Homepagina » Gezondheid » De verstrekkende invloed van de farmaceutische industrie: “De echte proefkonijnen zijn jij en ik”
De verstrekkende invloed van de farmaceutische industrie: "De echte proefkonijnen zijn jij en ik"

De verstrekkende invloed van de farmaceutische industrie: “De echte proefkonijnen zijn jij en ik”

Waarom komen er medicijnen op de markt, die gevaarlijk zijn of onvoldoende zijn getest? Eén van de grootste medicijnschandalen vond in 2000 plaats rond ontstekingsremmer Vioxx van fabrikant Merck/MSD. Het middel werd in meer dan 80 landen verkocht, waaronder ook in Nederland.

Volgens epidemioloog D. Graham van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA stierven tienduizenden Amerikanen door het medicijn. “Dit is één van de grootste medische rampen in de Amerikaanse geschiedenis,” zei hij.

In Zembla spreekt een onderzoeksjournalist met de Franse arts en klokkenluider Bernard Dalbergue. Hij werkte 20 jaar voor pillenfabrikanten, waaronder Merck/MSD. Dalbergue klapte uit de school over de manier waarop de industrie het publiek en de wetenschap bewerkt. “Het probleem is dat sommige bedrijven bewust gebruikmaken van te grote mazen in het systeem om geneesmiddelen te laten goedkeuren,” zei hij.

Een aantal geneesmiddelen wordt hierdoor te snel ingevoerd volgens hem. In 2011 ontstond er een arbeidsconflict tussen Dalbergue en zijn werkgever Merck/MSD, nadat hij had gewaarschuwd voor belangenverstrengelingen bij de invoering van een nieuw medicijn tegen Hepatitis C.

Het omstreden kankervaccin

Ook de invoering van Gardasil, het vaccin tegen baarmoederhalskanker van Merck/MSD, wordt in de reportage tegen het licht gehouden door critici. In 2008 maakte Zembla een uitzending over de omstreden methodes van fabrikanten om de baarmoedervaccins op de markt te brengen: ‘Het omstreden kankervaccin’.

Prominente Nederlandse wetenschappers waarschuwden dat er te weinig bekend is over de langetermijneffecten van dit soort inentingen tegen baarmoederhalskanker en noemden het ‘een experiment’. Toch werd het vaccin Cervarix van producent GlaxoSmithKline in Nederland, net als in veel andere landen, opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma.

Ook in Spanje werd besloten alle meisjes te vaccineren, terwijl het één van de landen is waar baarmoederhalskanker het minst voorkomt. Daarom vinden honderden Spaanse wetenschappers het een onbegrijpelijke beslissing en protesteren ze hiertegen.

Hoogleraar Hernandez-Aguado was jarenlang directeur-generaal van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid. “Wie bepaalt de wetenschappelijke agenda? De farmaceutische industrie. Dat constateerde ik bij het ministerie,” zei hij.

Kijk de uitzending ‘De farma-methode’ hier terug.

[Zembla]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Goede zaak deze docu. Zou door iedere Nederlander gezien moeten worden!

JPvandenBerg
JPvandenBerg
5 jaren geleden

Money Rulezzzzzz!

Marc
Marc
5 jaren geleden

Dat hele Vioxx verhaal is toch niet te geloven. Merck heeft waarschijnlijk de dood veroorzaakt van zo een honderdduizend mensen, dat is aangekaart door een advocaat en toch mag dit bedrijf gewoon door gaan, schadevergoeding betaald, door naar het volgende medicijn.

Natuurlijk heeft het bedrijf er ook voor gezorgd dat vele mensen hebben kunnen overleven door hun medicijnen te gebruiken, maar het blijft stuitend dat bedrijven bereid zijn om winst te maken ten koste van de (volks)gezondheid. En nog even over Gardasil, fragment uit de rapportage van Diane Harper: Angst verkoopt, als we de moeders bang kunnen maken voor deze ziekte, dan laten ze hun dochters inenten (Merck).

Richard
Richard
5 jaren geleden

Het is nog erger dan bij de straatdealer op de hoek.

