Buitenland

Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ten noorden van de Verenigde Staten is een politiestaat verrezen. De autoriteiten van de Canadese provincie Ontario hebben de politie verregaande bevoegdheden gegeven om de nieuwe lockdownwetten te handhaven. De politie mag individuen en automobilisten aanspreken en vragen waarom ze hun woning hebben verlaten.

De nieuwe maatregelen zijn aangekondigd door de overheid van premier Doug Ford ‘om de verspreiding van corona tegen te gaan’. Mensen die niet meewerken, krijgen een boete van minimaal 750 dollar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Onderstaande fragmenten uit de persconferentie zijn zeer verontrustend. Kijk naar de gezichten terwijl ze deze machtsgreep proberen te rechtvaardigen. George Orwell zou ze er zo uitpikken. Ontario is nu officieel een politiestaat, twittert CanAditude:

Niet de manier

De politie van Ontario en lokale autoriteiten zijn op zijn zachtst gezegd niet erg enthousiast over deze nieuwe maatregelen. Meerdere politieregio’s hebben al laten weten dat ze mensen niet willekeurig zullen aanspreken. Het gaat om de regio’s Waterloo, Peterborough, Guelph, London en Ottawa.

Burgemeester van Toronto John Tory sprak zijn zorgen uit over de nieuwe politiebevoegdheden. Hij twitterde dat hij ze nauwkeurig zal bestuderen. Burgemeester van Mississauga Bonnie Crombie zei ‘dat dit niet de manier is om het virus onder controle te krijgen’.


[Zero Hedge via American Thinker]

4.8 45 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
3 jaren geleden

The police used to watch over the people.
Now they are watching the people.

<Skinny puppy – Worlock>

Annette
Annette
3 jaren geleden

Dat is goed nieuws als politiemensen niet van zins zijn de orders van deze psychopaten uit te voeren. Zonder hen komt er van dat hele circus niets terecht. Misschien een voorbeeld voor de politiemensen hier? Maar ik ben bang dat ze hier nog veel te braaf zijn en luisteren naar de bizarre opdrachten van hun bazen. Het is allang duidelijk dat het NIETS meer met corona te maken heeft, maar alles met het afdwingen van gehoorzaamheid. Wij zijn schijnbaar nog niet gehoorzaam genoeg. En natuurlijk is het ook het steeds weer grenzen verleggen hoeveel mensen nog willen en kunnen verdragen. Wat mij betreft hebben wij allang de grens bereikt. Tot hier en niet verder!

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

De Nederlandse Agenten slaan er liever op los zo is te lezen bij de BPOC2020 behoudens de uitzonderingen.

Daar wordt ook gesproken over dat het vanuit de leiding komt. Het was en is P Kuit niet duidelijk wat de leiding is.
Dat kan kloppen want dat heeft Hannah Arendt omschreven. Ik begrijp het als volgt: de bevelstructuur werd vaag gehouden. Zelfs zo vaag dat je geoefend moest zijn wiens bevel wel moet gehoorzamen en van wie je het kunt negeren. Het gaat uiteindelijk dat je de wil van de totalitaire leider gehoorzaamt.

Alex
Alex
3 jaren geleden

Doug Ford, first class lowlife!

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x