Homepagina » Buitenland » Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’
canad
Foto: Doug Ford (Flickr/Doug Ford CC BY-SA 2.0)

Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’

Ten noorden van de Verenigde Staten is een politiestaat verrezen. De autoriteiten van de Canadese provincie Ontario hebben de politie verregaande bevoegdheden gegeven om de nieuwe lockdownwetten te handhaven. De politie mag individuen en automobilisten aanspreken en vragen waarom ze hun woning hebben verlaten.

De nieuwe maatregelen zijn aangekondigd door de overheid van premier Doug Ford ‘om de verspreiding van corona tegen te gaan’. Mensen die niet meewerken, krijgen een boete van minimaal 750 dollar.

Onderstaande fragmenten uit de persconferentie zijn zeer verontrustend. Kijk naar de gezichten terwijl ze deze machtsgreep proberen te rechtvaardigen. George Orwell zou ze er zo uitpikken. Ontario is nu officieel een politiestaat, twittert CanAditude:

Niet de manier

De politie van Ontario en lokale autoriteiten zijn op zijn zachtst gezegd niet erg enthousiast over deze nieuwe maatregelen. Meerdere politieregio’s hebben al laten weten dat ze mensen niet willekeurig zullen aanspreken. Het gaat om de regio’s Waterloo, Peterborough, Guelph, London en Ottawa.

Burgemeester van Toronto John Tory sprak zijn zorgen uit over de nieuwe politiebevoegdheden. Hij twitterde dat hij ze nauwkeurig zal bestuderen. Burgemeester van Mississauga Bonnie Crombie zei ‘dat dit niet de manier is om het virus onder controle te krijgen’.


[Zero Hedge via American Thinker]

4.8 45 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
5 maanden geleden

The police used to watch over the people.
Now they are watching the people.

<Skinny puppy – Worlock>

Annette
Annette
5 maanden geleden

Dat is goed nieuws als politiemensen niet van zins zijn de orders van deze psychopaten uit te voeren. Zonder hen komt er van dat hele circus niets terecht. Misschien een voorbeeld voor de politiemensen hier? Maar ik ben bang dat ze hier nog veel te braaf zijn en luisteren naar de bizarre opdrachten van hun bazen. Het is allang duidelijk dat het NIETS meer met corona te maken heeft, maar alles met het afdwingen van gehoorzaamheid. Wij zijn schijnbaar nog niet gehoorzaam genoeg. En natuurlijk is het ook het steeds weer grenzen verleggen hoeveel mensen nog willen en kunnen verdragen. Wat mij betreft hebben wij allang de grens bereikt. Tot hier en niet verder!

ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

De Nederlandse Agenten slaan er liever op los zo is te lezen bij de BPOC2020 behoudens de uitzonderingen.

Daar wordt ook gesproken over dat het vanuit de leiding komt. Het was en is P Kuit niet duidelijk wat de leiding is.
Dat kan kloppen want dat heeft Hannah Arendt omschreven. Ik begrijp het als volgt: de bevelstructuur werd vaag gehouden. Zelfs zo vaag dat je geoefend moest zijn wiens bevel wel moet gehoorzamen en van wie je het kunt negeren. Het gaat uiteindelijk dat je de wil van de totalitaire leider gehoorzaamt.

Alex
Alex
5 maanden geleden

Doug Ford, first class lowlife!

x

Check Also

gezichtsscan

Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’

Gezichtsscans worden steeds populairder in Nederland. De ...

de jonge

De Jonge opent aanval op ongevaccineerden: ‘Echt zeer zorgelijke en gevaarlijke uitspraken dit’

Ongevaccineerde coronapatiënten houden bedden bezet die eigenlijk ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

54
0
We lezen graag je reactie!x