Homepagina » Buitenland » Wat Verhofstadt hier doet, is misselijkmakend! In Thüringen is de democratie gestorven
thüringen
Foto: European Parliament CC BY 2.0 Wikimedia Commons

Wat Verhofstadt hier doet, is misselijkmakend! In Thüringen is de democratie gestorven

Thüringen is één van Duitslands minst bekende deelstaten, maar staat plotseling in het middelpunt van de politieke spotlights.

In Thüringen werd woensdag de nieuwe minister-president gekozen. De verwachting was dat de zittende regeringschef van Die Linke, Bodo Ramelow, herkozen zou worden.

In een derde stemronde won verrassend de liberale FDP-kandidaat Thomas Kemmerich, dankzij steun van AfD.

Verkiezing terugdraaien

De liberale FDP die steun krijgt van de rechtse partij AfD, dat is natuurlijk een gotspe.

De verkiezing riep kritiek op uit alle hoeken. Bondskanselier Merkel zei: “Een slechte dag voor de democratie.”

“Dit is een onvergeeflijke gang van zaken. De verkiezing van Kemmerich moet worden teruggedraaid,” voegde ze toe.

Hitler-vergelijkingen

Ramelow plaatste twee foto’s op Twitter, met op de ene AfD’er Björn Höcke die een buiging maakt voor Kemmerich en op de andere de Duitse rijkspresident Paul von Hindenburg die de macht overdraagt aan Hitler.

Ook Europarlementariër Guy Verhofstadt deelde de foto’s op Twitter en schreef erbij: “Wat er in Thüringen is gebeurd, is totaal onacceptabel.”


Met andere woorden: u mag wel stemmen, alleen als u links stemt.

De druk werd dusdanig opgevoerd dat Kemmerich zijn functie al na 24 uur weer neerlegde. Hij heeft ontbinding van het parlement aangevraagd en naar alle waarschijnlijkheid komen er nieuwe verkiezingen.

Misselijkmakend

Jelte Wiersma reageert in Elsevier Weekblad op de tweet van Verhofstadt: “Hij maakt zichzelf voortdurend belachelijk. Wat Verhofstadt hier doet, is misselijkmakend.”

“Door een vergelijking te trekken tussen de premiersverkiezing in het Thüringse parlement en de machtsoverdracht aan Adolf Hitler, bagatelliseert hij de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust,” vervolgt Wiersma.

Oud-minister Plasterk voegde toe: “De uitkomst van een democratisch proces elders in Europa behoeft toch niet de acceptatie van iemand in Brussel? […] Toont deze tweet niet zelfoverschatting en gebrek aan constitutionele verhoudingen?”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Dat Brussel / EU instituten opgeheven moeten worden, daar zijn de meeste lezers het hier wel over eens.

  Bij referendum in 2005 in NL was dat ook al zo, tevens in Frankrijk en Ierland maar de machtswellustelingen gaan gewoon door. De nieuwe EU slogan : “Lak aan het Volk”.

  36 likes
  • Meneer Ford zei:”Ik lever onze auto’s in de door U gewenste kleur, als die maar zwart is”.
   Linkse politiek:”U mag stemmen op wat u maar wilt, als die maar links is”.

   16 likes
 2. Weer een reden om uit de EU te stappen!

  32 likes
 3. Laat alle schapen in Nederigland hier alvast maar aan wennen ‼️

  Dit Linkse spel is hier ook al een hele poos bezig en verergert hier op dezelfde
  Manier. Het links spel zien we hier in nagenoeg iedere stad welke bestuurd word door uitgerangeerde veelal linkse Politici..

  Vreselijk om te zien maar de Nederiglandse schapen laten het gewoon gebeuren. Kijk naar de angstige Blikken en acties van Links tegen Baudet en Wilders
  Het volledig uitsluiten van deze partijen door de gevestigde Links georiënteerde EU slaven Bevestigd de EU orders ‼️‼️‼️

  Het is de hoogste tijd voor een wat hardere aanpak en ieder geval bewustwording van de mede door de media Links geprogrammeerde mensen.

