Het Complot

FBI probeerde complottheorieën rond de dood van journalist Michael Hastings te ontkrachten

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit interne e-mails is gebleken dat de FBI geruchten en complottheorieën rondom de dood van journalist Michael Hastings heeft geprobeerd te ontkrachten. Hastings overleed afgelopen jaar op 33-jarige leeftijd na een auto-ongeluk.

De dag na de crash twitterde WikiLeaks dat Hastings tegen de groep had gezegd dat de FBI hem onderzocht. Veel journalisten stelden de FBI daarop de vraag waarom de dienst de onderzoeksjournalist in de gaten hield.


Uit tientallen interne e-mails is gebleken dat de FBI stappen heeft ondernomen om elke suggestie dat de dood van Hastings geen ongeluk was, te verwerpen. Het kantoor van de FBI in Los Angeles werd twee dagen na de dood van Hastings overspoeld met vragen over samenzweringstheorieën rond het auto-ongeluk.

De FBI stelde een onderzoek in en liet uiteindelijk in een verklaring weten dat ‘journalist Michael Hastings nooit is onderzocht door de FBI’. Dat is ongewoon krachtige taal, aangezien de FBI normaal gesproken geen uitspraken wil doen over onderzoeken.

De FBI beschikte over één document over het werk van Hastings dat op 11 juni 2012 werd geopend. Het betreft ‘geheime nieuwsartikelen’ over de verdwijning van de Amerikaanse sergeant Bowe Bergdahl. Die werd bijna vijf jaar door de Taliban vastgehouden in Afghanistan.

Het document werd niet gevonden toen FBI-agenten de database van het agentschap doorzochten. De media bleven ondanks de verklaring vragen stellen over de geruchten dat vrienden en collega’s van Hastings waren benaderd door de FBI.

Hastings schreef voor Rolling Stone een profiel van generaal Stanley McChrystal, dat leidde tot diens aftreden. McCrystal had toen Hastings een profiel over hem schreef de leiding over de Amerikaanse troepen in Afghanistan.

[RawStory]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
HET_SYSTEEM
HET_SYSTEEM
8 jaren geleden

Dan zit de FBI dus weer achter die moord.
Goed artikel dit.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x