Homepagina » Buitenland » Onthuld: Het grootste persbureau ter wereld werkte nauw samen met de nazi’s
Onthuld: Het grootste persbureau ter wereld werkte nauw samen met de nazi's

Onthuld: Het grootste persbureau ter wereld werkte nauw samen met de nazi’s

Het persbureau Associated Press heeft nauw samengewerkt met de nazi’s. Er verschenen artikelen in Amerikaanse kranten die geschreven en geselecteerd waren door Hitlers ministerie van Propaganda. Dat blijkt uit onderzoek van een Duitse historicus, zo schrijft The Guardian.

In het tijdschrift Studies in Contemporary History onthult Harriet Scharnberg hoe AP te werk ging. Het persbureau was voor het buitenland de belangrijkste bron van informatie en nieuws over Duitsland.

AP nam journalisten in dienst die ook werkten voor de propagada-afdeling van Hitlers partij. Een fotograaf die bij het persbureau werkte, Franz Roth, was lid van de propaganda-divisie van de SS. Zijn foto’s werden persoonlijk gekozen door Hitler.

Oorlogsmisdaden
Onthuld: Het grootste persbureau ter wereld werkte nauw samen met de nazi's

Harriet Scharnberg

Toen Scharnberg haar onderzoek publiceerde, liet het in New York gevestigde AP de foto’s van Roth gelijk verwijderen van de website.

Associated Press is het grootste persbureau ter wereld. Door een deal te sluiten met het nazi-regime, mocht AP in Duitsland blijven. Door de deal konden de nazi’s ook hun oorlogsmisdaden verborgen houden.

De samenwerking met het prestigieuze Amerikaanse persbureau stelde Hitler in staat om zijn ‘uitroeiingsoorlog op een gewone oorlog te laten lijken’, aldus Scharnberg, die als historicus verbonden is aan de Martin Luther-Universiteit.

‘Brute’ Rode Leger

“In plaats van de duizenden Joodse slachtoffers, lieten de Amerikaanse media alleen slachtoffers zien van de Sovjet-politie en de oorlogscriminelen van het ‘brute’ Rode Leger,” zei ze tegen de krant.

In een verklaring liet het persbureau weten ‘op geen enkel moment te hebben samengewerkt met het nazi-regime’.

Uit een geheim rapport dat in 2010 in handen kwam van The New York Times blijkt dat Amerika na de oorlog een groot aantal nazi’s onderdak heeft geboden, waaronder raketwetenschapper Arthur Rudolph. De CIA regelde voor hen verblijfspapieren en een baan.

[Guardian]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dimmer
dimmer
4 jaren geleden

Oeis…

Bob
Bob
Reactie op  dimmer
4 jaren geleden

@dimmer

Jij schrijft even een boeiend begrip op!!

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Satanistische kliek die samenzweert uit machtsbelangen.

wolfje
wolfje
4 jaren geleden

de persbureaus/journalisten zijn heden ten dage toch ook verlengstukken van de overheden? of is er iemand die een journalist een vraag heeft horen stellen aan de heer pechtold mbt het militaire aspect in de op handen zijnde overeenkomst met oekraïne?

Armonicus
Armonicus
4 jaren geleden

“Uit een geheim rapport dat in 2010 in handen kwam van The New York Times blijkt dat Amerika na de oorlog een groot aantal nazi’s onderdak heeft geboden, waaronder raketwetenschapper Arthur Rudolph.”

Nou, dat was wel eerder bekend hoor, iedereen wist wel voor wie Wernher von Braun eerder raketjes had gemaakt!

Bob
Bob
Reactie op  Armonicus
4 jaren geleden

@Armonicus

Het propaganda deel is naar de USA gegaan maar de echte wetenschappers zijn allemaal naar Argentinië gegaan. Je moet gaan inzien dat de SS de beste wetenschappelijke team ter wereld was. Ze waren al veel verder dan de Atoombom en dat was hun doel niet. Het ultieme superwapen was dan ook een wapen waarbij de Atoombom een rotje was. Die vindingen werden gedaan met die Glocke of The Bell. Het heeft geheel te maken met ons verleden. ga eens zoeken naar Secret the Ancient History of Humankind!

Bob
Bob
4 jaren geleden

Wat ik weet is dat de NAZI’s nog steeds de wereld leiden en dat de Nuremberg trials executions en staaltje Hollywood waren. Ik ben er ook achter gekomen waarom de wereld zo werkt want het heeft alles met ons verleden te maken en de toekomst die daarop volt. Het verleden is zo heftig dat ze dat voor ons verborgen hielden en ik denk dat ze daar heel goed aan gedaan hebben al vinden vele onbewuste dat geheel niet zo. In deze wereld vol met mensen met het bewustzijn van een zandkorrel is het vaak beter om het niet te zeggen. Aan een bewustere vorm hoort ook een bewuster begrip die samen gaat maar als die er niet is is het beter om het niet te weten.

Paul
Paul
Reactie op  Bob
4 jaren geleden

Teveel Amerikaanse desinformatie gekeken/gelezen. Zeker een fan van Alex Jones en co?
Nee, Hitler was geen Rothschild!

“Am deutschen Wesen wird die Welt genesen”

Dit liedje bevat de waarheid:
https://www.youtube.com/watch?v=6qvt6S8A4fQ

an argie
an argie
Reactie op  Paul
4 jaren geleden

De mythe gaat de Duitsers deze technologie aan het einde van W.O.II in Neuschwabenland (een basis op Antarctica) zouden hebben ondergebracht.

