Homepagina » Buitenland » Oud-econoom Wereldbank: “Waren de aanslagen in Brussel een door het Westen gefabriceerde terreuraanval?”
Oud-econoom Wereldbank: "Waren de aanslagen in Brussel een door het Westen gefabriceerde terreuraanval?"

Oud-econoom Wereldbank: “Waren de aanslagen in Brussel een door het Westen gefabriceerde terreuraanval?”

Econoom en geopolitiek analist Peter Koenig, die 30 jaar lang voor de Wereldbank heeft gewerkt, vraagt zich af of de aanslagen in Brussel onderdeel waren van een westerse valse vlag-operatie.

“Binnenkort stuit de politie misschien wel weer op achtergelaten paspoorten of ID-kaarten uit Syrië, Irak, Jemen of een ander land dat het Westen onder controle probeert te krijgen,” zegt hij. “En dat alles om Europa steeds meer te veranderen in een politiestaat. Het volk zal het niet alleen accepteren, maar er zelfs om vragen. Het draait allemaal om angst.”

Koenig wijst erop dat de media niets schrijven over de landen die terrorisme financieren of de steun die Turkije en Saoedi-Arabië, bondgenoten van de NAVO en Washington, geven aan Islamitische Staat.

Crisisregime

“Waarom worden officiële verklaringen van de overheid voor waar aangenomen, zelfs door de zogenoemde progressieve media?” vraagt de econoom zich af. “Heeft iemand de link met IS onderzocht? Is Salah Abdeslam schuldig? En zo ja, wie heeft hem opdracht gegeven?”

Koenig vindt dat we onafhankelijke bronnen hard nodig hebben. De inlichtingendiensten zijn volgens hem niet betrouwbaar, die ‘voeren alleen maar bevelen op’. De overheid zal onafhankelijke bronnen echter nooit toegang geven tot gevoelige informatie. Mensen moeten dit wel gaan eisen, zegt de analist.

De volksvertegenwoordigers in het Franse Lagerhuis hebben vorige maand gestemd voor de opname van de noodtoestand in de grondwet. President Hollande had daartoe opgeroepen na de aanslagen in Parijs van 13 november vorig jaar. De hervorming is bedoeld om een burgerlijk crisisregime in te voeren om tegen het oorlogsterrorisme te strijden. Zo’n crisisregime zal er in België ook wel worden doorgedrukt, stelt Koenig.

“De aanstichters blijven mensen doden met een specifiek doel: controle over hulpbronnen en geld-geld-geld,” zegt hij. “Het draait allemaal om angst. Mensen die verblind worden door angst en in shock zijn accepteren iedere doctrine – meer politiebescherming. ‘We geven u onze burgerrechten en ‘vrijheid’, maar zorg alstublieft voor ons.’ Op verzoek van het volk worden militaire regimes geïnstalleerd.”

‘Mensen blijven in dezelfde val lopen’

Koenig vraagt zich af welke stad het volgende doelwit zal zijn. Berlijn, München, Frankfurt, of misschien een minder bekende stad? Het hangt er volgens de econoom maar net vanaf hoe goed de Duitse leiders naar hun meesters in Washington luisteren.

Hij noemt ook Wenen en Genève als mogelijke kandidaten. Genève, waar de vredesgesprekken in Syrië worden gehouden, is met name interessant voor jihadisten. Een aanslag zou Washington en zijn vazallen een reden geven om Syrië, Irak of Jemen binnen te vallen en te strijden tegen de groepen die ze zelf hebben gecreëerd, getraind, gefinancierd en bewapend, zegt Koenig.

Gelukkig zijn daar Poetin en Rusland, voegt hij toe. Het Russische volk heeft al vaak genoeg offers gebracht om de mensheid te redden en vrede af te dwingen, stelt hij. “Een recent voorbeeld is Syrië en 70 jaar geleden versloeg het Rode Leger Hitler, waardoor er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.”

Hersendood

“De wereldelite blijft dezelfde vormen van agressie gebruiken en dezelfde leugens en propaganda verspreiden om hun agressie te rechtvaardigen, en mensen blijven in dezelfde val lopen,” legt Koenig uit. “Het monster kan alleen worden gestopt door een revolutie. Die is nergens in zicht. Als gevolg van de ongebreidelde consumptie is de westerse wereld nu letterlijk hersendood.”

