Binnenland

‘Er is een revolte aan het ontstaan binnen de VVD’

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

Voormalig Kamerlid Gert-Jan Oplaat heeft deze maand na 34 jaar zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd. De koers van de partij bezorgt hem al langer onvrede. De stikstofplannen waren voor hem de druppel die de emmer deed overlopen.

Er speelt meer: Oplaat vindt dat de koers van de VVD is veranderd. De partij staat volgens hem niet meer voor de burgers en ondernemers.

Communistische trekjes

Tegenover RTV Oost zei hij dat de VVD ‘communistische trekjes’ begint te vertonen. “Het is verworden tot een bestuurderskliekje rondom Rutte, dat dictaten uitdeelt,” aldus het voormalige Kamerlid.

“Rutte is omringd door jaknikkers, die de leden negeren,” vervolgde hij. Steeds meer leden komen in opstand, weet Oplaat. “Er is een revolte aan het ontstaan. Ik hoor veel geluiden om me heen van mensen die óók hun lidmaatschap opzeggen.”

Zonnekoningsgedrag

De VVD is compleet losgeslagen van hun achterban. Rutte heeft zich omringd met politieke vriendjes en medewerkers, waardoor hij een soort Zonnekoningsgedrag vertoont, zei hij bij BNR.

In Op1 zei Oplaat over de ‘stikstofcrisis’: “Dit is de grootste kul en onzin die we de afgelopen jaren hebben gehoord. We hebben absoluut geen stikstofprobleem, het is een gecreëerd probleem.”

Volstrekt idiote maatregel

Eerder sprak hij zich uit tegen het verlagen van de maximumsnelheid op de snelweg van 130 naar 100 kilometer per uur. Hij noemde het een ‘volstrekt idiote’ maatregel. “Gisteren was ik nog in Duitsland waar het heel normaal is dat je 200 kilometer per uur rijdt. Daar is geen enkele discussie over stikstof. We zijn in Nederland knettergek om de automobilisten en de boeren zo te pesten.”

4.9 185 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loisss
Loisss
1 maand geleden

Mooi, laat die revolte maar snel exploderen!

Wakkere
Wakkere
1 maand geleden

VVD zooi moet helemaal uit elkaar vallen.
Dat ze zich onder mekaar maar opknopen.

ludo
ludo
1 maand geleden

wat zou ik die Rutte toch eens graag een “hand” willen geven!!!

Anne
Anne
1 maand geleden

wereldwijd is er een revolte aan het ontstaan. Voordat het 2023 is zullen we heel vaak onze ogen uit ons hoofd zien rollen en onze oren voelen wapperen…. en dan…. de totale bevrijding….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

149
0
We lezen graag je reactie!x