  Vaak komt de mosterd na de Maaltijd maar velen begrijpen het nog steeds niet. Hoe het verdeel en heers spel gespeeld word.
  Jammer dat. dit land wat er niet meer voor de eigen mensen is ‼️
  Geheel zoals hutgevoerd door de Linkse Roverheid ‼️

  24 likes
 4. Waarom hebben die linkse deugers altijd van die verzuurde koppen? Het is net als of dat volk geen plezier in hun leven heeft en daarom anders denkenden dat ook niet gunnen.
  Ik kan echt geen enkele verklaring geven waarom die engnekken zo verbitterd zijn of komt is dat soms erfelijk bepaald?
  Wat die lui niet snappen is dat ze door hun gedram regelrecht op een burgeroorlog af stevenen, een oorlog die hun volledig op zal breken want de echte vechters zijn niet links, niet rechts maar gewone mensen die het SPUUGZAT zijn om constant voor racisten, fascisten etc uitgemaakt te worden.

  15 likes
 5. Engeland heeft groot gelijk dat het land de dictatoriale EU verlaat en het enkel nog wil zien als de vroegere EEG; enkel handelsverdragen met de buurlanden.
  Verhofstad bewijst al weer voor de zoveelste keer dat hij een rasechte dictator is.
  Next exit after brexit is maybe gexit(*)and after that nexit and italexit toghether whit spainexit
  EU: rest in peace. Begraaf het onder de onderste steen van Rutte zodat je heel zeker weet dat het nooit meer boven komt.
  (*) Germany exit

  11 likes
 6. Politieke chaos in Thüringen: minister-president moet na 24 uur aftreden door steun van extreemrechts

  Duitsland staat op zijn kop. De nieuwe liberale minister-president van de deelstaat Thüringen kreeg de post dankzij steun van de extreemrechtse partij AfD. Onverteerbaar is dat voor veel Duitsers. Er werden nieuwe verkiezingen geëist, en al na 24 uur moest de nieuwbakken minister-president een stap opzijzetten.

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200206_04837796

  8 likes
  • Wat zal ik lachen als blijkt,dat het hele linkse zooitje door de Afd wordt weggevaagd,,na de verkiezing.

   8 likes
   • Ja Peter, lijkt me gewenst. Ik heb er echter wel een kanttekening bij; wat als PVV of FVD ineens wel een stem krijgt en ze alle tegenwerking ineens niet meer te verduren krijgen? Ik zeg het voor de zoveelste keer, het zijn geen partijen die regeren willen. Ze zijn sterk zolang ze tegengewerkt worden, daar putten ze hun krachten uit. Wat als iedereen op ze stemt? dan weten ze wellicht niet, wat te doen. Concreet gesproken; wat hebben wij daar aan dan? Of zeggen we dan … ach joh, we zien wel.
    Leuk hoor, al die geluiden van Wilders of Baudet, maar waar zijn ze straks als we ze echt nodig hebben? de Bahama’s?

    1 likes
    • Het kabinet wat er nu zit, hobbelt achter de feiten aan. Als , zoals je verwoord heb, Baudet en Wilders in het kabinet zouden komen, kan het in ieder geval niet slechter.
     Alleen al om deze reden zou ik zeggen “ geef ze de kans”. Huidige regering “leert” nog steeds. (Hun eigen woorden.) daarom geef een kennis kabinet de kans.

     1 likes
  • Rectificatie: het is helemaal niet onverteerbaar voor veel Duitsers, want dit is het resultaat van de stemming.
   Uiteraard zijn er Duitsers (of tenminste personen met een Duits paspooort maar of het échten zijn is twijfelachtig…) die hier niet blij mee zijn (heks Merkel voorop, iets met fuhren…).
   Het woord ‘veel’ wat je gebruikt, doet automatisch vermoeden dat het de meerderheid is. Taal is machtiger dan het zwaard, en woordkeuze belangrijk. Je boodschap is terecht, maar er zou beter kunnen staan: Onverteerbaar is dat voor een deel van de Duitsers…

   1 likes
   • zolang jij geen bewijs kunt leveren dat er geen stemfraude word toegepast is jouw rectificatie op anderrmans reactie zeer ongepast.