“Heeft de mensheid een bloedbad nodig om wakker te worden, of is er hoop dat de waarheid genoeg mensen bereikt om politieagenten en soldaten in te laten zien dat ze door de elite worden gebruikt als kanonnenvoer of als slaven om hun rijkdom en macht te beschermen?” vraagt Koenig zich tot slot af.

[Global Research]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Bestaat er zoiets als een terreur aanval die volle media aandacht krijgt, die niet een kwade opzet is van de regering zelf? Volgens mij niet namelijk.

 • ferrimassi schreef:

  ” Het Russische volk heeft al vaak genoeg offers gebracht om de mensheid te redden en vrede af te dwingen, stelt hij. “Een recent voorbeeld is Syrië en 70 jaar geleden versloeg het Rode Leger Hitler”

  Hitler en napoleon zijn de enigen die op zijn gestaan tegen het rothschild tuig. De russen lijken nu een neutrale macht maar waren dat toen zeker niet. Ik zie geen duidelijke westerse planning behalve dat men dit opzettelijk laat gebeuren. Projecteer zwakte en laat het continent vollopen met tuig. Dan ontstaat er vanzelf een crisis. Een europeaanse geheime dienst die politieke tegenstanders kan opruimen is het einddoel. Al deze veiligheidsmaatregelen worden straks/nu gebruikt om nationalisten en nativisten de kop in te drukken. Ook de daders in brussel waren bekent bij iedere dienst en overheid. Maar toch falen ze zogenaamd. Maar tweet je over de genocide en verkrachting van ons volk krijg je een woonkamer vol met agenten. Ondertussen zet turkije isisleden naar nederland uit…. Maar nee de islamitische wereld neemt niemand terug. Want islam is het slachtoffer toch?

  • Bertrolli schreef:

   Spot on!!

   “Hitler en napoleon zijn de enigen die op zijn gestaan tegen het rothschild tuig. De russen lijken nu een neutrale macht maar waren dat toen zeker niet.”

   De russen trokken opgestookt door tuig al moordend en verkrachtend door Duitsland/Polen. Miljoenen Duitse vrouwen zijn verkracht en vermoord. Velen overlevende slachtoffers pleegden zelfmoord.

 • Paul schreef:

  “Bijna 70 procent van de Limburgers accepteert een flinke inperking van zijn vrijheid en privacy als zijn omgeving daarmee veiliger wordt.”
  http://www.1limburg.nl/limburgers-bereid-privacy-te-offeren-voor-veiligheid?context=section-1

  • Ph schreef:

   De mensen zijn al jaren hun rechten verworven door onze groot/over grootouders weg te geven, onder het mom van, het word er thans niet veiliger op…integendeel zelfs.

   Nu heb je al op iedere hoek van de straat een camera, wat gaat het straks zijn, in iedere huiskamer een camera, iedereen onder elektronisch toezicht????
   De mensen zijn blind/dom, ze trappen er iedere keer weer in!!

   Neen het beleid faalt, dus deze mensen moeten collectief ontslag nemen, in de plaats dat ze het gespuis keer op keer weer loslaten, in de plaats dat ze zich gaan moeien in/met landen waar ze geen zaken hebben, buiten het economische aspect en dan heb je ook weer het probleem van alle problemen.
   Grenzen dicht, gedaan met het schengen verdrag, uitschot uitleveren aan land van herkomst, probleem landen het probleem ter plekke oplossen, in de plaats van de problemen te verplaatsen.
   Probleem buurten uitmesten met de harde hand, de moslims moeten ook eens wat minder naïef zijn, in de plaats dat ze samen hokken, vooral als je weet dat de meeste zgn terroristen al vaak de 4 de 5 de generaties immigranten zijn.
   Want dat betekend dat de moslims in het algemeen ook gefaald hebben, inclusief hun ouders, want zij laten hun kinderen maar begaan.
   Dus uitzetten dat gespuis, inclusief hun ouders en gehele familie, het zal dan wel snel gedaan zijn dat jongeren gaan radicaliseren, dan zullen de ouders ook eens hun verantwoordelijkheid gaan opnemen!!

