Propaganda

Media zijn niet te vertrouwen en deze hoogleraar legt hier uit waarom je alternatieve nieuwsbronnen moet volgen

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die in de bestuursraad van de grote media zitten, vinden we ook geregeld terug in het bestuur van pr- en propagandafirma’s. Dat stelt professor Peter Phillips van de Sanoma State University.

Hij merkt op dat er bijvoorbeeld in de VS nog maar zes grote mediabedrijven zijn. In Nederland is de situatie niet veel anders. De meeste Nederlandse kranten zijn in handen van slechts twee bedrijven; De Persgroep en Mediahuis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Professor Phillips legt uit dat de grote mediabedrijven nauw verweven zijn met organisaties als de Council on Foreign Relations (CFR), de Trilaterale Commissie en de Atlantic Council.

Tegenwicht

Die bepalen in de VS het buitenlandbeleid, aldus Phillips. Zij brengen persberichten naar buiten, die worden opgepikt door pr-firma’s en dagelijks via de media verspreid.

Zo bracht de Atlantic Council afgelopen jaar een rapport naar buiten over de toekomst van het leger. Phillips zegt dat het beleid van het Pentagon onder Trump gebaseerd is op dat rapport.

Op internet zijn veel alternatieve nieuwsbronnen te vinden die tegenwicht bieden aan al deze propaganda.

Factchecking

De gevestigde media en pr-firma’s proberen deze nieuwsbronnen in diskrediet te brengen door te strooien met termen als ‘nepnieuws’ en ‘factchecking’.

“Ze vragen uitgerekend de mainstream media om factchecks te doen,” aldus professor Phillips.

“Dus als er een nieuwsbericht naar buiten komt dat indruist tegen wat zij zeggen, beweren ze gewoon dat het niet waar is en dat het nep is,” voegt hij toe.

Meer dan genoeg

Er zijn volgens hem meer dan genoeg journalisten in de wereld die weten hoe de vork in de steel zit.

Hij noemt onder meer de Pacifica Foundation, bekend van het nieuwsprogramma Democracy Now! met Amy Goodman, en teleSUR, dat het programma Empire Files van Abby Martin uitzendt.

We moeten jonge mensen leren om te zoeken naar alternatieve nieuwsbronnen en deze informatie tot zich te nemen, besluit hij.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en diverse andere opmerkelijke berichten, verzameld door Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Dit is maar een klein armpje, de octopus is al gevormd.
upc/ziggo/fox/vodafone/t-mobiel zijn al samen.
Google/Nos/facebook/www.globalswitch.com(data bedrijf) etc zijn al samen
Ons koningshuis= grootaandeelhouder op meerdere bedrijfsvlakken zijn al samen als corporations.
Muziekwereld opnamebedrijven zijn/werken al jaren samen
Landenbanken/centrale banken/wereldbank zijn al samen
enz enz.
Ja, je hebt nog kleine zelfstandige ondernemingen, maar die zullen vanzelf overgenomen worden als subgroep of gaan failliet door te grote concurrentie/systeem van groei zelf.
Met andere woorden: het maakt niks meer uit. We worden toch wel overgenomen/We zijn al overgenomen.
Welkom in de nieuwe wereld, waar technologie de baas is.
Even nog laten herinneren dat de mens/al het levende onder de basis natuurwetten(natuurkunde) valt en niet onder scheikunde/alchemie/technologie. Algoritme(bio) al het levende/natuur gaat langzaam(in tijd) Algoritme technologie gaat vliegens vlug.(in tijd) De mens/al het levende/natuur(lichaam/vaste vorm) lost dus op.(die kan dit niet bijhouden) Dus gaat alles dood sowieso door klimaatbeheersing(verstoort de bio ritmes). Geloof je in zielen incarnatie-, dan zijn er geen lichamen meer om terug te komen. Die andere dimensies theorie is bullshit= satangedachte. Zo ook dat Jezus ons komt redden/eeuwige vrede= de dood. Sta wel achter de 10 geboden/karma leer(als deze uit zichzelf/jezelf mag ontstaan/dus foutjes mag maken om te leren/de levenslessen/met vrije ziel dus etc.)
En nee, ik ben niet bang, dit is de realiteit. Door logisch/nuchter/wetenschappelijk/en op gevoel nadenken. Straling(bijkomende energie) is slecht voor levende schepsels. Dikke punt. Daar valt niet over te discussiëren. De stekker moet er sowieso een keer uit.

trackback
Media zijn niet te vertrouwen en deze hoogleraar legt hier uit waarom je alternatieve nieuwsbronnen moet volgen | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden

[…] Propaganda 8 mei 2017 07:30 1 Reactie 943 […]

Maarten Vananderoye
Maarten Vananderoye
7 jaren geleden

Alternatieve Nieuwsbronnen zijn in de meeste gevallen nog minder correct. Het is als zoeken naar een alternatieve waarheid die bij de lezer het best past. Dus de lezer zoekt de waarheid in de alternatieve nieuwsbronnen die zijn mening bevestigd. Als hij een racist dan zoekt hij het in de alternatieve nieuwsbronnen dat zijn ongenoegen bevestigd. Een religieus iemand zoekt zijn waarheid in de “alternatieve” nieuwsbronnen over dat het dichtst bij zijn overtuiging leunt. Een fascist doet het op zijn manier… En ga zo maar door… de enige beste alternatief is dubbelchecken of zelfs drie-dubbelchecken… maar dat kost tijd en energie… dat zien veel mensen ook weer niet zitten in deze jachtige wereld.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x