Binnenland

Fractievoorzitter FVD uit woede meermaals opzettelijk hard gestoten: ‘Wat is er gebeurd met de democratie?’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

Vorige week liepen de gemoederen in de gemeenteraad van Sittard-Geleen hoog op na een debat over de komst van 300 asielzoekers.

Tijdens een bijeenkomst hebben drie fractievoorzitters tegen FVD-fractievoorzitter Amira Lotfy geschreeuwd en heeft één fractievoorzitter haar zelfs uit woede meermaals opzettelijk (hard) gestoten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De burgemeester, Hans Verheijen van het CDA, zat erbij en deed niets, schrijft Lotfy. “Wel gooide hij in diezelfde bijeenkomst olie op het vuur door mij te beschuldigen van bedreigingen die hij zou ontvangen. Deze bedreigingen zouden het rechtstreeks gevolg zijn van het feit dat ik de woorden ‘ongekozen’ en ‘ondemocratisch’ had gebruikt.”

Zieke, onveilige werkomgeving

Tijdens een debat waarbij géén spreektijd gold, werd haar het woord steeds ontnomen door de GroenLinks-voorzitter. Nadat de meerderheid er voorstander van bleek te zijn dat ze haar spreektekst mocht afmaken, werd haar het woord opnieuw ontnomen vanwege de inhoud. “Terwijl er geen ongepaste woorden zijn gebruikt. Wat is er gebeurd met de democratie?” vraagt de advocaat zich af.

Raadsleden mogen alles tegen me zeggen, maar niet tegen me schreeuwen. Ze mogen het met me oneens zijn, maar ze mogen hun boosheid niet fysiek tegen mij uiten, benadrukt Lotfy.

Ze laat weten dat intimidatie de reden is dat ze haar politieke werk heroverweegt. “Het is een zieke, onveilige werkomgeving en ik twijfel of ik me hieraan wil blijven blootstellen.”

Laat je niet gek maken

Lotfy krijgt veel steun. “Laat je niet gek maken, ze verdienen het niet!” zegt FVD-fractievoorzitter in de gemeente Helmond Theo Heller.

Fractievoorzitter van FVD in Eindhoven Nicolas Knoester voegt toe: “Jeetje, heftig zeg. Blijf sterk, Amira.”

“Intimidatie. Zelfs fysiek. Het woord ontnomen. De praktijk van een gemeenteraadslid dat zich verzet tegen de komst van asielzoekers,” constateert journalist Joost Niemoller.

4.9 176 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pipo
Pipo
1 jaar geleden

De kunst is stand te houden en je niet te laten uitlokken of verlagen tot hun niveau. De aanhouder wint!

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

De derde wereldoorlog staat voor de deur…

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Nogmaals die WEFRATTEN die door heel Nederigland in de gemeentes zitten ,zijn net zo erg als in DH.Zodra dat tuig uit DH gezet word, ik hoop snel ,met een REVOLUTIE,dan gelijk de bezem door alle gemeentes ,waar die NAZIE RATTEN zitten ,opzouten en nooit meer terug komen.Alles word met 2 maten gemeten in dit godverlaten tering land ben hier zo klaar mee

dirk
dirk
1 jaar geleden

Dit gebeurd meestal net voor een dictatuur zich ontplooid zij die de totale macht willen grijpen dulden geen tegenspraak of niets dat hun plannen ondermijnd zij gaan niets uit de weg om diezelfde tegenspraak te elimineren. dronken van macht. We hebben de resultaten al meerdere malen doorheen de geschiedenis gezien en zal ook nu zich herhalen.

Dit had voorkomen kunnen worden maar daar is het ondertussen al te laat voor we zijn al te ver op het pat naar de afgrond gewandeld de twee stammen zijn niet meer verenigbaar met elkaar één zal overleven de andere niet en zij die hiervoor verantwoordelijk zijn zullen ook nu weer de dans ontspringen.

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x