 • Armonicus schreef:

  “Een aanslag zou Washington en zijn vazallen een reden geven om Syrië, IRAK of Jemen binnen te vallen…”

  Huh? Ik dacht dat ze Irak al waren binnengevallen! Maar ja, Amerika heeft ook voor de derde keer in twee jaar tijd “de tweede man van Isis” Abu Alaa Afri geliquideerd. Dan kunnen ze ook wel een land binnenvallen wat ze al meer dan 10 jaar bezet houden.

  • J. Hofmans schreef:

   Van mij mogen ze Amerika ook wel een keer binnenvallen. Even de rollen omdraaien. Dan krijg je me toch zielege beelden en verhalen. Gewoon even een aantal landen die dat doen, zoals de NAVO dat doet. Ik ben Amerika en nu vooral haar volgelingen spuugzat. Waarom Amerika? Omdat dit Amerikaanse taferelen betreffen. EU is niets, EU heeft niets te zeggen. Door de VS hebben wij ellende. EU landen gedragen zich steeds meer als de VS.

   • Loki schreef:

    @ J Hofmans
    Je zit er helemaal naast mijn beste. De wereld wordt geregeerd door de Engelse Troon, Elizabeth staat namelijk aan de top van de Elite ofwel de 33ste graad van de Illuminati piramide en veel mensen weten niet dat de vele landen in de wereld zelfs eigendom zijn van de Heilige Drie Eenheid. Ook Nederland dus en feitelijk een provincie van Duitsland is sinds me 1940. Er is nooit iets in ere hersteld en het is een groot bedrog. Wilhelmina was geen koningin meer door haar vlucht en is nooit her bekroond. Dus de nazaten hebben geen recht op de troon. Het is een groot toneelspel en iedereen trap er in.

    Zo wordt ook de hele bevolking van de EU in de maling genomen en als we niet oppassen hebben we in de EU straks een vuile bom op ons hoofd. Met gevolg duizenden doden.
    Dat is bevestigd door een hooggeplaatst medewerker en is bewust uit het nieuws gehouden.
    Ze weten alles maar laten het gewoon toe, zodat ze straks de macht naar Brussel kunnen trekken. Ze hebben maling aan mensen en het beschermen daarvan want macht is veel belangrijker en het ontnemen van de soevereiniteit.

    Maar iedereen slaapt als een volgevreten os.

    • J. Hofmans schreef:

     Maar wie had het over de landen die bij die groep horen? Geloof me, Rusland willen ze er zo graag bij hebben. En China? En Iran? Die hebben ze echt NIET in de pocket. En daar had ik het dus precies over. En wat ik vooral met mijn bericht wil bereiken is het gevoel creeren dat wij landen aan het verkrachten zijn, terwijl we gaan piepen als er een klein (hoax) aanslag hier en daar plaatsvindt. We willen oorlog toch? Of moet dat altijd zo ver mogelijk van je huis?

     Dus, je theorie klopt, maar kan niet aansluiten bij mijn bericht.

     • Loki schreef:

      Ik begrijp je goed Hofmans, maar die landen die je noemt zijn niet in staat om iets te doen om te helpen, laat staan in te grijpen. Laat staan dat ze bij de Club willen. Syrië bijvoorbeeld, was daar een uitzondering op.
      Waar ik op doel is het verkrachten van de Europese landen, door toedoen van de VS en de meelopende huichelaars van Europese landen, Brussel en Elite door georkestreerde plannen.
      Alleen wij als bevolking kunnen dat een halt toe roepen, want niemand zal ons helpen.
      Wat Wilders doet lijkt allemaal prachtig in sommige ogen, maar het is een wolf in schaapskleren.
      Maar de landen die je noemt hebben zo hun eigen agenda en treffen hun voorbereidingen die nodig zijn om hun bevolking te beschermen. Dan weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel.
      En neem van mij aan, dat als het zover is de hoge pietjes van dit land de benen nemen voor hun eigen hachje en het volk in de steek laten.

     • J. Hofmans schreef:

      Juist. Wat je nu zegt klopt precies. Daar ben ik het mee eens. En vooral wat je noemt m.b.t. Wilders. Hij gaat ons echt niet redden. Achter die man schuilt ook een ziekelijk verhaal; ik denk dat je het wel kent.

