CoronaMens en Dier

Van Meijeren pakt coronawoordvoerder D66 aan: ‘U wilt Nederland helemaal niet gezonder maken’

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Coronawoordvoerder van D66 Wieke Paulusma zei dinsdag tijdens het coronadebat dat ze groot voorstander is van preventieve maatregelen.

“Ik noemde in mijn betoog al dat de gemiddelde BMI van alle coronapatiënten op de ic 30 is. Dat zijn dus mensen met ernstig overgewicht. Als je vindt dat er moet worden ingezet op preventieve maatregelen, dan is het dus heel voor de hand liggend om sporten te stimuleren en zeker niet moeilijker te maken. Mag ik ervan uitgaan dat mevrouw Paulusma met D66 in ieder geval mijn amendement zal steunen om de QR-code voor sportscholen af te schaffen?” vroeg Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) haar.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Niet meteen met sport beginnen

“Maatregelen nemen we niet om de samenleving dwars te zitten. Dat doen we om het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden. Ik ben het met u eens dat leefstijl, hoe je opgevoed wordt, hoe je opgroeit en naar welke school je toegaat een heel groot effect op je gezondheid heeft. Moeten we daarop inzetten? Ja, allemaal. En moet dat nu? Jazeker. Maar maatregelen zijn er niet om mensen te pesten. Ze zijn er ook om ervoor te zorgen dat we gezond blijven,” antwoordde het D66-Kamerlid.

Van Meijeren vroeg haar nog een keer of zij het amendement zal steunen. Paulusma: “Wij delen de observatie dat sporten heel goed is. Waarover wij van mening verschillen is dat er een advies ligt, ook vanuit de wetenschap, dat zegt dat maatregelen helpen om ervoor te zorgen dat de ziekte zich niet zo verspreidt. Het zou mijn voorkeur hebben om dan niet meteen met sport te beginnen. Dus dat delen we.”

U bent helemaal niet geïnteresseerd in preventie

Vervolgens vroeg Van Meijeren haar of ze enig idee heeft hoeveel besmettingen er plaatvinden in sportscholen, waarna Paulusma zei: “Ik ga u niet het antwoord geven waar u heel erg op hoopt.”

“Dan zal ik het antwoord geven. Er is geen wetenschap die aanbeveelt om te stoppen met sporten. Die maatregelen zijn nergens op gebaseerd. Er vinden niet of nauwelijks besmettingen plaats in de sportschool, terwijl sporten juist zorgt voor minder medische consumptie. Het voorkomt hart- en vaatziekten, het voorkomt obesitas. Dus dat juist een maatregel als sporten door D66 moeilijker gemaakt wordt, dat het moeilijker gemaakt wordt om naar de sportschool te gaan, kan mij tot geen enkele andere conclusie brengen dan dat u helemaal niet geïnteresseerd bent in daadwerkelijke preventie en u Nederland helemaal niet gezonder wilt maken,” zei Van Meijeren.

4.9 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Randy
Randy
2 jaren geleden

Ook al hebben we partijen gekozen die op de list staan er staat geen WEF op de lijst, ik wil die honden niet dit gaat tegen elke regel wet of wat dan ook in , dit is corruptie tot op het bot , waarom zullen we ons aand wetten moeten houden terwijl hun geen enkele wet hebben?.
Dit gaat toch in tegen elke vorm van logica en rationeel denken

Skalenski
Skalenski
2 jaren geleden

Kunnen al die leden van de covidiaanse sekte niet gewoon lekker op hun eigen eiland hun parochie verkondigen? Mogen ze helemaal zelf bepalen hoe ze hun geflipte maatschappij inrichten. Lekker veilig alle gevaccineerde idioten met hun QR code op 1 hoop. En als ze zich bedenken zijn ze uiteraard vrij om zich weer bij de vrije mensen aan te sluiten. WIJ sluiten namelijk GEEN mensen buiten. Een utopie wellicht maar zou mijns inziens een prima oplossing zijn. Ik ben NIET voor tweedeling maar dat hebben de schaapjes ZELF gecreerd.

Randy
Randy
2 jaren geleden

Er is genoeg bewijs dat dit allemaal niet deugd de grondwet bestaat wel degelijk Neurenberg bestaat degelijk , alleen lappen hun alles aan de laars met loze dreigementen wat totaal niet van kracht zijn niet wetenschappelijk niet wettelijk , er zijn verschillende landen die alles aan de kant zetten alleen hier een kroegje etentje theatertje flikker toch op , je bent vrij geboren niet met een groene vink .
Aanklagen die hap genoeg is genoeg

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x