Buitenland

Europese mediawet moet burgers ‘betrouwbare informatie’ verschaffen: ‘Riekt naar totalitarisme’

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga en Hans van Tellingen, maakt zich zorgen over de voorstellen die momenteel op de Europese tekentafel liggen. Zaken die een grote invloed zullen hebben op het leven van burgers in Nederland, liggen straks misschien wel volledig in handen van de Europese Unie. “De EU ontwikkelt zich als rupsje-nooit-genoeg.”

Zo moet de IPCR, een regeling om een acute crisis aan te pakken, opeens permanent worden gemaakt. Niet alleen bij een acute crisissituatie, maar een crisisorganisatie voor altijd.

‘Betrouwbare informatie’

Terwijl deze week de motie van Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) over het uitsluiten van de oprichting van een Europees leger werd aangenomen, wordt er een Europees leger uit de grond gestampt. Het is de bedoeling om daar Nederlandse militairen aan uit te lenen.

Er komt ook nog een Europese mediawet, de zogeheten ‘Media Freedom Act’, die burgers ‘betrouwbare informatie’ moet gaan verschaffen. “Dit proeft helemaal niet als vrijheid, maar riekt vooral naar totalitarisme,” aldus BVNL.

Wurggreep

De partij merkt op dat onlangs met veel bombarie een burgerconsultatie werd aangekondigd, waarin Nederlanders konden aangeven hoe zij denken over de EU. Het eindrapport was getiteld ‘Onze kijk op Europa’. Met ‘ons’ wordt bedoeld ‘de’ Nederlander. “Maar BVNL weet zeker: heel veel mensen voelen zich helemaal niet senang bij de EU-doctrine. En dan zijn er twee mogelijke conclusies: of de kritische geluiden mochten niet prominent in dat rapport, of het onderzoek is niet representatief.”

“De tentakels van de EU houden ons in een steeds verstikkender wordende wurggreep, waar we ons straks misschien niet meer aan weten te ontworstelen,” waarschuwt de partij.

4.8 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan de wit
jan de wit
3 maanden geleden

Sinds 1992 roep ik al eu is het nieuwe 3e rijj. Tot corona verklaarde me iedereen gek. Meeste nog steeds. Veel jonge mensen waarvan ik anders had verwacht zien wel wat er gebeurt. Mn eigen dochter bouwjaar 1993 is zo wakker als t maar zijn kan. Gelukkig iemand. Dr moeder mn ex totaal niet. Maarja die vond me in 1992 al raar met mn eu uitspraken.

johan den haag
johan den haag
3 maanden geleden

NU weet je waarom Jinek en Jeroen Pauw zoveel geld verdienen. ZWIJGGELD!

Nou Bedankt. Jullie zijn dus hoofdelijk aansprakelijk voor het kapotmaken van de democratie of wat dat dat ook maar mag zijn.

Geen schaap
Geen schaap
3 maanden geleden

Repent NOW, or embrace NWO !

Rose
Rose
3 maanden geleden

Dat de militairen massaal niet vertrekken, zowel in de EU als van de NATO, stop met waanzinnige oorlogen voor de elite die op deze planeet het niet waardig zijn voor de wereldmacht van grondstoffen, geld en genocide door depopulatie

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

77
0
We lezen graag je reactie!x