      Wat ik wel vind is dat we afgeleid worden van de realiteit en dat de haat jegens anderen (zoals vluchtelingen, moslims enz.) expres wordt aangewakkerd. Daar geniet de EU van. Zij hebben deze problemen veroorzaakt en willen zogenaamd met een ‘oplossing’ komen. Het gaat inderdaad om een groot probleem. Maar ik zal ook vluchten als Nederland platgebombardeerd wordt. Ik zal ook naar een land gaan die de deuren wagenwijd openzet omdat er oorlog is. Mensen roepen dan linkse rakker, maar ik stem allang niet. En is dat een weggegooide stem. Nee.

      Ik verzet mij wel tegen deze maffiastaat.

 • TheLightpoint schreef:

  Ja…….
  En Johan Cruyff was buitenaards.
  Moet wel!

  • J. Hofmans schreef:

   @TheLightpoint
   Dan heb jij je ‘light’ niet on ‘the point’. Dan heb ik het niet over dhr. Cruyff, nee. Als jij denkt dat het leven alleen draait om het zetten van je wekker en naar je werk te gaan van 9-17 (of uitkering genieten), even langs de McDrive en constant bijv. nu.nl checken… tja!!!

 • frans schreef:

  Wij zijn nu in de drie dagen van de Paasstilte aangekomen.
  Drie dagen, Twee nachten, waarbij Licht werd gebracht in het onderaardse duister waar mensenwezens werden bevrijd uit de kluisters van de duisteren.
  Zelfs de hoogste van de duisteren kreeg een witte sjaal van Licht om.
  En Hijzelf was op de derde dag totaal veranderd en gemetamorfoseerd naar een nieuw lichaam, dat door Maria zijn moeder nog niet aangeraakt mocht worden omdat het nog niet in Hemelse hoogten was geweest om verder te voltooien.
  Het is belangrijk de burgers in Brussel een Licht onder de riem te steken.
  Maar zeker is belangrijk dat dat wij wakker worden, en dat wij die al een beetje aan het wakker worden zijn anderen moeten wekken. Het gedachtengedrocht ; als zou de geschiedenis zich steeds herhalen, moet uit ons geheugen gedreven worden.
  Het intellect kan nooit geschiedenis schrijven, omdat zij steeds zelfs de geschiedenis, die geen geschiedenis is, zelf maakt;
  Dan wordt hier weer eens een oorlog gepland dan weer daar , dan mag hier weer een tijdje de vrede zijn dan weer daar.
  En dan wordt het weer afgepakt door oorlog, omdat men de grondstoffen wil, of andere rijkdommen. En als dan de plunderingen hebben plaatsgevonden mag de vrede weer terug komen. Want bij vrede wordt er even niet geplunderd. Dan bouwen mensen weer een vredige wereld op. Fijne Paasdagen. En laat na drie dagen een nieuw licht zich werpen op het leven van ons.
  Want de Passion mag dan gepasseerd zijn, het lijden dus, maar het belangrijkste gebeurt nu in de 2 nachten die drie dagen aan zich heeft. De metamorfose, de verandering tussen 15 uur Goedevrijdagmiddag en Paaszondagmorgen 6 uur. 9+24+6 = 39 uur.
  Alle deelbaar door Drie! En de 39 zelfs door 13. om weer 3 te geven. 3 is het getal om je te bezinnen op een uitspraak of een oplossing van een probleem of een antwoord op een vraag. Wacht drie dagen.

 • Et contactee schreef:

  Op Veteranstoday staat er een heel artikel over de Nederlandse betrokkenheid bij de aanslagen in Brussel.
  Een zeer ontnuchterend stuk.
  En als iemand daarna nog beweert dat de nederlandse overheid geen criminele organisatie is, dan hou ik verder op om met die figuur te discussiëren, want dat heeft dan geen zin meer.
  Het wordt met de dag duidelijker wat een zooitje deze wereld is, en hoe ernstig de mensen worden voorgelogen en bedonderd.
  En dan nog wat. Die stille tochten, dat kaarsjes branden en die minuutjes stilte, die helpen niet.

