CoronaMens en Dier

Fleur Agema woest: ‘Hoeveel diep schandalige feiten moeten er nog boven tafel komen voordat iemand aftreedt?’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Ziekenhuizen zouden bij een corona-uitbraak in alle gevallen overbelast raken. Dat stond in februari 2020 in een conceptmemo van het RIVM aan het ministerie van Volksgezondheid.

De zorgvraag stijgt bij alle scenario’s van de ernst uit boven de beschikbare capaciteit, valt te lezen in de memo, die niet werd gedeeld met de ziekenhuizen. Het ministerie wil niet zeggen waarom zij de memo heeft achtergehouden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Als we dit hadden geweten, hadden we een stuk eerder kunnen opschalen,” reageert toenmalig ic-baas Diederik Gommers. Eerder sprak hij zich nog uit tegen opschalen. “Er is niks zo erg dat als wij straks ic-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid en er zijn geen patiënten. Dan verveel je je dood, dat hou je niet lang vol,” aldus Gommers.

Diep schandalig

Op 12 maart 2020, nadat de memo was verstuurd, zei premier Rutte tijdens een persconferentie: “We willen uiteraard overbelasting van onze ziekenhuizen voorkomen. Maar wat precies de juiste aanpak is, is ons ook niet bekend. Met 50 procent van de kennis moeten we 100 procent van de besluiten nemen.”

Er is veel kritiek op het ministerie. “Diep schandalig! Hoeveel diep schandalige feiten moeten er nog boven tafel komen voordat iemand rekenschap toont en aftreedt?” vraagt PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Grote schade

“Het ministerie van VWS heeft meerdere keren keihard gefaald. Zo wist VWS vóór de eerste coronapatiënt al dat onze ziekenhuizen overbelast zouden raken. Toch kozen zij ervoor om hier niet voor te waarschuwen,” schrijft Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

BVNL-bestuurder Hans van Tellingen voegt toe: “Het is een brevet van onvermogen van onder andere de toenmalige minister van VWS, Hugo de Jonge. Want het beleid heeft geleid tot grote schade aan economie, samenleving en mensenlevens.”

4.9 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

THOU SHALT DO WAR BY DECEPTION

Fleur Agema, Geert Wilders zijn de PERFECTE CONTROLLED OPPOSITION…niets dan Rookgordijnen van “ZioNazi-Puppets on a string”…dit soort volksverlakkerij van de Partij Voor Volksverraders is Levensgevaarlijk…onthou dat!

FvD de enige integere Partij tot nu toe…

Peter Wisman
Peter Wisman
1 jaar geleden

Sukkels tis the Great reset, en dat weten jullie ook. Allemaal toneelspel! Zogenaamde oppositie.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Schandaal na schandaal, een sorry hier en een excuus mompeltje daar….. en weer door!

Eric90
Eric90
1 jaar geleden

Ja Fleur, hoeveel diep schandalige feiten heeft de PVV nog nodig om te zien dat dit bewust is vanwege de duistere agenda van een clubje idioten. Dat mensen het niet meer begrijpen is 1, maar om de slag te maken zullen mensen écht moeten inzien wat de invloeden van o.a. het WEF zijn en niet meegaan in de hoax die corona is.

Back to top button
156
0
We lezen graag je reactie!x