Homepagina » Het Complot » FBI probeerde complottheorieën rond de dood van journalist Michael Hastings te ontkrachten
FBI probeerde complottheorieën rond de dood van journalist Michael Hastings te ontkrachten

FBI probeerde complottheorieën rond de dood van journalist Michael Hastings te ontkrachten

Uit interne e-mails is gebleken dat de FBI geruchten en complottheorieën rondom de dood van journalist Michael Hastings heeft geprobeerd te ontkrachten. Hastings overleed afgelopen jaar op 33-jarige leeftijd na een auto-ongeluk.

De dag na de crash twitterde WikiLeaks dat Hastings tegen de groep had gezegd dat de FBI hem onderzocht. Veel journalisten stelden de FBI daarop de vraag waarom de dienst de onderzoeksjournalist in de gaten hield.


Uit tientallen interne e-mails is gebleken dat de FBI stappen heeft ondernomen om elke suggestie dat de dood van Hastings geen ongeluk was, te verwerpen. Het kantoor van de FBI in Los Angeles werd twee dagen na de dood van Hastings overspoeld met vragen over samenzweringstheorieën rond het auto-ongeluk.

De FBI stelde een onderzoek in en liet uiteindelijk in een verklaring weten dat ‘journalist Michael Hastings nooit is onderzocht door de FBI’. Dat is ongewoon krachtige taal, aangezien de FBI normaal gesproken geen uitspraken wil doen over onderzoeken.

De FBI beschikte over één document over het werk van Hastings dat op 11 juni 2012 werd geopend. Het betreft ‘geheime nieuwsartikelen’ over de verdwijning van de Amerikaanse sergeant Bowe Bergdahl. Die werd bijna vijf jaar door de Taliban vastgehouden in Afghanistan.

Het document werd niet gevonden toen FBI-agenten de database van het agentschap doorzochten. De media bleven ondanks de verklaring vragen stellen over de geruchten dat vrienden en collega’s van Hastings waren benaderd door de FBI.

Hastings schreef voor Rolling Stone een profiel van generaal Stanley McChrystal, dat leidde tot diens aftreden. McCrystal had toen Hastings een profiel over hem schreef de leiding over de Amerikaanse troepen in Afghanistan.

[RawStory]


Vind je dit artikel belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

1 reactie

  1. Dan zit de FBI dus weer achter die moord.
    Goed artikel dit.

    2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

politiecommissaris

Ex-politiecommissaris New York: ‘George Soros motor achter protesten VS’

Je moet wel volslagen idioot zijn om ...

bakstenen

Wat zit er achter de mysterieuze stapels bakstenen die relschoppers in Amerikaanse steden vinden?

Er zijn verschillende filmpjes opgedoken van grote ...