Gezondheid

Studie: Junkfood is dodelijker dan oorlog, hongersnood en genocide

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We weten allemaal wel dat junkfood slecht voor je is, maar je beseft je waarschijnlijk niet hóe slecht het is. Wetenschappers van de Universiteit van Nieuw-Zuid-Wales in Australië hebben ontdekt dat junkfood ingrijpende veranderingen in het brein veroorzaakt. Deze veranderingen maken junkfood ‘dodelijker dan oorlog, hongersnood en genocide’.

Makers van junkfood weten dat het voedsel erg verslavend is. De Australische studie bewijst dat junkfood het gedrag verandert door zo goed als permanente veranderingen in het brein te veroorzaken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hoewel het onderzoek is uitgevoerd op ratten, zijn de hersenveranderingen ook voor ons mensen belangrijk. Zowel bij ratten als bij mensen wordt het genotsaspect van voedsel afgewogen in de orbitofrontale cortex.

Zoogdieren hebben van nature een knop die omgaat zodra ze te veel dreigen te eten. Junkfood weet die knop te omzeilen waardoor we de hoeveelheid calorieën die we innemen niet meer in toom kunnen houden. De consumptie van junkfood leidt ook tot mitochondriële dysfunctie en ontsteking van weefsels, wat kan leiden tot verschillende aandoeningen.

Tijdens het onderzoek kregen ratten twee weken lang junkfood, waaronder koekjes, cake en biscuits. Een andere groep kreeg een standaard dieet voorgeschoteld. De ‘junkfood-ratten’ bleven eten, werden te dik en ziek, terwijl de andere ratten stopten met eten op het moment dat ze vol zaten.

Toen de ‘junkfood-ratten’ weer overschakelden op een normaal dieet, waren ze nog steeds geneigd om te veel te eten. Hun brein was letterlijk getraind om te veel te eten. “Terwijl de obesitas-epidemie verergert, hebben reclames mogelijk een groter effect op mensen die te dik zijn waardoor snacks zoals chocoladerepen moeilijker te weerstaan zijn,” zei hoofdonderzoeker dr. Amy Reichelt.

In de afgelopen 100 jaar zijn er 203 miljoen mensen gestorven als gevolg van oorlog, hongersnood en genocide. Dat komt neer op zo’n twee miljoen sterfgevallen per jaar. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat ieder jaar tenminste 2,8 miljoen mensen sterven aan ziektes die gelinkt zijn aan obesitas, waaronder hartziekte, diabetes en beroerte.

[NaturalSociety]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ton
Ton
9 jaren geleden

Terug naar de natuur, natuurlijke voeding zonder toegevoegde E nummers, geen GMO shit, geen vlees met antibiotica. Geen vaccinaties. Terug naar de basis. Terug naar het natuurlijke evenwicht. Dat is de oplossing !

Catharina
Catharina
9 jaren geleden

Tegenwoordig kun je ‘niets meer doen, niets meer eten, niets meer drinken, niets meer zeggen en niets meer denken’, zonder dat daar ‘dodelijke gevolgen’ aan vast zitten..Beetje vermoeiend hoor pfff.
Ik zeg maar zo ” van leven ga je dood “.
Waneer je alles met mate doet, komt het wel goed denk ik zo 🙂

pietje
pietje
9 jaren geleden

Ton helemaal met je eens daar moeten we naartoe ! Terug naaar de natuur! Dat is wat we moeten doen ! Anders gaat de mensheid het absoluut niet redden !

Jet Rood
Jet Rood
9 jaren geleden

Ik heb te doen met de ratten die voor dit onderzoek gebruikt zijn. Die onderzoekers moeten zich de ogen uit de kop schamen dat ze dieren hiervoor misbruiken.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x