Homepagina » Buitenland » Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’
canad
Foto: Doug Ford (Flickr/Doug Ford CC BY-SA 2.0)

Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’

Ten noorden van de Verenigde Staten is een politiestaat verrezen. De autoriteiten van de Canadese provincie Ontario hebben de politie verregaande bevoegdheden gegeven om de nieuwe lockdownwetten te handhaven. De politie mag individuen en automobilisten aanspreken en vragen waarom ze hun woning hebben verlaten.

De nieuwe maatregelen zijn aangekondigd door de overheid van premier Doug Ford ‘om de verspreiding van corona tegen te gaan’. Mensen die niet meewerken, krijgen een boete van minimaal 750 dollar.

Onderstaande fragmenten uit de persconferentie zijn zeer verontrustend. Kijk naar de gezichten terwijl ze deze machtsgreep proberen te rechtvaardigen. George Orwell zou ze er zo uitpikken. Ontario is nu officieel een politiestaat, twittert CanAditude:

Niet de manier

De politie van Ontario en lokale autoriteiten zijn op zijn zachtst gezegd niet erg enthousiast over deze nieuwe maatregelen. Meerdere politieregio’s hebben al laten weten dat ze mensen niet willekeurig zullen aanspreken. Het gaat om de regio’s Waterloo, Peterborough, Guelph, London en Ottawa.

Burgemeester van Toronto John Tory sprak zijn zorgen uit over de nieuwe politiebevoegdheden. Hij twitterde dat hij ze nauwkeurig zal bestuderen. Burgemeester van Mississauga Bonnie Crombie zei ‘dat dit niet de manier is om het virus onder controle te krijgen’.


[Zero Hedge via American Thinker]

4.8 45 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
22 dagen geleden

The police used to watch over the people.
Now they are watching the people.

<Skinny puppy – Worlock>

Annette
Annette
22 dagen geleden

Dat is goed nieuws als politiemensen niet van zins zijn de orders van deze psychopaten uit te voeren. Zonder hen komt er van dat hele circus niets terecht. Misschien een voorbeeld voor de politiemensen hier? Maar ik ben bang dat ze hier nog veel te braaf zijn en luisteren naar de bizarre opdrachten van hun bazen. Het is allang duidelijk dat het NIETS meer met corona te maken heeft, maar alles met het afdwingen van gehoorzaamheid. Wij zijn schijnbaar nog niet gehoorzaam genoeg. En natuurlijk is het ook het steeds weer grenzen verleggen hoeveel mensen nog willen en kunnen verdragen. Wat mij betreft hebben wij allang de grens bereikt. Tot hier en niet verder!

Tom
Tom
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Politie hier te braaf? Het lijkt er eerder op dat ze het fantastisch vinden al die gelegaliseerde tirannie. Power trippers zijn het voor een groot gedeelte. Zelfde met de boa’s.

vladi
vladi
Reactie op  Tom
22 dagen geleden

een 100 agenten/me-ers verzetten zich hier……van de 60.000

fff

Annette
Annette
Reactie op  Tom
22 dagen geleden

Tom, dat heb je verkeerd begrepen hoor. Ik bedoelde dat zij braaf zijn naar hun bazen. Daar kunnen natuurlijk allerlei redenen voor zijn (hypotheek, kinderen enz.). Het gaat er bij mij niet in, dat zij allemaal het geweldig vinden om mensen in elkaar te meppen. Er zullen er natuurlijk bij zijn, maar vast niet allemaal. Gezien de verhalen die je leest van mensen die zich melden bij de BPOZ2020 zegt eigenlijk genoeg.

Pfffffff
Pfffffff
Reactie op  Annette
21 dagen geleden

En als je baas zegt: schieten als je iemand op straat ziet lopen! Dan hebben ze nog steeds die hypotheek. Met andere woorden: waar ligt je grens? Ik zou die orders van nu niet uitvoeren. Nooit. Maar mijn moraal is dan ook heel hoog.

dores
dores
Reactie op  Annette
19 dagen geleden

china 2.0

ProAsfalt
ProAsfalt
22 dagen geleden

De Nederlandse Agenten slaan er liever op los zo is te lezen bij de BPOC2020 behoudens de uitzonderingen.

