Homepagina » Gezondheid » Studie: Schizofrenie te behandelen met vitamine B
Studie: Schizofrenie te behandelen met vitamine B

Studie: Schizofrenie te behandelen met vitamine B

Een hoge dosering vitamine B kan patiënten met schizofrenie helpen. De vitamines B6, B8 en B12 verminderen de symptomen van de aandoening, aldus onderzoekers van de Universiteit van Manchester.

Vooral patiënten die de diagnose nog maar net hebben gehad, zouden baat hebben bij de diverse varianten vitamine B.

De wetenschappers analyseerden daarnaast eerder onderzoek naar schizofrenie en het effect van vitamines en mineralen daarop.

Andere aanpak

“Nieuwe behandelingen voor deze psychiatrische ziekte zijn hard nodig,” zei hoofdonderzoeker Joseph Firth. “Schizofrenie wordt op dit moment vaak behandeld met antipsychotica.”

Firth hoopt dat de nieuwe bevindingen leiden tot een andere aanpak bij de behandeling van schizofrenie.

Ongeveer één op de 100 mensen komt in aanraking met schizofrenie. Na een behandeling met antipsychotica krijgt liefst 80 procent van de patiënten in de eerste vijf jaar een terugval.

Aminozuren

Hoge doseringen vitamine B in combinatie met verschillende vitamines bleken de symptomen te verzachten.

Coauteur Jerome Sarris van de Western Sydney University voegde toe: “Dit borduurt voort op bewijs dat andere supplementen, zoals bepaalde aminozuren, helpen tegen schizofrenie.”

Depressie

Eerder toonden de onderzoekers al aan dat behandelingen met voedingsstoffen helpen bij depressie en andere aandoeningen.

Ze zeggen dat er meer onderzoek moet worden gedaan om te kijken hoe voedingsstoffen de geestelijke gezondheid kunnen verbeteren.

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Medicine.

[Manchester]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Vitamines en gezonde voeding in het algemeen zijn onontbeerlijk voor onze gezondheid. Maar een ernstige ontregeling als schizofrenie is niet recht te trekken met een pot vitaminepillen. Daar komt iets meer bij kijken. Zoals met alle aandoeningen ligt de oplossing altijd in kijken naar het geheel en begrijpen waar en waarom het mis is gegaan. Alleen dan is een blijvende en afdoende oplossing mogelijk. Een holistische kijk op de zaken is een onontbeerlijk gegeven. Gek genoeg hebben de meeste wetenschappers daar bijzonder weinig aandacht voor.

  • koekje schreef:

   Een ‘tekort’ aan vitamine B12 is vaak een probleem. Zorgen voor een betere vitamine B12 status, een simpele recht toe recht aan oplossing. Veel mensen komen aanmerkelijk beter in hun vel te zitten met bij vitamine B12 injecties. Het doet deze mensen ongelofelijk veel onrecht om eerst te gaan graven in mogelijke andere oorzaken. Artsen zouden meer alert op het probleem moeten zijn.
   Als iemand dorst heeft ga je toch ook niet zeggen dat die meer moet mediteren…

   Over de gekken die denken, probleemloos veganistisch te kunnen leven, zonder enige extra ondersteuning, wil ik het niet eens hebben.

  • koekje schreef:

   Abram Hoffer had goede resultaten met vitamine B3. B vitamines, stofwisseling spelen blijkbaar een belangrijke rol bij ‘geestesziektes’.
   Het is dom om daarvoor op eigen houtje pillen te gaan slikken.

 • koekje schreef:

  Vitamine B8 is een andere naam voor https://nl.wikipedia.org/wiki/Inositol.
  Verder is het van belang dat de geactiveerde vormen van vitamine B6 en B12 worden gebruikt, daar het activeren misschien het probleem is.

 • johan van de Sande schreef:

  Vitamine B complex zorgt ervoor dat het imuunsysteem versterkt wordt. Heb je psychische problemen slik regelmatig vit B complex. de zonnevelecht waarvan direct verband kan worden gehouden met ons zenuwstelsel versterkt zich en op die manier komen invloeden vanbuitenaf niet zo snel meer door ons systeem.

 • Maria schreef:

  Er is wel een verschil tussen geest en psyche dus eigenlijk kan je niet spreken van geestelijke gezondheid. De psyche en het lichaam hebben een wisselwerking, daarom is het niet een kwestie van het één of het ander. Er kunnen bijvoorbeeld trauma’s uit vorige leven spelen. Meestal speelt een probleem zich op meerdere niveaus af dus is het beter om het ook breed aan te pakken.

 • x

  Check Also

  sociale media

  Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

  Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

  In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

  In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

  Sinds vorige maand schrijven huisartsen in Schotland ...

  >