Mens en Dier

FVD stelt vragen aan VVD-lijsttrekker over gezwaai met Woke-vlag: ‘Zo ontzettend fout’

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!

De politie nam met een eigen ‘politieboot’ deel aan de Canal Parade (Pride) 2023 in Amsterdam waarbij politieagenten in uniform op de ‘politieboot’ naast de politievlag ook met de regenboogvlag wapperden.

De Grondwet impliceert dat de ambtenarij, in het bijzonder het deel daarvan werkzaam onder de ministeriële verantwoordelijkheid, in de publieke ruimte ideologisch neutraal behoort te zijn.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Wat betekent dit voor het meevaren van politieagenten in uniform op Pride-boten? Is dit naar uw mening in overeenstemming met de letter en de geest van [de Grondwet]?” vraagt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) aan VVD-lijsttrekker en minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz.

Zo ontzettend fout

“Erkent u dat de Pride-vlaggen voor veel Nederlanders staan voor de zeer controversiële internationale woke-ideologie?” vervolgt Van Houwelingen.

“De lijsttrekker van de VVD doet net alsof ze kritisch is op de woke-ideologie. Ondertussen varen haar politieagenten op een ‘politieboot’ in uniform mee met de ‘Pride Parade’ terwijl ze met de ‘Woke-vlag’ zwaaien. Zo ontzettend fout,” aldus het Kamerlid.

Yesilgöz ‘waarschuwt’ voor wokisme

Vorig jaar waarschuwde Yesilgöz in de jaarlijkse HJ Schoo-lezing dat ‘wokisme’ onze democratische rechtsstaat ondermijnt.

Ze zei dat ‘wokisten’ willen bepalen ‘wie recht van spreken heeft’ en dat woke wil ‘cancelen wat hun niet aanstaat’. “Wokisme bevordert onverdraagzaamheid, terwijl verdraagzaamheid nu juist de kern van de democratische rechtsstaat is.”

4.8 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

De staat der Nederlanden = INACTIVE…Dus alles de partijen doen is PUUR ILLEGAAL !!

tray de pum
tray de pum
5 maanden geleden

Neem tegelijkertijd die “gesluierde” brievenbussen mee,niks woke,s aan maar wel hinderlijk voor je uitzicht……

Hakke de Boer
Hakke de Boer
5 maanden geleden

Dat liegen en draaien, noemt men in de politiek tegenwoordig ‘perceptie’.

Frank
Frank
5 maanden geleden

De VVD is de neocon-partij van Nederland. Neocons zijn linksextremisten met een rechts masker op, die pretenderen voor vrijheid en democratie te zijn, maar ondertussen achter gesloten deuren meewerken aan het tot slaaf maken van de bevolking.

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x