Binnenland

Fel verzet tegen pandemiewet: ‘Geef onze vrijheid niet weg’

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

In de Eerste Kamer heeft zich een meerderheid afgetekend voor de pandemiewet van zorgminister Kuipers, waar dinsdag over gestemd wordt. Wel hebben zowel voor- als tegenstanders grote moeite met de noodbevoegdheid die de minister in de aangepaste Wet publieke gezondheid krijgt.

Regeringspartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie zullen ondanks de grote zorgen instemmen met het wetsvoorstel. Ook GroenLinks, PvdA en SP lijken dat te doen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Velen roepen de partijen op om het wetsvoorstel te verwerpen. Vandaag zullen deze partijen instemmen met de Wpg, het afdragen van soevereiniteit aan een vreemde mogendheid en een pakket aan onbewezen grondrechten-inperkende maatregelen. We onthouden hun namen,” reageert Annelies Strikkers.

Pikken we dat!?

“De pandemiewet waarmee grondrechten legaal kunnen worden ingeperkt. Bij elkaar gelobbyd door WHO-club GPMB (waar Kaag op persoonlijke titel in zat),” schrijft data-analist Cees van den Bos, die aankondigt dat er een smoelenboek gaat komen van alle senatoren die vóór deze overdracht van Nederlandse soevereiniteit aan een vreemde mogendheid stemmen.

Over enkele dagen wordt de Nieuwe Eerste Kamer gekozen. “En toch nog maar vlug proberen de pandemiewet en de pensioenwet erdoorheen te drukken in de oude samenstelling. Niet die paar dagen wachten, maar rustig doordouwen. Ze gaan over lijken. Volgens Rutte heet dat versnellen. En worden wij in ijltempo opgescheept met in de huidige vorm twee volstrekt nodeloze, zinloze wetten met ernstige gevolgen. Pikken we dat!?” twittert arts Matthijs Schoemacher.

Aansprakelijk voor de gevolgen

Filmmaker Esmé Lammers merkt op: “Ben geen jurist, maar als de meerderheid in de Eerste Kamer besluit om maatregelen in een wet te gieten die niet effectief zijn, terwijl ze overduidelijk schadelijk zijn voor mensen, dan geeft die meerderheid gelegenheid, dan zijn ze aansprakelijk voor de gevolgen.”

“Als dit voorstel wordt aangenomen, is de weg vrij voor het kabinet om de zinloze en tirannieke coronamaatregelen voortaan voor iedere ‘dreiging’ in te zetten, uit naam van de volksgezondheid. BVNL vraagt de leden dan ook met klem: zeg nee tegen de pandemiewet. Geef onze vrijheid niet weg,” stelt Tweede Kamerlid Wybren van Haga.

4.9 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tgv
tgv
1 jaar geleden

Weer zo’n masker op het gezicht. Hoe zou dat nou komen. Het gaat vanzelf..

M@j
M@j
1 jaar geleden

GGGGGRRRRRRRR
Meer kan ik ff niet zeggen, zo wordt ben ik op die geldbeluste pluche zitters.
GGGGGRRRRRRRR

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Oproep aan alle burgers die wet komt er maar mijn oproep is DOE ER NIET AAN MEE LAAT ZE MAAR DOODDONDERSTRALEN

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Zo na dit krijgen we die who club en die die digitale cbdc erdoorheen gejast en klaar is het. Nederiglanders, stomme, domme schapen bedankt dat jullie zo slaafs jullie prikje hebben gehaald, dat was de opstap naar meer. Nou kunnen wij ons kapot strijden om nog wat te redden of het is klaar. We zullen zien waar het schip strand maar vergeten doe ik het nooit meer.

Back to top button
106
0
We lezen graag je reactie!x