Binnenland

FVD doet wat alle partijen nalaten: vragen stellen over omstreden Rothschild-deal

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

D66-minister Van Engelshoven bracht alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer in het geheim op de hoogte van de kabinetsplannen om een Rembrandt aan te kopen. Alle fractievoorzitters, behalve FVD-kopman Thierry Baudet.

Het blijkt een bewuste keuze te zijn geweest: “We moesten zeker weten dat de aankoop stil zou blijven.” Dat vertrouwen was er niet bij Baudet, vanwege ‘de manier waarop hij met zijn partij politiek bedrijft’, zei de afzwaaiend minister.

Het aankoopproces rondom het doek, De Vaandeldrager, is omringd door mysterie. Er is maar liefst 175 miljoen euro gemoeid met de deal die de Nederlandse staat heeft gesloten met de Rothschild-familie.

Kritische vragen

Baudet heeft samen met Kamerlid Simone Kerseboom vragen gesteld over de gang van zaken. Ze willen weten waarom FVD niet is ingelicht en zitten ook met vragen over de steenrijke Rothschild-familie.

“Waren er wellicht bepaalde aspecten en/of belangen van de Rothschild-familie gemoeid bij de besprekingen waarover u geen kritische vragen wenste te ontvangen?” vragen de Kamerleden aan Van Engelshoven. “Hoe beziet u in algemene zin de politieke positionering van de Rothschild-familie?”

Kerseboom en Baudet willen ook van de minister weten hoe deze machtige familie zich verhoudt tot de Nederlandse overheid. “Ziet u de familie als een internationale economische machtsfactor? Zo ja, hoe heeft u deze machtsfactor laten meewegen in uw beslissing om in totaal 175 miljoen euro (waarvan in elk geval circa 150 miljoen euro belastinggeld) aan hen over te maken?”

Toezeggingen

“Bent u zich ervan bewust dat u de Rothschild-familie met dit bedrag zou kunnen ondersteunen in het nastreven van hun politieke en maatschappelijke doelstellingen?” vragen ze. “Kunnen we er dus van uitgaan dat het kabinet de politieke doelstellingen van de Rothschild-familie deelt?”

De FVD-Kamerleden vragen de minister daarnaast of er behalve financiële tegenprestaties ook andere zaken zijn toegezegd aan de Rothschild-familie. Denk bijvoorbeeld aan beloftes of politiek-maatschappelijke garanties, maar ook toegang tot topambtenaren en ministers.

[FVD]

4.8 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
1 jaar geleden

LS…

Wat we hiervan vinden ? Als ik werkelijk zou losbarsten dan wordt die stukje niet geplaatst dus ik zal mij beperken met de opmerking dat de leden Rothschild familie rechtstreekse nazaten van de duivel zijn…

Geert
Geert
1 jaar geleden

Wat een onzin. Je vraagt de groenteboer toch ook niet om zijn politieke stellingname als je een pompoen koopt?

Kundalini
Kundalini
1 jaar geleden

Wij krijgen niks erbij maar de steenrijken krijgen ons belastinggeld. Op de zorg wordt bezuinigd maar er verdwijnt zorgbonus in de zakken van directeuren die mee doen met de plandemie. De koning krijgt riante subsidie voor zijn landgoed maar ondernemers moeten bedelen en alles weerleggen voor een aalmoes. Migranten krijgen huisvesting en wij zitten met woningnood. Wij leveren bloed, zweet en tranen terwijl zij over onze ruggen met ons geld smijten.

Johan
Johan
1 jaar geleden

Jammer dat ze in dit verhaal de stamboom van WEF oprichter Klaus niet meenemen. Zijn moeder is Rothschild van meisjesnaam en daar komt dat schilderij vandaan. Dat zeer hoge bedrag is een verkapte bijdrage voor het lidmaatschap van het WEF betaald van ons belastinggeld. Zo doorzichtig dit allemaal. Hele kabinet is lid van WEF

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

110
0
We lezen graag je reactie!x