Mens en Dier

‘Armste president ter wereld’ neemt afscheid

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Uruguay zullen ze hun afscheidnemende president niet gauw vergeten. José Mujica was sinds 2010 president, maar mag zich volgens de grondwet geen kandidaat meer stellen voor een nieuwe ambtstermijn.

Mujica bleef gedurende zijn hele ambtsperiode zijn nederige zelf. Hij gaf ongeveer 90 procent van zijn presidentiële salaris weg aan goede doelen. Hij reed in een kleine, blauwe Volkswagen Kever uit 1987. Een aanbod van een Arabische sjeik, die zijn geliefde auto voor één miljoen dollar wilde kopen, sloeg hij af. Hij droeg sandalen tijdens officiële gelegenheden en bleef samen met zijn vrouw en drie honden in zijn boerderij wonen in plaats van in het presidentiële paleis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Uruguay werd onder zijn leiding het eerste land ter wereld dat het gebruik, de productie en de distributie van cannabis heeft gelegaliseerd. Ook het homohuwelijk en abortus zijn er dankzij hem legaal. Daarnaast werd de armoede teruggedrongen.

Zelf rookt Mujica naar eigen zeggen nooit cannabis. “De enige goede verslaving is de liefde,” zegt hij. Hij vindt alle ophef over zijn levensstijl maar vreemd. “Het enige wat ik doe is op dezelfde manier leven als de meerderheid van mijn landgenoten. Je bent pas arm als je altijd meer wilt, als je nooit tevreden bent. Maar ik heb niet veel nodig om tevreden te zijn.”

Mujica, een oud-guerrillastrijder die 13 jaar in de gevangenis doorbracht tijdens het militaire regime in Uruguay, wordt ook wel de armste president ter wereld genoemd. De inwoners van het land noemen hem liefkozend ‘Pepe’. In maart wordt Mujica opgevolgd door partijgenoot Tabaré Vázquez.

[RTL Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
9 jaren geleden

deze arme president was niet arm , geld maakt niet gelukkig het verarmt zijn de persoon die meer wilt bezitten hij had het DOOR dat het eenvoudig en meer zich gelukkig voelden door niet het geld te zien als een middel waarin je gelukkig kunt zijn , geld maakt van de mens een slaaf en ongelukkig , waarom hun motto is als ze maar genoeg hebben van dat goedje , waarin ze denken dat daarin hun geluk in zit, het is gebaseerd op steeds meer , niet alleen de persoon zelf wil meer maar ook bedrijven willen steeds meer en meer winst maken. en winst maken of meer willen hebben zit altijd een onbehagelijk gevoel achter van angst voor een te kort, het is de angst die juist deze ongelukkigheid of zijn de drijfveer achter alle bewegingen of stromingen zit , met een gevoel of een tekort komen van dit middel , het is een van de alle GROOTSTE verslavingen van deze tijd , en maakt mensen blind en ontkennen het , dit heeft te maken met dat het zo ingekapseld is dat men het niet meer ziet, daar komen uit voort alle onbehagelijke gevoelens depressie jaloezie afgunst stelen roven en elkaar bedriegen, maar er zijn ook mensen bij die dit door hebben en het mooiste is dat het een president, de armste president maar de rijkste die de eenvoud kent, de maatschappij of de persoon die deze waarde niet kent zal altijd een gevoel hebben van een groot te kort. dat kunnen ze alleen maar opvoeren met meer zodat de angst voor een te kort altijd aanwezig is ,,maar er zijn mensen met daarin een evenwicht het zijn de wijste mensen die kennis en inzicht hebben verkregen door eenvoudig te zijn en daaronder vallen mensen die genoeg hebben maar ze blijven eenvoudig ook al hebben ze genoeg en leven ze financiële rijkdom zij hebben het echt verdient, deze mensen schenken het meest maar ze blijven onbekend zij staan namelijk niet op de voorgrond als een gevende…dat is de eenvoud van armdom en rijkdom

rob
rob
9 jaren geleden

En wat nu ook het mooiste is , deze man liet zich niet verleiden door zijn Volkswagen te verkopen aan een Arabier, deze Arabier probeerde de ze president te verleiden door een miljoen dollar te bieden aan een president voor zijn Volkswagen .dan hat deze Arabier kunnen zeggen je gaf toch niets om geld maar je verkoopt wel je volks wagen voor een miljoen dollar, hij stelde de president op de proef en deze weigerde het aanbod, een Grote afgang voor deze Arabier hun motto is hoe meer geld hoe gelukkiger maar deze misleiding van het geld trapte deze arme president niet in ,hij stond er boven wat een rijkdom is dat werkelijk…en wat een armoe en een afgang van deze Arabier die dit aanbood.. zo zie je maar niet alles is te KOOP..

Rini
Rini
9 jaren geleden

Na van mij mag een hoog geplaatste wel wat meer verdiene dan een gewoon mens,gen probleem,maar dan ook geen paleis nee.
Neem mijn pettje af voor zoeen iemand,kunnen onze ministers en vooral rutte een voorbeeld aan nemen toch.
Niet dat ze hebberige mensen dat ooit zullen doen,hier in de derde Demensi,maar zou wel tof zijn.
Maar ja net wat hij zegt,die(hoe je ze ook mag noemen) blijven hebberig en willen alleen maar meer meer en nog een klein beetje meer.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Alle presidenten zitten bij de geheime genootschappen omdat het een wereld plicht is. Zo spelen al de Vrijmetselaars hun rol in de wereld van steenrijke tot een arme sloeber.

Het is dus maar hoe je het wilt zien en hoe het jou gemanipuleerd is.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x