Binnenland

‘Er is een revolte aan het ontstaan binnen de VVD’

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!

Voormalig Kamerlid Gert-Jan Oplaat heeft deze maand na 34 jaar zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd. De koers van de partij bezorgt hem al langer onvrede. De stikstofplannen waren voor hem de druppel die de emmer deed overlopen.

Er speelt meer: Oplaat vindt dat de koers van de VVD is veranderd. De partij staat volgens hem niet meer voor de burgers en ondernemers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Communistische trekjes

Tegenover RTV Oost zei hij dat de VVD ‘communistische trekjes’ begint te vertonen. “Het is verworden tot een bestuurderskliekje rondom Rutte, dat dictaten uitdeelt,” aldus het voormalige Kamerlid.

“Rutte is omringd door jaknikkers, die de leden negeren,” vervolgde hij. Steeds meer leden komen in opstand, weet Oplaat. “Er is een revolte aan het ontstaan. Ik hoor veel geluiden om me heen van mensen die óók hun lidmaatschap opzeggen.”

Zonnekoningsgedrag

De VVD is compleet losgeslagen van hun achterban. Rutte heeft zich omringd met politieke vriendjes en medewerkers, waardoor hij een soort Zonnekoningsgedrag vertoont, zei hij bij BNR.

In Op1 zei Oplaat over de ‘stikstofcrisis’: “Dit is de grootste kul en onzin die we de afgelopen jaren hebben gehoord. We hebben absoluut geen stikstofprobleem, het is een gecreëerd probleem.”

Volstrekt idiote maatregel

Eerder sprak hij zich uit tegen het verlagen van de maximumsnelheid op de snelweg van 130 naar 100 kilometer per uur. Hij noemde het een ‘volstrekt idiote’ maatregel. “Gisteren was ik nog in Duitsland waar het heel normaal is dat je 200 kilometer per uur rijdt. Daar is geen enkele discussie over stikstof. We zijn in Nederland knettergek om de automobilisten en de boeren zo te pesten.”

4.9 186 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loisss
Loisss
1 jaar geleden

Mooi, laat die revolte maar snel exploderen!

Wakkere
Wakkere
1 jaar geleden

VVD zooi moet helemaal uit elkaar vallen.
Dat ze zich onder mekaar maar opknopen.

ludo
ludo
1 jaar geleden

wat zou ik die Rutte toch eens graag een “hand” willen geven!!!

Anne
Anne
1 jaar geleden

wereldwijd is er een revolte aan het ontstaan. Voordat het 2023 is zullen we heel vaak onze ogen uit ons hoofd zien rollen en onze oren voelen wapperen…. en dan…. de totale bevrijding….

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x