CoronaMens en Dier

Arts doet oproep over noodwet: ‘Nu is het moment om je uit te spreken’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

De aanpassing van de geldigheidsduur van de coronapas wordt uitgesteld, schrijft zorgminister Kuipers in een brief aan de Kamer. De wijzigingen gaan pas na 4 februari in omdat er in de Kamer nog vragen zijn over de maatregel.

Vanaf 1 februari zou de coronapas nog maar negen maanden geldig zijn na volledige vaccinatie. De Europese coronapas, het zogeheten digitaal coronacertificaat, is vanaf 1 februari nog maar 270 dagen geldig.

De Tweede Kamer is aan zet

Kamerlid Pieter Omtzigt schrijft: “Zo. De feitelijke vragen hebben ook de regering aan het denken gezet.” Iemand vraagt aan hem: “Kun je me vertellen wanneer de noodwet vervalt?” De vraag wordt beantwoord door BBB-voorvrouw Caroline van der Plas: “De noodwet vervalt als de Tweede Kamer bij de volgende behandeling van de verlenging (vóór 1 maart) tegen de verlenging stemt. De Tweede Kamer is aan zet.”

Arts Jona Walk van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen roept mensen op: “Nu is het moment om je uit te spreken. Het virus wordt endemisch en daar hoort geen noodwet bij, het is tijd om problemen weer op een democratische manier aan te pakken, met respect voor alle grondrechten.”

Vrijheid

Walk krijgt bijval van verpleegkundige en medisch socioloog Hugo van der Wedden. “Collega’s van Jona, misschien tijd om haar te steunen? Artsen en verpleegkundigen houden toch ook van vrijheid?”

4.8 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loire
Loire
1 jaar geleden

Helaas zullen de coalitiepartijen voor stemmen, die hebben een meerderheid zodat de wet gehandhaafd blijft, in opdracht van… Zo heeft het hebben van een minderheidsopositie geen enkele kans iets te veranderen. Kortom geen democratie.

Edward
Edward
1 jaar geleden

De noodwet gaat worden verlengd, er is immers een WEF agenda, de uitrol van een digitale QR samenleving. De enkelband voor de EU burger en de vorming van een EU dictatuur.

Hesa
Hesa
1 jaar geleden

Wanneer stoppen nu eens met die corona onzin. Ik denk dan aan horeca en detailhandel. Mensen moeten echt eens stoppen met die mondkapjes en het eeuwige testen.

lone
lone
1 jaar geleden

meaning ‘we are fckd’ .
met die (uils-) “kuiken”s in de slaapkamer.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

99
0
We lezen graag je reactie!x