Het “toeval” wil dat de V.S. onder leiding van admiraal Byrd onder het mom van een weerexpeditie 16 kruisers, een vliegdekschip en 5000 mariniers naar dit gebied heeft gelanceerd om deze technologie te confisqueren. BINNEN DRIE MAANDEN moesten ze echter onverrichtezrake en met verlies van 70% van manschappen en materieel terugkeren.

In 2002 heeft de Brit Gary Mckinnan het pentagon gehacked. Hij kwam niet tot de meest beveiligde informatie, hij kwam niet verder dan de berichtgeving tussen Navy personeel. Hij stuitte op een bericht in het Solar Warden Project over de overplaatsing van een commandant van de U.S.S.S Lemay naar de U.S.S.S Hillenkoetter.
Hoe hij het manfest van de U.S. Navy ook doorzocht, deze schepen kwam hij niet tegen, noch het Solar Warden project.

In 2006 zijn hier in G.B. rechtszaken over geweest die ACHTER GESLOTEN deuren plaats vonden…. (Natuurlijk was de nationale veiligheid weer eens in het geding – Een mooi politiek correct woord voor: Wat nou persvrijheid, DIT GAAR JE GEEN ENE SODEMIETER AAN DUS HOUD JE SNAVEL!!)

De VRIL en HAUNEBU projecten waren echt. Deze stonden onder leiding van Viktor Schauberger, wiens werk in 1958 door de V.S. volledig is geconfisqueerd.
Hij was baanbrekend in de “Vortex technologie”- Misschien een reden waarom UFO’s niet pijlvormig (aerodynamisch) maar rond zijn. (Vortex)

Elise49
Elise49
4 jaren geleden

En the New York Times/telegraaf/Telegraph werken samen met de aandeelhouders. Feitelijk is er niet veel verandert voor de gewone burger. Alleen andere jasjes. Elke dag lees je propaganda om het systeem te sturen. Zoals vandaag weer aanslag Amsterdam voorspelling. Jongeren imam versus Marokkaanse raad. Tip: Als er een aanslag komt, dan is het bij iets wat aan het renoveren is of iets met geldkwesties. Metro/trein, Leidsche plein/arena bv. Tot nu staan alle aanslagen in verbinding met geld(overnames/renovaties) en Rode kruis/Help yourself oefeningen/evenementen. Kan ook nog ergens anders zijn. Hoeft niet perse Amsterdam te zijn.

Armonicus
Armonicus
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

“Tip: Als er een aanslag komt, dan is het bij iets wat aan het renoveren is of iets met geldkwesties. Metro/trein, Leidsche plein/arena bv.”

De aankomende vijf jaar komt er sowieso geen aanslag op de Noord-Zuid lijn!
;D

Ger
Ger
4 jaren geleden

Drie dingen kunnen niet lang verborgen blijven: De zon, de maan en de waarheid… – Buddha

trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
ferrimassi
ferrimassi
4 jaren geleden

En nu liggen ze in bed met saudie arabie en de EU. Nooit een kritisch woord.. AP en reuters zijn alllebij rothschild operaties.

Freba
Freba
4 jaren geleden

De Rothchilds hebben Dachau gefinancierd. Algemeen bekend. Adolf moest de communisten in Europa tegenhouden. Frankrijk was vergeven van de communisten. Engeland was in 1938 failliet. Churchill was een groot bewonderaar van Adolf. De familie van Churchill is op 1 na (de Windsors) de rijkste familie van Engeland. Zij hadden fortuin gemaakt door 200 jaar eerder wapens te leveren aan de Beiers i.v.m. een oorlog aldaar. Het grote spel is nog steeds aan de gang. Europa moet naar de “kl*ten” . De V.S. en de Zionisten aldaar zijn als de dood dat wij samen met Rusland het machtigste continent worden. Immers de Russen hebben de grondstoffen en met name de Duitsers hebben de kennis. 50 tot 60% van de kennis van de Duitsers is na de oorlog beland in Amerika. Men was als de dood dat de Duitse ingenieurs in handen zouden vallen van de Russen. Alleen al 1500 vliegtuigingenieurs zijn in Frankrijk beland en tewerkgesteld bij de vliegtuigfabriek van de Joodse familie Dassault. Ironisch/Sarcastisch? Overigens werkt de volledig overbodige JSF straalmotor volgens het BMW principe in de 40-tiger jaren ontwikkeld in Beieren.
Eerst worden de Leiders van landen met grondstoffen door de Amerikanen voorzien van wapens en later wordt er in de omgeving een oorlog in scene gezet om weer van die troep af te komen. Irak, Syrie en Libie zijn de grote voorbeelden. Maar vooral doorgaan met Appen met je Joodse Iphone voor 80% bestaande uit Duitse onderdelen. Met grote gretigheid kijk ik uit naar de voorspelde 2e Franse revolutie in het voorjaar en de val van de Euro. Elke honderd jaar moet er kennelijk een grote schoonmaak plaatsvinden. Het volledig verwoeste Aleppo doet niet onder voor het Berlijn in de meidagen 1945. Lang leve de vrede.

x

Check Also

vaccin

Vaccinatiedrama: ‘Ze prikken onze grootouders gewoon weg!’

Vorige week dinsdag werd de demente oma ...

corona

De coronacijfers in perspectief: ‘Waarschuwing, dit is een schokkend filmpje’

We worden dag in dag uit om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x