Homepagina » Mens en Dier » Onder De Jonge is de IC-capaciteit meer dan gehalveerd: ‘Geen wonder dat hij liever patiënten de schuld geeft!’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Onder De Jonge is de IC-capaciteit meer dan gehalveerd: ‘Geen wonder dat hij liever patiënten de schuld geeft!’

Vorige week zei zorgminister Hugo de Jonge bij een bezoek aan het Medisch Centrum Leeuwarden: “Zonde van die patiënten die er niet hadden hoeven liggen als ze zich hadden laten vaccineren. Ze hebben zichzelf er mee, maar ook de zorg.”

De Jonge zei ook dat ongevaccineerden ‘bedden bezet houden die voor een andere patiënt bedoeld waren’.

De intensive cares beschikken momenteel over 950 bedden, zei IC-baas Diederik Gommers eerder. In het jaar dat De Jonge als minister aantrad (2017) waren dat er nog 2056. “Onder zijn leiding is de IC-capaciteit dus meer dan gehalveerd. Geen wonder dat De Jonge liever de patiënten de schuld geeft!” twittert advocaat Stan Baggen.

Elk jaar tijdens het griepseizoen zijn de ziekenhuizen overbelast

Baggen verwijst naar een artikel van internist in opleiding Jona Walk in de Volkskrant, waarin ze schrijft: “Twintig jaar bezuinigingen en marktwerking hebben ons zorgsysteem ernstig uitgehold. Vandaag de dag gaan er ongekende bedragen naar de farmaceutische industrie, maar de duurste geneesmiddelen op aarde hebben weinig nut als er onvoldoende verpleegkundig personeel is om ze toe te dienen.”

“Om corona te bestrijden, geven we miljarden uit aan private bedrijven en buitenlandse testcentra, zonder te investeren in de capaciteit van onze GGD en lokale ziekenhuislaboratoria,” zegt Walk. “Elk jaar tijdens het griepseizoen zijn de ziekenhuizen overbelast en de medewerkers oververmoeid.”

Coronapas in strijd met de wet

Baggen schreef onlangs een kritisch stuk over de coronapas voor NRC. “Door het coronatoegangsbewijs mogen miljoenen mensen niet meer meedoen. Dat gebeurt op basis van opportunisme en niet op basis van de wet,” betoogde hij.

4.8 84 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ed Kas
Ed Kas
1 maand geleden

Ik blijf het net zolang herhalen tot Hugo de Jonge wordt aangeklaagd voor dood door schuld.

Een minister van zorg die de IC capaciteit halveert, en een werkend medicijn verbiedt waardoor dus volkomen onnodig mensen sterven aan covid of aan een uitgestelde behandeling/operatie is in mijn ogen misdadig bezig en verdiend hiervoor gestraft te worden.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

De Zorg & de IC-Bedden zijn met Vooruitziende Blik, Opzettelijk Zéér ZORGVULDIG Afgeschaald door Führer Rüttler & Herr Doktor Hugo Mengele…Met het oog op de aankomende Operatie Depopulatie-Dark-Winter…De Pensioenpotten zijn immers volledig Leeggeroofd & daar moet wel een adequate oplossing voor komen: Minder Pensoengerechtigden dus….want het is immers hun schuld dat ze Leeg zijn…Verder verloopt Herr Doktor Hugo Mengele zijn Grote Experiment naar behoren & Stromen de Ziekenhuizen vol met Volledig Gevaccineerde Hersenloze Collaborateurs, dankzij wie we zonder slag of stoot Nederland aan de Nazis uit handen hebben gegeven…Führer Rüttler heeft sinds zijn COVID-1984 Coup d’Etat definitief de Macht in Nederland gegrepen…Om vervolgens Doodleuk zijn Bolsjefascistische, Autocratische Dictatoriale Dystopische Apartheids-Paradijs te implementeren…Holland is door het Beleid van die Haagse Landverraders & hun hun Hersenloze Kudde Collaborateurs plotsklaps verandert in één Grote Totalitaire Puinhoop!

Nelis.
Nelis.
1 maand geleden

Die vent probeert zijn doel te bereiken door flink haat te kweken onder de bevolking! Voor hem telt maar 1 ding , De Prik !!!! en dan nog 1 prik en daarna een 3e prik. want het blijkt , ze werken nauwelijks. Ze besmetten elkaar nog steeds. Dus het is zinloos!!!!

Randy
Randy
1 maand geleden

Er is intussen wel bekend dat Fauci het covid soepje in mekaar heeft geroerd in Wuhan met een Fox bedrag van 191 biljoen dollar betaald door de belastingbetaler en vervolgens los heeft gelaten in China , waarom zouden we experimentele shots gaan nemen die het immuunsysteem afbreken waardoor je dadelijk ADE complicaties gaat krijgen , berechten die criminelen

x

Check Also

coronapas

Als onderbouwing voor 2G-coronapas gebruikte De Jonge studie die daar nooit voor bedoeld is: ‘Dit is misleiding’

Coronaminister Hugo de Jonge gebruikte als onderbouwing ...

ambtenaar

Topambtenaar vertrekt: ‘Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen’

In anderhalf jaar is het percentage Nederlanders ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

88
0
We lezen graag je reactie!x