Buitenland

Wat Verhofstadt hier doet, is misselijkmakend! In Thüringen is de democratie gestorven

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Thüringen is één van Duitslands minst bekende deelstaten, maar staat plotseling in het middelpunt van de politieke spotlights.

In Thüringen werd woensdag de nieuwe minister-president gekozen. De verwachting was dat de zittende regeringschef van Die Linke, Bodo Ramelow, herkozen zou worden.

In een derde stemronde won verrassend de liberale FDP-kandidaat Thomas Kemmerich, dankzij steun van AfD.

Verkiezing terugdraaien

De liberale FDP die steun krijgt van de rechtse partij AfD, dat is natuurlijk een gotspe.

De verkiezing riep kritiek op uit alle hoeken. Bondskanselier Merkel zei: “Een slechte dag voor de democratie.”

“Dit is een onvergeeflijke gang van zaken. De verkiezing van Kemmerich moet worden teruggedraaid,” voegde ze toe.

Hitler-vergelijkingen

Ramelow plaatste twee foto’s op Twitter, met op de ene AfD’er Björn Höcke die een buiging maakt voor Kemmerich en op de andere de Duitse rijkspresident Paul von Hindenburg die de macht overdraagt aan Hitler.

Ook Europarlementariër Guy Verhofstadt deelde de foto’s op Twitter en schreef erbij: “Wat er in Thüringen is gebeurd, is totaal onacceptabel.”


Met andere woorden: u mag wel stemmen, alleen als u links stemt.

De druk werd dusdanig opgevoerd dat Kemmerich zijn functie al na 24 uur weer neerlegde. Hij heeft ontbinding van het parlement aangevraagd en naar alle waarschijnlijkheid komen er nieuwe verkiezingen.

Misselijkmakend

Jelte Wiersma reageert in Elsevier Weekblad op de tweet van Verhofstadt: “Hij maakt zichzelf voortdurend belachelijk. Wat Verhofstadt hier doet, is misselijkmakend.”

“Door een vergelijking te trekken tussen de premiersverkiezing in het Thüringse parlement en de machtsoverdracht aan Adolf Hitler, bagatelliseert hij de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust,” vervolgt Wiersma.

Oud-minister Plasterk voegde toe: “De uitkomst van een democratisch proces elders in Europa behoeft toch niet de acceptatie van iemand in Brussel? […] Toont deze tweet niet zelfoverschatting en gebrek aan constitutionele verhoudingen?”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Philip
Philip
3 jaren geleden

Politieke chaos in Thüringen: minister-president moet na 24 uur aftreden door steun van extreemrechts

Duitsland staat op zijn kop. De nieuwe liberale minister-president van de deelstaat Thüringen kreeg de post dankzij steun van de extreemrechtse partij AfD. Onverteerbaar is dat voor veel Duitsers. Er werden nieuwe verkiezingen geëist, en al na 24 uur moest de nieuwbakken minister-president een stap opzijzetten.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200206_04837796

Johan
Johan
3 jaren geleden

Weer een reden om uit de EU te stappen!

Joop
Joop
3 jaren geleden

Laat alle schapen in Nederigland hier alvast maar aan wennen ‼️

Dit Linkse spel is hier ook al een hele poos bezig en verergert hier op dezelfde
Manier. Het links spel zien we hier in nagenoeg iedere stad welke bestuurd word door uitgerangeerde veelal linkse Politici..

Vreselijk om te zien maar de Nederiglandse schapen laten het gewoon gebeuren. Kijk naar de angstige Blikken en acties van Links tegen Baudet en Wilders
Het volledig uitsluiten van deze partijen door de gevestigde Links georiënteerde EU slaven Bevestigd de EU orders ‼️‼️‼️

Het is de hoogste tijd voor een wat hardere aanpak en ieder geval bewustwording van de mede door de media Links geprogrammeerde mensen.

Vaak komt de mosterd na de Maaltijd maar velen begrijpen het nog steeds niet. Hoe het verdeel en heers spel gespeeld word.
Jammer dat. dit land wat er niet meer voor de eigen mensen is ‼️
Geheel zoals hutgevoerd door de Linkse Roverheid ‼️

René
René
3 jaren geleden

Dat Brussel / EU instituten opgeheven moeten worden, daar zijn de meeste lezers het hier wel over eens.

Bij referendum in 2005 in NL was dat ook al zo, tevens in Frankrijk en Ierland maar de machtswellustelingen gaan gewoon door. De nieuwe EU slogan : “Lak aan het Volk”.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x