Gezondheid

Hoe Amerika verslaafd is geraakt aan legale heroïne (video)

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het zeer verslavende middel OxyContin is de meest verkochte pijnstiller in de Verenigde Staten. Er werd afgelopen jaar meer dan 1 miljard dollar aan verdiend.

Wie moet er verantwoordelijk worden gehouden wanneer mensen verslaafd raken aan pijnstillers? De verslaafden? De doktoren die ze voorschrijven? Of de farmaceutische bedrijven die ze maken?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Frank Morris uit Brooklyn in New York was verslaafd aan het middel en stelt dat de genezende werking van OxyContin gemakkelijk kan worden uitgebuit. “De pil raakte gelijk een schakelaar in mijn brein en ik kon niet meer stoppen,” zei hij.

In onderstaande video bespreken Dr. Lora Brown, arts en oprichter van Wake-Up-Now.org; Dr. Gregory Smith, de producent van de documentaire American Addict en Cindy Harney, een moeder uit Sarasota in Florida de verslavende werking van OxyContin en andere medicijnen.

OxyContin wordt bereid uit thebaïne, een opiumalkaloïde die in kleine hoeveelheden voorkomt in opium, het ingedroogde melksap van de opiumpapaver of slaapbol. OxyContin en OxyNorm zijn de merknamen van de oxycondonpreparaten die voorgeschreven worden. In België is er ook OxyNorm Instant op de markt.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Itanimulli
Itanimulli
11 jaren geleden

Je kunt het ook zien als gratis heroine, je gaat naar de huisarts, receptje mee en de ziektekostenverzekeraar laten betalen…geen junk die daarover zal klagen toch?

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Als indiaan zijnde heb ik hier geen problemen mee!!Des te eerder ruimt de White Fool zich zelf op.Kunnen wij weer verder en het paradijs bouwt zichzelf weer, door de “power” van moeder aarde!!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Als indiaan erger ik me dood aan die farmaceuten, die denken dat de wereld hun voeten kust.Raar Graai cultuurtje.Trouwens in Amerika is het drugsgebruik het hoogst in vergelijk met andere landen.Ook de legale drugs!!

Knn
Knn
11 jaren geleden

Heb laatst iets op tv gezien over dat iedereen wel in Amerika bij de dokter een recept kan halen als ze zeggen dat ze pijn hebben…en dan gaan ze naar een ‘pijnkliniek’ om o.a. oxycontin te halen. Die klinieken zitten vaak helemaal vol met mensen die alleen maar komen om drugs te halen. Word totaal niet gereguleerd of gecontroleerd door de locale of federale overheid. Echt bizar gewoon.

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x