Daar wordt ook gesproken over dat het vanuit de leiding komt. Het was en is P Kuit niet duidelijk wat de leiding is.
Dat kan kloppen want dat heeft Hannah Arendt omschreven. Ik begrijp het als volgt: de bevelstructuur werd vaag gehouden. Zelfs zo vaag dat je geoefend moest zijn wiens bevel wel moet gehoorzamen en van wie je het kunt negeren. Het gaat uiteindelijk dat je de wil van de totalitaire leider gehoorzaamt.

Alex
Alex
22 dagen geleden

Doug Ford, first class lowlife!

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
22 dagen geleden

Als het nog gekker wordt, kan elk land zijn eigen Nürnberg tribunaal houden en kunnen gedupeerden, die zijn opgelicht, voor rechter spelen. Dat zijn dus de gewone mensen van wie de levens verstoord zijn en niet de elite die elkaar de hand boven het hoofd houden.

Johnny
Johnny
22 dagen geleden

KKKanada is dus nóg erger dan Nederland, alhoewel wij dan wel weer de dubieuze eer hebben om nr.1 te zijn in de EU als ik de berichten mag geloven. Zoals Fortuyn al zei (toegegeven, in een geheel andere context) : Dat word nog leuk!!

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  Johnny
22 dagen geleden

Geloof niks meer en virus is bedacht om alle achterlijke maatregelen in te voeren terwijl ze dit doen om hun rituelen uit te voeren om de great reset te upgraden We weten nog maar t topje van de ijsberg en dat wereld wijd😩😤

Naomi
Naomi
Reactie op  W Appie🤔😁
22 dagen geleden

Als je nu kennis neemt van de agenda voor de komende 9 jaar, dan word je letterlijk gek/depressief. Bovendien is het niet 100% zeker of de agenda volledig doorgaat. misschien is het ook maar beter dat een aantal nog maar het topje van de ijsberg kent, want teveel negatieve energie (als gevolg van deze depressiviteit) is juist gunstig voor de agenda.

Judith
Judith
Reactie op  W Appie🤔😁
22 dagen geleden

Afgelopen week een mailtje gekregen van een oom die in Canada woont.
Ik hoor zelden iets van die man. Hij kwam ook met de vraag of ik nog virusvrij was. Heb hem, echt waar, heel netjes en vriendelijk uitgelegd dat ik niet in dit virusgedoe geloof.
Ik heb niks meer gehoord. Zal ook wel nooit meer een antwoord op komen.

Crazyworldupsidedown
Crazyworldupsidedown
Reactie op  W Appie🤔😁
22 dagen geleden

Alles ligt open en bloot. Agenda2030 / Agenda21. Verdiep je erin en dan weet je precies wat de plannen zijn. Know the outcome and you will see the journey!

Crazyworldupsidedown
Crazyworldupsidedown
Reactie op  Johnny
22 dagen geleden

Dat zie je nie helemaal goed, Canada loopt al de hele tijd voor op NL. Net zoals GB en Ierland. Kijk maar naar de verplichte qarantaine bij terugkomst. Die hebben ze daar al en daar wordt nu ook in NL een wet voor gemaakt. Ierland de GreenPass enzovoort. Duitsland wordt ook dag bij dag erger. Bereidt je voor! Boiling frog syndrome

Johnny
Johnny
Reactie op  Crazyworldupsidedown
21 dagen geleden

Dan mag jij mij aanwijzen waar ik beweer dat Nederland voorloopt op KKKanada.
Ah, precies… dat beweer ik dus nergens. Dus ben jij degene die het nie helemaal goed ziet, en nie goed leest.

salvar
salvar
22 dagen geleden

ze geloven nog steeds in het virus als je ze hoort l*llen of ze doen mee met het spel.
wanneer houden ze nu eens op of we een stel kinderen zijn die ze van alles op de mouw kunnen spelden.

ze kunnen rustig stoppen we hebben ze allang door.

Kans
Kans
22 dagen geleden

Dit is allemaal niet meer terug te draaien, wij zijn verloren schapen behhehehe, vrijheid zal teruggevochten moeten worden, die krijg je niet zomaar, maar ach wij allen, ook ik zijn een stelletje ongeorganiseerde slappelingen, met uitzondering van de mensen die nog wel hun kop boven het maaiveld uitsteken, en demonstreren, respect !

