Buitenland

Duitse buitenlandminister zegt Oekraïne te blijven steunen, ‘ongeacht wat kiezers vinden’

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

Duitsland blijft Oekraïne steunen voor zo lang als dat nodig is, zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock in Praag tijdens een bijeenkomst. Ze heeft al vaker gewaarschuwd dat de oorlog in Oekraïne wel eens jaren zou kunnen duren en dat Oekraïne al die tijd op Duitse steun kan rekenen.

“Als ik de Oekraïners beloof dat ik naast ze sta zolang ze ons nodig hebben, dan wil ik ook leveren,” zei Baerbock. “Ongeacht wat mijn Duitse kiezers vinden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De minister zei verder dat Duitsers de straat op zullen gaan omdat ze hun energierekening niet meer kunnen betalen. Ze is bereid maatregelen te nemen om het volk tegemoet te komen, maar geenszins van plan om de sancties tegen Rusland op te heffen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Rekken

De sancties blijven, ‘ook in de winter, ook als het heel lastig wordt voor politici’, aldus Baerbock.

Ze geeft dus eigenlijk toe dat wereldleiders van plan zijn de oorlog zo lang mogelijk te rekken, ongeacht de gevolgen. In Duitsland worden ondertussen ‘opwarmplekken’ ingericht in grote steden, waar mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen naartoe kunnen gaan om te voorkomen dat ze doodvriezen.

Vijanden van de staat

Elektrische kachels, brandhout en houtkachels zijn niet aan te slepen, terwijl de inflatie in Duitsland het hoogste punt in bijna 50 jaar heeft bereikt. Mensen die van plan zijn om te demonstreren, worden door de autoriteiten gedemoniseerd en weggezet als ‘extremisten’.

Herbert Reul, minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, noemde deze mensen ‘vijanden van de staat’ die de overheid omver willen werpen.

[Summit News]

4.7 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
1 jaar geleden

Ga dan zelf naar het front, trut.

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Het enige wat ik daarop terug kan zeggen is “Sie sind ganz verrückt”.
We weten intussen dat Oekraïne een nazi-hol is, wat zeker gezien het verleden van Duitsland toch wel iets is waardoor ik zou denken dat juist in Duitsland beter zouden moeten weten.

Jessedepesse
Jessedepesse
1 jaar geleden

Wie denken die mensen wel niet dat ze zijn. En sommigen zeggen: democratisch gekozen dus hou verder je mond, dit is democratie.

Dan moet ik hard lachen, omdat:

1. Dus als je 1x per 4 jaar je stem uitbrengt, mag je niet meer kritisch zijn en moet je alles accepteren? Dit getuigt van luiheid, laksheid, wegkijkerij, desinteresse. Deze mensen zijn egoïstisch en denken alleen aan consequenties voor zichzelf.
2. Een voorbeeld: heeft Kuipers van VWS ooit op een kieslijst gestaan? Wat nou democratie?
3. Hebben alle lopende zaken en besluiten ooit in een programma gestaan? Nee.

We krijgen momenteel een paar stuivers toegeworpen met prinsjesdag, en die stuivers komen pas in 2023. Intussen blijft de oorzaak van de armoede ongemoeid en verdienen de grootverdieners miljoenen over de rug van de kiezers! Democratie is dit toch???

Arie N
Arie N
1 jaar geleden

Alles wordt moedwillig naar de vaantjes geholpen en ze hebben maling aan de bevolking.
De hele industrie waar mensen hun brood kunnen verdienen ligt straks op zijn bek maar daar heeft zo’n gek maling aan .
Als ik Putin was had ik die hele Nordstream pijpleiding die nu voor onderhoud gesloten is van nu bij deze al dichtgehouden.

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x