden werden we als zondaren geboren omdat onze over, over enz groot vader door die enen daad de zonde in de wereld bracht, zo zeker wij alle zondaren zijn geworden, omdat wij allemaal uiteindelijk sterven, zo zullen wij allemaal levend gemaakt worden en en ook nog eens gerechtvaardigd worden.

  Dus deze gebeurtenis heeft 2000 jaar geleden plaats gevonden en binnenkort wordt er eerst een kleine groep tot leven gewekt en daarna alle mensen die ooit geleefd hebben vanaf Adam. En dan krijgen we geen lichaam meer die door de zonde sterft, maar een onvergankelijk lichaam die leeft. De Godsdienst het deze prachtige boodschap ingepikt en alleen voor haal leden laten gelden. Maar Gode zij dank is het voor alle mensen en u hoeft er niks voor te doen, omdat God van zijn schepsels houd en niemand verloren laat gaan, alleen de slechteriken onder ons, moeten helaas nog wel door een dalletje heen gaan, maar uiteindelijk komen zij er ook.

  Is dat geen mooi bericht.
  Groet, JR[/quote]

  Helemaal geweldig,binnenkort lopen er dus zombies over de dam of coolsingel.
  Als ze het een beetje uitvlooien lopen ze er met de kroning van WA.

  0 likes
 • S0M30N3 schreef:

  Als ik de bijbel moet geloven zijn Adam en Eva broer en zus, das best vies..

  Als het zo is zijn we allemaal gehandicapten en dat kan best kloppen, kijk maar hoe wij als mens met de aarde omgaan…

  Maar alsnog het is lang geleden geschreven en zovaak vertaald en herschreven, dus hoe kun je zo’n boek heilig beschouwen pfff, kiek is eehm verder dan uw neus lang is (gelovigen)

  – “Science flies you to the Moon, Religion into Skyscrapers”.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  lange frans

  Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

  Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

  duitsland

  Duitsland: kinderen die quarantaine niet naleven ‘belanden in gesloten inrichting’

  In Duitsland moeten kinderen minimaal 14 dagen ...

  >