CoronaMens en Dier

Fleur Agema haalt uit naar Kuipers: ‘Er zijn legio oplossingen, maar de regering trekt er haar neus voor op’

Help ons door deze info met kennissen op je social media te delen!

Toen de minister van VWS nog beddenplanner was, was hij ervan overtuigd dat wij structureel moeten investeren in onze ziekenhuizen en intensive cares. Nu hij minister is, vindt hij dat ineens het laatste dat we zouden moeten doen, zei Kamerlid Fleur Agema dinsdag tijdens het vragenuur.

Het kabinet heeft niets geleerd van de coronacrisis. Elke keer als de druk op onze ziekenhuizen toenam, werden reguliere operaties en behandelingen afgeschaald. Dat gebeurde tot vier keer toe, en geen minister stapte op. Het werd genormaliseerd, aldus Agema.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Onnodige gezondheidsschade

Slechts een kwart van de ziekenhuizen zit op dit moment weer op de volledige capaciteit. De schade die dit heeft gebracht aan patiënten is ongekend. Inmiddels is een stuwmeer ontstaan van 113.000 uitgestelde operaties. Je zult maar één van die 50.000 mensen zijn die wachten op een nieuwe knie of heup, of één van die 2300 wachtende hartpatiënten. Voor deze laatste groep is het een angstige tijd, zonder zicht op een oplossing, zei het Kamerlid.

De patiënten met de meest urgente aandoening gaan voor – dat is logisch – maar er komen steeds meer nieuwe urgente patiënten bij, waardoor de minder urgente patiënten tot sint-juttemis moeten wachten. Daar wringt de schoen: die patiënten moeten net zolang wachten op de wachtlijst, totdat hun situatie zo verslechterd is dat ze stijgen door urgentie, met alle onnodige extra gezondheidsschade van dien, zei Agema.

Alleen maar groter

Bottleneck is altijd het tekort aan medewerkers. Dat tekort werd tijdens de coronacrisis alleen maar groter. Vijftien procent van de ic-medewerkers stroomde definitief uit. Er zijn legio oplossingen die zorgen voor meer medewerkers, zonder dat je nieuwe hoeft op te leiden, maar de regering trekt er haar neus voor op, benadrukte ze.

5 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NoVax
NoVax
2 jaren geleden

Fleur is de laatste maanden echt goed bezig in de 2de kamer. Complimenten! Ga zo door!

Verzet !
Verzet !
2 jaren geleden

Agema wil niets weten van het gaande WEF beleid, ze blijft haar kop in het zand steken net als de rest van het kartel, verder goede bedoelingen dat wel, maar je koopt er niets voor.

Never.
Never.
2 jaren geleden

Fleur Agema slaat de spijker op z’n kop. Maar het is Fleur Agema van de PVV, dus ze wordt niet serieus genomen. Maar let op; ook de Nederlandse burger wordt niet serieus genomen. In de Haagse politiek dendert men door richting de afgrond en de Nederlandse burger laat het allemaal maar gebeuren. We zijn een volk zonder ballen, zonder ruggengraat geworden. En dat komt ons duur te staan, duurder dan we maar kunnen vermoeden. De WEF-trein dendert door en Rutte en z’n kameraden wrijven in hun handjes; lekkere makke schapen.

Zhukov
Zhukov
2 jaren geleden

ze trekken wel meer hun neus ergens voor op
en Ernst Frankenstein terug in de bioscoop dit figuur hoort daar niet
die is geen haar beter dan Hugo de Gluiperd erger zowaar
anders volg ik Willem
voor opjutten (Willem laat je niet kisten ik hoop dat je gauw vrij ben)
kijk maar eens hoe ze over de OekraÏne doen de helden op sokken
en de FVD voor alles en nog wat wegzetten denk maar eens wat Jassar Klaver voorstelde hoe de FVD uit gesloten moet worden
sorry moet nu eindigen er wordt aangebeld en veel blauw voor de deur
(PS. Willem ik kom eraan!!!!!!!!)

Back to top button
53
0
We lezen graag je reactie!x