BinnenlandCorona

Veteraan over coronaprotest: ‘ME en Romeo’s openden klopjacht op ons, het was een verschrikkelijke overmacht’

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zondag vormden de veteranen op en rond het Museumplein een beschermende haag om de demonstranten. Een aantal van hen, waaronder woordvoerder Raf Jansen, werd opgepakt en naar het arrestantencomplex aan de Flierbosdreef in Amsterdam gebracht. Daar verzamelde zich vervolgens een grote menigte.

Eén van de veteranen zei in gesprek met Katja Gelbwesten, die op Facebook verslag deed van de demonstratie, dat ze tot drie keer toe waren ingesloten door ME en vooral Romeo’s oftewel undercoveragenten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ze hebben tot drie keer toe geprobeerd onze woordvoerder, Raf, te arresteren. We hebben Raf tot twee keer toe kunnen ontzetten uit de handen van de Romeo’s. Een derde keer werden wij door zo geweldig veel Romeo’s ingesloten – het was zo’n verschrikkelijke overmacht dat wij niks konden doen,” zei de veteraan. “Ze waren met veel te veel.”

Wij komen echt terug

“Daarna is er een klopjacht op ons ontstaan,” vervolgde hij. “We hebben ons burgertenue zoveel mogelijk aangetrokken, we zijn ook gaan verspreiden in de stad zodat wij de Romeo’s op een dwaalspoor gezet hebben.”

De veteraan legde uit dat ze bij de eerste blokkade een cordon hadden gevormd voor de ME, die klaarstond met honden en knuppels, om de demonstranten voorbij te laten gaan. “We zijn doorgebroken, tot de volgende blokkade, waar we weer een linie hebben gevormd en daar hebben ze weer onze woordvoerder proberen te pakken.”

Op de vraag wat de aanleiding was voor de klopjacht antwoordde de veteraan: “Ik denk dat ze ons willen demotiveren om niet meer op te treden. Helaas, wij worden juist extra gemotiveerd om terug te komen. Niet om geweld te gebruiken, maar om demonstranten een kans te geven op te komen voor hun grondrechten. Daar zijn wij voor. Daar staan wij voor. En daar blijven wij voor staan. Wij komen echt terug.”

Die derde keer was too much

Jansen, die bij Dutchbat II diende als hospik, was dezelfde avond weer op vrije voeten. Hij liet weten dat hem ‘obstructie’ ten laste was gelegd. Hij zei tegen Gelbwesten dat hij op een gegeven moment een hond aan zijn linkerhand had terwijl twee ME’ers hem aan het slaan waren.

Toen Jansen de demonstranten had begeleid en op de terugweg was, stond een enorme groep Romeo’s hem op te wachten. “Die derde keer was too much,” zei hij. “Ze waren met heel veel.”

4.8 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

221 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marianna
marianna
2 jaren geleden

deze veteranen zijn top!

Anti Maligne
Anti Maligne
2 jaren geleden

Ja, onderdrukking van eigen veteranen zelfs, respectlozer dan waar ook ter wereld; en hoe:

Dat er marcheaussee aanwezig was is een overduidelijke aanwijzing dat ze samen met eurogendfor optraden! (zie application procedure https://eurogendfor.org/application-procedure-2/
Dus het eigen leger i.v.v. onze eigen marcheaussee werkt samen met de EU gestapo/ Eurogendfor, de politiemacht van de elite.
Gisteren pakten ze zonder respect eigen veteranen op, die enkel vreedzaam aanwezig waren en sloten ze op in de Bijlmer.
Nog even en dezelfden gaan ongevaccineerden oppakken.

Nederland is een super eng land aan het worden. Er wordt oorlog gevoerd tegen het eigen volk via georganiseerde kwaadaardigheid door de politiek, media, justitie, medici, politie, onderwijs en nu ook het eigen leger in combinatie met buitenlandse laf in Nederlandse politie outfit verkleedde EU-militaire politie.

Als de eerste ongevaccineerden met geweld worden opgepakt, zoals nu deze veteranen, zal alleen vernuftig ondergronds verzet hier nog een eind aan kunnen maken.

Hoe vernuftig het moet zijn, daar gaat het om.

Nehemia
Nehemia
2 jaren geleden

Hele nare mannetjes die Romeo’s.

Hollewijn
Hollewijn
2 jaren geleden

Romeo’s zijn dus zoiets als GESTAPO!

Back to top button
221
0
We lezen graag je reactie!x