Buitenland

Kijk: Oud-kolonel doorprikt leugens over Oekraïneoorlog – ‘Dit is onzin, het is absurd’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

De Amerikaanse oud-kolonel Douglas Macgregor was dinsdag te gast in de podcast van The Grayzone om te praten over de crisis in Oekraïne. Presentator Aaron Maté vroeg hem of de Oekraïners meer weerstand bieden dan verwacht en of de Russen verslagen dreigen te worden, zoals her en der wordt beweerd in de media.

Macgregor zei dat er nog enkele Oekraïense eenheden zijn die geïsoleerd en omsingeld zijn. Het Oekraïense leger is vrijwel nergens meer toe in staat. “De oorlog is dus eigenlijk al beslist.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Russen willen zo weinig mogelijk burgerslachtoffers maken en gebouwen beschadigen, zei de voormalige kolonel. Dat is volgens hem de reden dat de opmars minder snel gaat dan gepland. Dat geeft de Oekraïners valse hoop. In het Westen probeert men het volk er ondertussen van te overtuigen dat de Russen worden verslagen, maar het tegenovergestelde is het geval, benadrukte Macgregor.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ketel

Hij voegde toe dat Poetin snel een einde zou kunnen maken aan de oorlog door geen rekening te houden met burgers en zijn hele leger op Oekraïne af te sturen, maar in plaats daarvan kiest hij een lastiger, maar vreedzamer pad, zei de ex-kolonel.

Hij wees erop dat in het zuidoosten van Oekraïne zo’n 60.000 Oekraïense troepen zijn omsingeld in wat de Russen ‘de ketel’ noemen. Ze zijn al enkele dagen afgesneden van de rest van de wereld en geven zich mogelijk snel over als ze geen voedsel, water en munitie meer hebben. Daarnaast houdt het Azovbataljon Marioepol nog bezet. Burgers mogen niet weg.

Niets is minder waar

Macgregor zei dat Poetin zijn doel, het vernietigen van het Oekraïense leger, bijna heeft bereikt. “Het maakt niet uit hoeveel wapens we opsturen naar Oekraïne. Ze kunnen niet meer worden verspreid en effectief worden ingezet.”

Macgregor voorspelt dat Rusland wint, de waarheid naar buiten komt over de katalysator van het conflict en dat het Oekraïense leger zal worden verwoest.

De grootste leugen is volgens hem dat Rusland soldaten opdracht zou geven om Oekraïense burgers te doden. “Dat is onzin, het is absurd. Niets is minder waar,” aldus de ex-kolonel.

4.7 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
levitas
levitas
2 jaren geleden

de grootste leugenachtige schoften zijn de leiders in amerika en europa.

Jan
Jan
2 jaren geleden

Ook al eerder gezegt alles wat onze nep parlement zegt alles wat onze staatsmedia vertelt álles wat er in de kranten staat moet je volledig omdraaien dan kom je exact bij de waarheid
In dat fvd hier niet meer voor beloond word zegt al genoeg voor onze blinde Nederlandse k.t volk
Ze denken dat wat je ziet op het 20 uur journaal dan moet het wel waar zijn
In ja inderdaad onze Nederlandse k.t volk zijn schapen in zullen ook schapen blijven

Tilly
Tilly
2 jaren geleden

Ik ben blij met dit nieuws en ja niet alles geloven..De waarheid zal snel naar boven komen en dan wil ik nog wel eens zien wat ze dan op het nieuws brenge ..

René
René
2 jaren geleden

Schandalig en zorgelijk de waarheid komt niet meer bij het merendeel van de bevolking terecht.

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x