Binnenland

FVD doet wat alle partijen nalaten: vragen stellen over omstreden Rothschild-deal

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

D66-minister Van Engelshoven bracht alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer in het geheim op de hoogte van de kabinetsplannen om een Rembrandt aan te kopen. Alle fractievoorzitters, behalve FVD-kopman Thierry Baudet.

Het blijkt een bewuste keuze te zijn geweest: “We moesten zeker weten dat de aankoop stil zou blijven.” Dat vertrouwen was er niet bij Baudet, vanwege ‘de manier waarop hij met zijn partij politiek bedrijft’, zei de afzwaaiend minister.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het aankoopproces rondom het doek, De Vaandeldrager, is omringd door mysterie. Er is maar liefst 175 miljoen euro gemoeid met de deal die de Nederlandse staat heeft gesloten met de Rothschild-familie.

Kritische vragen

Baudet heeft samen met Kamerlid Simone Kerseboom vragen gesteld over de gang van zaken. Ze willen weten waarom FVD niet is ingelicht en zitten ook met vragen over de steenrijke Rothschild-familie.

“Waren er wellicht bepaalde aspecten en/of belangen van de Rothschild-familie gemoeid bij de besprekingen waarover u geen kritische vragen wenste te ontvangen?” vragen de Kamerleden aan Van Engelshoven. “Hoe beziet u in algemene zin de politieke positionering van de Rothschild-familie?”

Kerseboom en Baudet willen ook van de minister weten hoe deze machtige familie zich verhoudt tot de Nederlandse overheid. “Ziet u de familie als een internationale economische machtsfactor? Zo ja, hoe heeft u deze machtsfactor laten meewegen in uw beslissing om in totaal 175 miljoen euro (waarvan in elk geval circa 150 miljoen euro belastinggeld) aan hen over te maken?”

Toezeggingen

“Bent u zich ervan bewust dat u de Rothschild-familie met dit bedrag zou kunnen ondersteunen in het nastreven van hun politieke en maatschappelijke doelstellingen?” vragen ze. “Kunnen we er dus van uitgaan dat het kabinet de politieke doelstellingen van de Rothschild-familie deelt?”

De FVD-Kamerleden vragen de minister daarnaast of er behalve financiële tegenprestaties ook andere zaken zijn toegezegd aan de Rothschild-familie. Denk bijvoorbeeld aan beloftes of politiek-maatschappelijke garanties, maar ook toegang tot topambtenaren en ministers.

[FVD]

4.8 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Wat we hiervan vinden ? Als ik werkelijk zou losbarsten dan wordt die stukje niet geplaatst dus ik zal mij beperken met de opmerking dat de leden Rothschild familie rechtstreekse nazaten van de duivel zijn…

Geert
Geert
2 jaren geleden

Wat een onzin. Je vraagt de groenteboer toch ook niet om zijn politieke stellingname als je een pompoen koopt?

Kundalini
Kundalini
2 jaren geleden

Wij krijgen niks erbij maar de steenrijken krijgen ons belastinggeld. Op de zorg wordt bezuinigd maar er verdwijnt zorgbonus in de zakken van directeuren die mee doen met de plandemie. De koning krijgt riante subsidie voor zijn landgoed maar ondernemers moeten bedelen en alles weerleggen voor een aalmoes. Migranten krijgen huisvesting en wij zitten met woningnood. Wij leveren bloed, zweet en tranen terwijl zij over onze ruggen met ons geld smijten.

Johan
Johan
2 jaren geleden

Jammer dat ze in dit verhaal de stamboom van WEF oprichter Klaus niet meenemen. Zijn moeder is Rothschild van meisjesnaam en daar komt dat schilderij vandaan. Dat zeer hoge bedrag is een verkapte bijdrage voor het lidmaatschap van het WEF betaald van ons belastinggeld. Zo doorzichtig dit allemaal. Hele kabinet is lid van WEF

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x