CoronaMens en Dier

Arts doet oproep over noodwet: ‘Nu is het moment om je uit te spreken’

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!

De aanpassing van de geldigheidsduur van de coronapas wordt uitgesteld, schrijft zorgminister Kuipers in een brief aan de Kamer. De wijzigingen gaan pas na 4 februari in omdat er in de Kamer nog vragen zijn over de maatregel.

Vanaf 1 februari zou de coronapas nog maar negen maanden geldig zijn na volledige vaccinatie. De Europese coronapas, het zogeheten digitaal coronacertificaat, is vanaf 1 februari nog maar 270 dagen geldig.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
De Tweede Kamer is aan zet

Kamerlid Pieter Omtzigt schrijft: “Zo. De feitelijke vragen hebben ook de regering aan het denken gezet.” Iemand vraagt aan hem: “Kun je me vertellen wanneer de noodwet vervalt?” De vraag wordt beantwoord door BBB-voorvrouw Caroline van der Plas: “De noodwet vervalt als de Tweede Kamer bij de volgende behandeling van de verlenging (vóór 1 maart) tegen de verlenging stemt. De Tweede Kamer is aan zet.”

Arts Jona Walk van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen roept mensen op: “Nu is het moment om je uit te spreken. Het virus wordt endemisch en daar hoort geen noodwet bij, het is tijd om problemen weer op een democratische manier aan te pakken, met respect voor alle grondrechten.”

Vrijheid

Walk krijgt bijval van verpleegkundige en medisch socioloog Hugo van der Wedden. “Collega’s van Jona, misschien tijd om haar te steunen? Artsen en verpleegkundigen houden toch ook van vrijheid?”

4.8 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loire
Loire
2 jaren geleden

Helaas zullen de coalitiepartijen voor stemmen, die hebben een meerderheid zodat de wet gehandhaafd blijft, in opdracht van… Zo heeft het hebben van een minderheidsopositie geen enkele kans iets te veranderen. Kortom geen democratie.

Edward
Edward
2 jaren geleden

De noodwet gaat worden verlengd, er is immers een WEF agenda, de uitrol van een digitale QR samenleving. De enkelband voor de EU burger en de vorming van een EU dictatuur.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden

Wanneer stoppen nu eens met die corona onzin. Ik denk dan aan horeca en detailhandel. Mensen moeten echt eens stoppen met die mondkapjes en het eeuwige testen.

lone
lone
2 jaren geleden

meaning ‘we are fckd’ .
met die (uils-) “kuiken”s in de slaapkamer.

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x