Homepagina » Binnenland » Kamervragen over ‘schokkende’ coronavaccincontracten met Pfizer
kamervragen
Foto: Pfizer-vaccin (Mark DePass CC0)

Kamervragen over ‘schokkende’ coronavaccincontracten met Pfizer

Deze week zijn de contracten die Albanië en Brazilië sloten met farmaceut Pfizer voor de levering van ‘coronavaccins’ gelekt. Forum voor Democratie heeft de contracten doorgespit en constateert: “De inhoud is schokkend.” De partij heeft Kamervragen gesteld.

“De overeenkomsten bevestigen ons vermoeden dat overheden wereldwijd, in de waan van een ‘pandemie’, met de meest krankzinnige voorwaarden akkoord zijn gegaan,” aldus FVD.

In de contracten valt onder meer te lezen dat Pfizer geen enkele verantwoordelijkheid aanvaardt voor eventuele bijwerkingen. De koper, in dit geval de overheid, draait op voor eventuele schadeclaims.

Staatsgeheim

De koper moet van Pfizer erkennen dat de langetermijneffecten en effectiviteit van het ‘vaccin’ onbekend zijn. Dat terwijl zorgminister De Jonge onlangs nog stellig in Trouw beweerde dat er ‘geen langetermijneffecten zijn’. Ook moet de koper erkennen dat er onbekende bijwerkingen kunnen optreden.

En als er een medicijn tegen corona op de markt blijkt te zijn of komt, zoals ivermectine, kan het contract niet worden opgezegd. Minister De Jonge bombardeerde een vertrouwelijke brief aan de Tweede Kamer over de Nederlandse vaccindeals tot staatsgeheim.

Kamervragen: contracten alsnog openbaar?

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft Kamervragen over de contracten gesteld aan De Jonge. Hij wil onder meer weten of Nederland een contract met Pfizer heeft getekend met gelijke of soortgelijke voorwaarden. FVD wil daarnaast weten waarom De Jonge akkoord is gegaan met geheimhouding van de overeenkomst.

Van Houwelingen vraagt de minister ook of hij bereid is de contracten alsnog openbaar te maken. Het Kamerlid confronteert De Jonge met zijn uitspraak dat ‘het Pfizer-vaccin geen langetermijneffecten heeft’. “Hoe rijmt u uw stellige uitspraak […] met de door Pfizer van Albanië en Brazilië geëiste erkenning dat de langetermijneffecten onbekend zijn, zoals in beide contracten duidelijk wordt?”

Lees de contracten hier en hier.

4.9 78 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Dat zijn wel hele geweldige overeenkomsten die je kunt sluiten als je een onderneming hebt.
Een normale wederpartij zou dat niet accepteren.
‘wij nemen het afgeleverde product nooit terug’
‘er bestaat geen recht op geldteruggave’
Dat is toch geweldig als firma?

Er is in ieder geval één wederpartij die een dergelijk overeenkomst wel accepteert. Dat is onze eigen overheid.

Dus, waar wachten wij nog op?

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

Hugo zit tot zijn nek in de stront en lult er zich telkens weer uit. Niet reageren op brieven en geheime afspraken maken, daar mee probeert hij deze crisis door te komen.

Dat kan ook niet anders, want bijna niemand durft de geheime belofte en toezegging aan het wereldwijde programma van de Deep State ter discussie te stellen of te verbreken, want al die politici zitten in dezelfde boot.

De Jonge, Rutte, van Dissel en Koopmans hebben contracten met de Deep State en die zijn heilig, zo dat zij zelf ongeschonden uit deze strijd komen. Dat deze strijd ten koste gaat van hun medemens, dat zal hun worst zijn.

Wat het lange termijn effect zal zijn is een duidelijke zaak, daar zullen veel lezers hier niet meer aan twijfelen.

Jan
Jan
1 maand geleden

Toch wel lekker dat er een partij als FVD is. Er zijn er in ieder geval een paar die het die vrijmetselaars ongemakkelijk maken in de kamer.

Skippy
Skippy
1 maand geleden

Hulde, compliment en waardering voor Pepijn.

x

Check Also

capel

Prof. Pierre Capel waarschuwt: ‘We gaan zware tijden tegemoet’

De prik beschermt niet, zegt emeritus hoogleraar ...

rutte

Rutte en De Jonge ‘kondigen staat van apartheid af’ en ‘hebben hun grootste belofte ooit gebroken’

Ondanks de aangekondigde versoepelingen en het einde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

76
0
We lezen graag je reactie!x