JC
JC
Reactie op  Richard
5 jaren geleden

Wat nog veel erger is dat er verder niets gebeurt, ze gaan gewoon door.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
Sean
Sean
5 jaren geleden

Toen het vacc. programma liep werd vroeg een vriendin van mij wat zij haar dochter moest adviseren. Wel of niet de kleindochter laten vaccineren.
Mijn reactie was duidelijk, NIET doen.
Als het totaal niet duidelijk is wat zo’n vacc. op lange termijn doet ben je gewoon gek als je je kids proefkonijn laat zijn. En wat blijkt? Legio meisjes zijn niet lang na de prik ziek geworden, in sommige gevallen heél erg ziek. Vreemde symptomen waar de doctoren helemaal niets mee konden. De enige algemene factor was dat die meisjes allemaal de HPV prik hadden gehad. En nu gaan er al vele stemmen op om oók jongens te vaccineren.
Wie is er nou eigenlijk gek?
Beter gezegd; Wie laat zich gek maken? En door wie? En waarom?
Blijkt maar weer dat een goed gespind verhaal zelfs een goed geinformeerd en intelligent mens aan het twijfelen kan brengen. ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’.
WRONG!

Mike
Mike
5 jaren geleden

Allemaal naar Den Haag. Alle 16 miljoen inwoners en we gooien de overheid eruit. POWER TO THE PEOPLE. Ik ben er nu klaar mee. Staatsgreep in Nederland nu!!!! Rutte en consorten via snelrecht berechten en hiervoor tijdelijk de doodstraf weer invoeren. Ik ga niet meer voor minder . Ben er helemaal klaar mee

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Ik vind de overheid/GGD net zo erg. Zij moeten kritisch zijn/worden bij wereldklachten en niet blijven vastzitten aan een deal/geld. In bv, Finland werd besloten om het niet meer te doen.
De manier, waarop zij de HPV prik hebben gepromoot is echt schandalig. De eerste keer kregen ouders een brief. Bij weigering stuurde men een brief naar mijn dochter. Hoe kan een kind beslissen of ze het wel of niet doet? Een kind/puber heeft nog helemaal geen levenservaring. Het ergste vond ik nog dat ze een mp3 speler zou krijgen, als ze het zou doen. Nou zijn mijn kinderen niet gauw te paaien, maar veel kinderen wel. Vooral armere kinderen, die niks hebben. Dit is een bewijs dat de gezondheidsdienst kinderen probeerde over te halen en dat is al onethisch handelen. Je zou dus ook een claim kunnen neerleggen bij de overheid. Zij zijn net zo goed verantwoordelijk. Zij beloven een goed product en dat is het niet.
Die Vioxx heb ik dus ook geslikt voor fybromyalgie en ontstekingen in liezen/oksels. Ik heb het doosje nog en ben er niet beter van geworden. Was er gauw mee gestopt, want ik kreeg hartkloppingen. Daarna heb ik een half jaar Cymbalta geslikt, dat was ook troep. Men had dus pillen gegeven die dus voor depressie klachten zijn. Maar ik was niet depressief. Ik heb al vanaf mijn 25 ste last van ontstekingen en daar werd ik af en toe wel niet blij van, maar niet depressief. Beide medicijnen hadden meer bijwerkingen, dan mijn klachten waren. Tja, dat ik even uit de running ben met zo’n ontsteking( vaak/niet altijd rondom die tijd)elke maand zo’n drie dagen voor mijn menstruatie, dat kan natuurlijk niet in ons systeem. En dat is dus het probleem. Niet ik. Ik heb nog meer middelen geslikt, maar niks hielp en daarom heb ik besloten om niks meer te slikken. Ik ben toch geen proefkonijn. God weet wat het meer aangericht heeft.
Waar ik achter ben gekomen? Ik zat bij een patiëntenvereniging HPV toevallig dezelfde afkorting, maar het betekent Hidradenitis Patiënten Vereniging. Daar heb ik alle kennis vergaart omtrent mijn aandoening. Een dokter heeft zelfs een boekje gemaakt. Uitkomst: niks helpt en operatief geheel verwijderen van cystes is zelfs niet aan te raden, omdat het onderhuids verplaatst en je krijgt littekenvorming en daar kan de huid helemaal niet meer ademen. Kijk ik op internet, dan is er een huisarts(België) die zelf is gaan onderzoeken. Uit die onderzoeken bleek dat er bepaalde tekorten aan vitamines zijn. Die huisarts gaf die vrouw vitamine injecties en de spierpijnen werden stukken minder.
Waarom geeft men in Nederland zo snel medicatie. Waarom zoekt men niet eerst uit bij elke patiënt of er een gebrek aan vitamines enz. zijn? Ik heb nog nooit een uitgebreid onderzoek gehad over een gebrek aan. Wat is de oorzaak? Deodorant? Chemische kleding? Voeding? Stress? Of combinaties van? Het is in ieder geval een hormoonstoring.
Ik ben gestopt met dokteren, omdat ik de eigen premie niet kan ophoesten. Ook heb ik geen vertrouwen meer in de zorg. Ze doen maar wat en daar pas ik dus voor. De laatste keer bij de huisarts een anti-biotica zalfje gehaald(dat helpt voor de jeuk en verdere besmetting ps. niet te vaak gebruiken, je huid wordt er dunner van). Zij die man: moet jij geen psychische hulp? Nee, ik hoef geen hulp. Ik heb geen keus. Het systeem heeft hulp nodig. Ik gooi de bal dus terug. Zelf kan ik er best goed mee om gaan, maar dan moet ik wel zelf mijn tijd kunnen indelen. En dat betekent dus dat ik vaak dingen afzeg. Een afspraak, een huishoudklusje enz. Vindt iemand dat niet fijn, dan is het haar of zijn probleem.

Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

@ Elise49

Ja, de (r)overheid met al zijn commissies (bv. Gezondheidsraad) en de Farmaceutische/medische maffia verdienen nu eenmaal niets aan gezondheid, maar juist aan ziekten. Zijn er geen ziekten dan worden deze wel zogenaamd uitgevonden en onder de noemer angst het publiek aangepraat. Het medicijn, dat voor “genezing” zorgt hebben ze al op de plank liggen, dus het wordt wederom booming business voor dit soort mensen. Zijn het wel mensen, waar we hier over spreken?????????

De zogenaamde geloofsbrieven, die in vroegere tijden werden gehanteerd om aan te geven, dat je als bedrijf bijvoorbeeld een integere partner bent om mee te onderhandelen zijn in moderne LC’s omgezet oftewel Letter of Credit. Mijns inziens betekent de afkorting zowel voor de (r)overheid als de farma/medische maffia: LEGITIEME CRIMINELEN!! Ja, wetten door mensen opgesteld, worden gehanteerd, zodat deze genoemde partijen hun eigen gang kunnen gaan.

Een ieder kan hier inmiddels meer dan voldoende gegevens over schrijven, maar het verandert niets aan de hoogmoed, die geregeerd wordt door uitsluitend eigenbelang = geld.

Het bewuswordingsproces van mensen wordt echter groter en groter en mijn overtuiging is dan ook, dat de Old Boys etc. het veld gaan ruimen. Wat je niet te lezen krijgt in de MSM, lees je dan gelukkig op het internet bij de alternatieve media. Ook hier dien je het kaf van het koren te scheiden, maar de opmerkzaamheid van mensen om je heen wordt aanzienlijk groter en dit heeft gevolgen voor de manier waarop wij met informatie omgaan. We leven in een tijd, waarin de ene LC over de ander struikelt en dit is voor mij een goed teken, dat we de langste tijd hebben gehad om ons te laten voorliegen, koeioneren en het individuele recht op Waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde steeds meer begrip krijgt onder de mensen. De leugenaars, op welk terrein dan ook, graven hun eigen graf en het vele geld, dat zij over de ruggen van de individuele mens hebben “verdiend” = gestolen, zal hun dan niet meer van dienst kunnen zijn.

Elise 49, ik begrijp jouw reactie hierboven volkomen en zeg je alleen maar, evenals tegen ieder ander, die het horen wil: The Times they are a’changing, een song van Bob Dylan uit 1964, maar ooooh zoooooo actueel!!!!! Houd moed!

Hawks
Hawks
5 jaren geleden

Wat een tuig, daar bij Merck MSD. Ik hoop dat e helemaal kapot worden vervolgd.

Buddy
Buddy
5 jaren geleden

De grootste criminelen zitten op de hoogste posten, kijk alleen maar deze week het FIFA schandaal en zo kun je wel een poosje doorgaan, het word ook steeds erger lijkt het wel, they do it right “IN YOUR FACE” en wij kunnen er (nog) niets tegen doen omdat zij de wetten bepalen, maar er komt een dag en dan worden zij er genadeloos op afgerekend…. karma is a Bitch

x

Check Also

bruins

Het aftreden van Bruno Bruins kwam sommigen wel erg goed uit

Op 19 maart dit jaar trad minister ...

hoogleraar

Hoogleraar: ‘Strengere maatregelen zijn nergens voor nodig. Horeca sluiten is bullsh*t’

Strengere coronamaatregelen zijn nergens voor nodig, zegt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x