Blog

Ga jij wel rechtstreeks naar de buren in geval van overlast?

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iets waar we niet al te graag over praten, is overlast die we ervaren van de buren. Ja, we willen er wel over praten en ons beklag doen bij vrienden, maar rechtstreeks naar de buren stappen is een stapje verder. En bij sommigen is dit echt een stap te ver, gezien de niet al te beste relatie onderling en de voorvallen die zich in het verleden hebben voorgedaan.

In deze blog gaan we het toch wel hebben over het onderwerp waar mensen niet al te graag over spreken, namelijk overlast van buren. Als je met grote regelmaat last hebt van harde geluiden die bij de buren vandaan komen, dan kan dat behoorlijke invloed hebben op je geduld, humeur en uiteindelijk ook met je gezondheid. Een hoge mate van geluidsoverlast door de buren heeft nogal een impact op je stresslevel. Welke vormen van burenoverlast zijn er en waar heb jij binnen jouw blok mee te kampen?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Harde muziek die niet bij jou in de smaak valt

Heb je buren die een totaal andere stijl hebben dan jij en met wie je dan ook niet bepaald iets gemeenschappelijks hebt? Op zich niks mis mee, totdat je voor de zoveelste keer verplicht mee moet luisteren met de harde muziek die door de muur komt. Zeker op het moment dat jij een rustige muzieksmaak hebt en de buren van het tegenovergestelde houden.

Luistert de buurman met grote regelmaat en een hoge volume naar Dance-, Hardstyle- of Rockmuziek waar jij niks van moet hebben? Misschien toch een goed idee om bij hem aan te bellen en vriendelijk te verzoeken de muziek een paar toontjes lager te zetten. Door een ingang te vinden bij de buren en op een vriendelijke manier interesse te tonen, zal de buurman schappelijker reageren en rekening met jou houden.

Slapende honden niet wakker maken

Hebben de buren een of meer honden die om het minst of geringst begint te blaffen? Het kan gaan om een grote hond die een diepe en harde blaf heeft, maar ook kleine hondjes kunnen een harde, scherpe en hoge toon laten horen. En daar kun je een deur verderop best last van hebben. Zeker wanneer de honden echt te vaak van zich laten horen of als ze in de avond hun waakfunctie inzetten en op iedere voorbijganger reageren.

Is er sprake van een blaffende hond buren die zich niet gemakkelijk de mond, of in dit geval bek laat snoeren, vraag aan de buurman of hij wil zoeken naar een effectieve oplossing. Denk bijvoorbeeld mee en stel voor de hond naar een opvoedcursus te laten meenemen.

Help, mijn buurman is klusser

Waar de partners van de klussers in het welbekende programma ‘Help mijn man is klusser’ blij zijn  dat er wat gedaan wordt, denk jij er wel anders over. Want al maandenlang wordt bij de buren geklust en kun jij meegenieten van de scherpe en harde geluiden die het gereedschap met zich meebrengt. En dat gebeurt niet tijdens de gangbare uren op klaarlichte dag.

Nee, om een of andere reden heb jij het getroffen met een buurman die zijn avonduren nuttig invult. Misschien een idee om op hem af te stappen en toch te vragen of hij zijn klusagenda gunstiger kan indelen en daarbij rekening met jou houdt. Wellicht dat jij dan een keertje hem kan helpen met een paar kluswerkzaamheden.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silvi
Silvi
2 jaren geleden

Overal is wel overlast. Als het heel erg is ga ik even naar de buren toe. Dan zeg ik mijn ding, zij horen me vriendelijk aan, trekken zich er niks van aan, zeggen bij het afscheid vriendelijk gedag en dan gaat ons leven weer verder.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x