Buitenland

Rusland maakt nazi-bataljon dat ‘dood en verderf zaait’ in Oost-Oekraïne onschadelijk

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!

Op 25 juni is Severodonetsk, de hoofdstad van de Volksrepubliek Loehansk, volledig bevrijd door het Russische leger. De Nederlandse journalist Sonja van den Ende was in Severodonetsk, gelegen aan de rivier Severski Donets.

De voormalige gouverneur van Loehansk, Hennadiy Moskal, stortte de republiek en met name Severodonetsk in een brute oorlog, weet Van den Ende. Hij verbood onder meer de Russische taal, terwijl de meeste inwoners van Loehansk Russisch spreken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
bataljon
Foto: Russische leger deelt hulpgoederen uit in Lysytsjansk (VK/Sonja van den Ende)
Executies

Enkele dagen voor de bevrijding van Severodonetsk werd de commandant van het nazistische Aidar-bataljon, Sergei Melnitsjoek, gevangen genomen door Russische troepen. Uit een rapport dat Amnesty International in 2014 publiceerde, blijkt dat dit bataljon oorlogsmisdaden heeft gepleegd in het oosten van Oekraïne.

“Aidar-bataljon zaait dood en verderf in Oost-Oekraïne,” kopte nota bene het AD. Leden van het bataljon mishandelden mensen en gingen zelfs over tot executies.

bataljon
Foto: Severodonetsk (VK/Sonja van den Ende)
Menselijk schild

“Het bataljon is nu onschadelijk gemaakt!” reageert Van den Ende verheugd. Ze sprak in Severodonetsk met kapitein Filiponenko van het bevrijdingsleger van de Volksrepubliek Loehansk. Die zei onder meer dat Oekraïense troepen door de Verenigde Staten gestuurde FGM-148 Javelins, antitankraketten, gebruikten, evenals Milan-antitankraketten.

Filiponenko voegde toe dat de stad in wederopbouw is. Geen enkel gebouw is onbeschadigd omdat het Oekraïense leger de civiele infrastructuur gebruikte voor militaire doeleinden. Hij zei ook dat burgers werden vastgehouden in kelders en gebruikt als menselijk schild. Eerder zagen we dat in onder meer Marioepol.

4.8 136 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Rusland maakt alle Nazis onschadelijk ook die in Brussel & Washington…eind juli zal het Oekraïense NAVO-Leger in elkaar storten…50.000 OEKRONAZIS zijn er in één maand tijd naar de Eeuwige Jachtvelden gezonden…Ondertussen proberen die vuile Anglozionazis & Führer Rüttler wanhopig de Russkies te beschuldigen van allerlei Oorlogsmisdaden die ze ZELF begaan…De Westerse Kudde Arrogante Hersendode Über-Schapen is door de eeuwen heen zo gewend geraakt aan hun eigen imperialistische, Kolonialistische, Terroristische activiteiten op wereldwijde schaal dat ze het de normaalste zaak van de Wereld zijn gaan vinden…Ze realiseren zich in al hun Arrogantie echter nog steeds niet, dat de rest van de Wereld het zo “Vrije, Democratische, Morele” Westen & hun kudde compleet Hersendode Westerse Wir haben es nicht gewußt-Terroristen inmiddels volkomen heeft uitgekotst…Een Keizerrijk van Onderdrukking, Uitbuiting met een Moreel & Ethisch absoluut verwerpelijke Cultuur van Hebzucht & Genocides

Zeer relevante Links voor iedereen die van de meest recente Ontwikkelingen op de hoogte wil blijven:

SAS & BRICS Andrei Martyanov
https://youtu.be/aRULWkO4ZZU

Gonzalo Lira, Larry Johnson, Andrei Martyanov & Alexander Mercouris
https://youtu.be/cLCLb37xxmA

Military Summary & Analysis 15.07.2022
https://youtu.be/TrI7pEaBCHI

Military Summary & Analysis 16.07.2022
https://youtu.be/QBleD1DPpZw

http://thesaker.is

https://southfront.org

https://t.me/mod_russia_en

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

👍👍👍👍👍👍👍!

BBU
BBU
1 jaar geleden

precies zoals het is!!!! goed gedaan Rusland!!!

Putinfan
Putinfan
1 jaar geleden

Sonja van de ende, door haar aanwezigheid en het meereizen met de Russen de enige zuivere nieuwsbron, naast alle leugens over de ‘held op sokken’ WEF puppet Zelensky, respect voor haar ipv de staatsmedia blatende leugenmedia, net als de Duitse mevrouw Lipp die ook reeds nu al een standbeeld verdient

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x