Binnenland

Nederland koopt voor 150 miljoen euro kunst ‘van 1 van de meest kwaadaardige families ter wereld’

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De steenrijke familie Rothschild is akkoord gegaan met de verkoop van het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt aan de Nederlandse staat. Het doek wordt verkocht voor 175 miljoen euro, de Nederlandse staat betaalt hiervan 150 miljoen euro.

Het is de bedoeling dat het werk in het Rijksmuseum komt te hangen. De familie Rothschild wilde het schilderij in 2019 al verkopen, maar omdat de Franse overheid het als ‘nationale schat’ bestempelde, had zij 30 maanden de tijd om het zelf te kopen. De Franse staat heeft uiteindelijk afgezien van de koop.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Prioriteiten

“Dus de Nederlandse staat koopt kunst voor 150 miljoen euro, van de familie Rothschild, één van de rijkste en meest kwaadaardige families ter wereld,” reageert Bouke van de Vrugt, beter bekend als rapper Convex Kafka.

“Maar geen cent gaat er naar de zorg. En talloze toeslagenaffaire-slachtoffers wachten nog op hun geld. Prioriteiten…” voegt hij toe.

Onbegrijpelijk

In 2016 onderhandelden Nederland en Frankrijk over het koopcontract voor twee portretten van Rembrandt die op dat moment nog eigendom waren van de Rothschilds. Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk) zei het onbegrijpelijk te vinden dat het kabinet 80 miljoen euro uittrekt voor dat ‘prestigeproject’.

“Nu Nederland net weer een klein beetje kan ademen, geeft het kabinet 80 miljoen euro uit voor een prestigeproject,” zei hij. “80 miljoen om de kas van de familie Rothschild te spekken. Voor de mensen die die familie niet kennen, dat zijn de rijkste mensen op deze aarde.”

Tijdens een stiekem overleg in het Mauritshuis haalde D66 het kabinet over om de schilderijen te kopen. “De mensen mochten er immers geen lucht van krijgen,” zei Kuzu. “Nu weten we wat democratisering is volgens de heer Pechtold en wat transparantie betekent voor D66.”

4.8 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
2 jaren geleden

Nederland wordt geleid door psychopaten, een andere conclusie is niet mogelijk

Bent zat
Bent zat
2 jaren geleden

Ja daar is wel geld voor.
Maar voor de zorg is er geen geld.
Maar ja stel je voor dat de rottschilds iets mislopen.

Serdar
Serdar
2 jaren geleden

Ook hiervoor moet volk in opstand komen.

T.van den Dries.
T.van den Dries.
2 jaren geleden

Wat een schande. Mensen uit de toeslagenaffaire laten ze stikken, ziekenhuizen worden niet opgewaardeerd. Is dit REGEREN ? WAT VOOR EEN BELEID IS DIT?

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x