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Kans
21 dagen geleden

In Amerika zullen de bedriegers binnenkort voor een militair tribunaal moeten verschijnen! Dat zal wel helpen om hun bondgenoten in de rest van de wereld de schrik aan te jagen, die zien zichzelf binnenkort ook voor een tribunaal staan om zich te verantwoorden!

Katootje
Katootje
22 dagen geleden

Een kat in het nauw, dus de cabal, maakt rare sprongen, ze weten dat ze aan het verliezen zijn en vraag me af waar dit naar toe gaat, zijn zullen nooit opgeven

Tom
Tom
Reactie op  Katootje
22 dagen geleden

Als ik een sampletje neem van de main stream media en de commentaren bij b.v. nu.nl lees lijkt het er meer op dat de cabal aan het winnen is. Er is nog zoveel angst onder de bevolking, het is bijna niet te bevatten.

Arie N
Arie N
Reactie op  Tom
22 dagen geleden

Nu .NL is een baggersite van de Telegraaf.
Die mensen moeten wel meepraten met wat er in de media op tv en in de kranten verschijnt, zo niet dan word je er afgegooid.
En daarom zijn het allemaal van die zoete lieve Gerritjes die alleen maar “ja en amen” zeggen

Bas
Bas
Reactie op  Tom
22 dagen geleden

Als je die reacties leest, dan krijg ik weleens de indruk dat vooral msm-journalisten en overheidsdienders (inclusief bepaalde politieke partijen) een reactie plaatsen ten gunste van de agenda. Om niet op te vallen, lees je af en toe ook een tegengeluid.

Crazyworldupsidedown
Crazyworldupsidedown
Reactie op  Bas
22 dagen geleden

Dat denk ik ook. Steeds dezelfde namen met commentaren van dezelfde strekking. Maar probleem is dat de gemiddelde MSM kijker/ luisteraar deze comments zien als een soort van bijval voor hun gedachten. Dus zolang 80% van onze gehypnotiseerde medelanders de televisie niet uitzet blijft de hypnose in stand. Helaas!

Bas
Bas
Reactie op  Crazyworldupsidedown
22 dagen geleden

Laatst reageerde iemand op die site met de mededeling dat het BUPO-verdrag niet bindend is voor lidstaten. Dat is pertinent onjuist.

rrr
rrr
Reactie op  Tom
22 dagen geleden

nu.nl is extreem gecensureerd, als uitsluitend de reacties van de angsthazen worden doorgelaten krijg je een sterk vertekend beeld. Zelf ooit eens reacties op nu.nl proberen te plaatsen, nooit gelukt, voor wetenschap en waarheidsvinding is blijkbaar geen plaats op nu.nl als deze niet in het “narrative” passen.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  rrr
21 dagen geleden

Ze beginnen al een beetje te draaien, ze hebben waarschijnlijk gezien dat ze zich in Amerika zullen moeten verantwoorden!
Volgens mij zullen ze de komende dagen gaan draaien als een blad aan een boom!
Nu zullen zij eens schrik gaan krijgen!
Militaire tribunalen zijn andere koek en dat gaat gebeuren!

Hetty
Hetty
Reactie op  Tom
22 dagen geleden

Check even de commotie rondom het fieldlab-evenement op 24 april van radio 538. Het rommelt flink. Ook de comments onder de posts van ‘t ondertussen lachwekkende duo op linkedin zijn niet mis te verstaan.

levitas
levitas
Reactie op  Katootje
22 dagen geleden

wij ook niet.nooit en ze zullen verdwijnen deze kwaadwilligen.hoe dan ook.

x

Check Also

bhakdi

Microbioloog Sucharit Bhakdi: ‘Coronaprik is erger dan Russische roulette’

Per 10 miljoen toegediende doses van het ...

sterf

Onderzoek in Nederland naar sterfgevallen na vaccinatie, hoorzittingen op 22 mei

Noteer alvast in je agenda: op zaterdag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

54
0
We lezen graag je reactie!x