    de uitspraak;taal is machtiger dan het zwaard kan ook op jou toegepast worden.

    fff

    5 likes
    • Ik voel me persoonlijk ook niet aangesproken, gezien het stuk uit de krant zelf komt (zie link)
     Het is de taal van de media (propaganda taal) en het zelfde zie je ook op de tv media.
     Alles wat niet in het plaatje past, is voor dat volk slecht, ook al is het de minderheid, dan maakt de media er de meerderheid van en visa versa.
     Met die fake statistieken is dat het zelfde, bv 3 weken heet weer en dan maken ze er heel het jaar van!!

     1 likes
 7. als je in dit land iets te veel naar rechts lonkt dat zijn de rapen gaar
  dit is al heel vroeg begonnen zoals bakker cpn , wilders , als het even uitkomt baudet en waar zijn ze zo bang voor het linkse schorem .
  ze gaan over lijken die linkse rakkers , ze jagen letterlijk en figuurlijk de dood in.
  wij trekken aan de touwtjes en jullie dansen zo als wij willen.

  maar jullie tijd komt zo met de verkiezingen en dan kunnen jullie timmerfrans volgen, huillie huillie.

  8 likes
  • Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij ofwel Hitler’s NSDAP was dan ook erg links in veel van de ideologie. Een aantal programmapunten:
   – De staat heeft de plicht ervoor te zorgen dat alle burgers in hun levensonderhoud kunnen voorzien of door de staat worden onderhouden.
   – uitbreiding van sociale voorzieningen; goede gezondheidszorg en dito onderwijs die toegankelijk zijn voor iedereen;
   – onteigening van grond ter voorkoming dat particulieren ermee speculeren;
   – nationalisatie van bedrijven die een monopolie hebben en winstdeling bij grote bedrijven.

   Zeker voor die tijd was dat uiterst links… Probleem is dat dat natuurlijk niet paste in het plaatje, bovendien Stalin strak links dus is e.e.a. na de oorlog recht(s)gezet…

   1 likes
 8. De EUssr, de ultra onderdrukkende fascistische, socialistische linksstaat in wording zal er alles aan doen om tegenstanders die hun Judas spelletjes dwarsbomen af te maken. Socialist Rothschild Adolf Hitler deed het exact zo en is altijd nog een leermeester voor Brussel.

  In Brussel regeren niet de burgers, niet de democratie, maar een gecontroleerde pseudo joodse maffia die van Europa een controlestaat wil maken, waarbij de autochtone bevolking stilaan afgemaakt wordt. Geen multiculturele EU, maar een plek van eenheidsworst met allochtone nietszeggende middeleeuwse zombies die te dom zijn om te poepen, maar net slim genoeg om te dienen.

  Hopelijk komen binnenkort de Russen ons bevrijden, want men schijnt niet meer in staat zichzelf te bevrijden puur door super achterlijk aan te blijven hobbelen achter de linkse rattenvangers van Hamelen.

  7 likes
 9. Het ergste van alles is dat Verhofstadt in alles extremer is dan de AfD.

  Hij walst overal ondemocratisch overheen. Hij hoont als een dictator zijn tegenstanders uit. Hij vult op illegale wijze zijn zakken.

  maar de aardverschuivingen in het politieke landschap die eraan gaan komen, gaat ie niet tegenhouden.
  Of we met die politiek blij gaan zijn weet ik niet.
  Maar met de huidige politiek gaat het sowieso fout.

  6 likes
 10. Guy is een smerige neoliberale stoker in dienst van wapenindustrie en multinationals die de samenlevingen in Europa beetje bij beetje compleet vergiftigen. Man hoort voor een tribunaal te verschijnen.

  6 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

btw

Kabinet kan btw wel verhogen, maar níet verlagen: ‘Systemen Belastingdienst kunnen dat niet aan’

Afgelopen week verlaagde Duitsland de btw-percentages om ...

duitse

Duitse Jaap van Dissel verdient goud geld aan coronatest: ‘Belangenverstrengeling’

Christian Drosten wordt in de media vaak ...