 • Elise49 schreef:

  De misleiding om de wereld 1 te maken. Daar zit het probleem. Vandaar dat ik zei: one world klinkt verleidelijk, maar dat is het niet. Wij zijn altijd al 1 geweest. De mens/aarde/natuur. Bekijk eens de NWO you tube filmpjes van jaren geleden. Die leggen haar fijn uit hoe en wat er gaat gebeuren. De mens kan niet gedwongen worden om samen te werken. Je moet het uit jezelf willen en zelf de keuze daarin maken. Met liefde dus en daaruit komende balans. Nu doet het systeem het. Zij beslist alles.
  Voorbeelden: man en vrouw gelijk maken. Klinkt verleidelijk. Maar een man en vrouw kun je niet gelijk maken van nature. Gevolg van het systeem: vele singles, mede door beleid/systeem enz. Nog steeds krijgen vrouwen minder betaald voor dezelfde baan en zijn vele banen voor vrouwen op aan het drogen en vele banen zijn niet eens geschikt voor vrouwen. Doorwerken op hoge leeftijd verstoort ook nog eens het opa en oma zijn. Daarom pleit ik weer voor een systeem(om mee te beginnen), waarbij samenwonen weer meer op een natuurlijk weg kan worden ingevuld. Kinderen hoeven pas het huis uit als ze daar klaar voor zijn. Niet omdat het systeem dat wil of dat het hun(top) uitkomt. Feitelijk zijn we al onze basis rechten aan het verliezen. Geborgenheid door een veilige thuishaven/familie leven. We zijn dus niet al Nederland kwijt, maar ook een dak boven ons hoofd. Huurrechten zijn al weer versoepeld. Men kan je zo het huis uit zetten. Volgende generatie gaat het echt moeilijk krijgen. Weinig banen/geen/weinig rechten op meerdere vlakken. Dus moet het samen wonen niet verder belast worden, maar versoepeld worden. Ik vind dit belangrijker dan een basisinkomen. Het draait op de eerste plaats om de vrijheid van invulling van leven. Daarna komt het systeem pas.
  Dit voorbeeld kun je ook in het groot zo zien. Wat er mis gaat bij gedwongen gelijk maken. Gelijk maken vanuit systeem is puur controle en chaos creëren om weer controle te krijgen. Vraag is: hoe doorbreek je dit systeem zonder dat de vrijheid van leven verder afneemt. Geldstromen lopen via technologie. Daar zit volgens mij het grootste probleem. Je kunt niet meer zien hoe alles verloopt. Controle verloopt via technologie. Je kunt niet meer zien wie wie controleert of waar die voor staat. 1 druk op een knop en je bent uitgeschakeld. De gewone man/vrouw moet dus weer eerst controle krijgen over zijn eigen leven/het leven.

 • Anoniempje schreef:

  Ja. Net zoals parijs, MH17 en noem het maar op. Fals flags om ons gek te maken, aan te zetten tot haat. Wat met betreft mogen ze wel een beetje opschieten met ww3, dit duurt me veel te lang. Gewoon total wipe out en volgend jaar moeten de diegene die over zijn gebleven het nog maar eens proberen

 • De Eend schreef:

  Mooi stuk. Idd wij het westen zijn de terroristen.
  Hoe hier tegen protesteren?

  Ik kan alleen maar anderen erop wijzen,

 • Max schreef:

  Na de aanvallen in Parijs en Brussel was het duidelijk dat controle over de grenzen nodig is. De terroristen hadden geen enkel probleem om de grens over te steken.Het vrije verkeer van personen betekent ook het vrije verkeer van criminele bendes en kalasjnikovs. Zelfs de Europese buitengrens is zo lek als een zeef door de vluchtelingengolf. Het water klotst dus door Europa tot het aan de lippen staat van de bevolking…

 • Edje schreef:

  hahaha uuh ik weet niet of jullie het weten maar Hitler en Napoleon zijn juist gefinancierd door Rothschild , net als alle tegenpartijen. Waar denk je dat Hitler ineens vandaan kwam en er was armoede in Duitsland en een crisis. Hoe denk je dat hij aan geld kwam om een wapenindustrie op te zetten van hier tot Tokio. Je kan genoeg vinden over de relatie tussen Hitler en Rothschild. Ook tussen Rothschild en Napoleon.
  Hitler is ook gefinancierd door Ford en Rockefeller.

 • x

  Check Also

  koningin

  Koningin Maxima pleit namens Gates voor digitaal identiteitsbewijs

  Koningin Maxima geeft op 21 oktober een ...

  rutte

  Rutte spekt EU met 30 miljard euro, maar laat eigen mensen STIKKEN: ‘Hij draait ons een rad voor ogen’

  Vanaf 2028 stuurt Brussel het kabinet zo’n ...

  >