Gezondheid

Studie: Schizofrenie te behandelen met vitamine B

Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een hoge dosering vitamine B kan patiënten met schizofrenie helpen. De vitamines B6, B8 en B12 verminderen de symptomen van de aandoening, aldus onderzoekers van de Universiteit van Manchester.

Vooral patiënten die de diagnose nog maar net hebben gehad, zouden baat hebben bij de diverse varianten vitamine B.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De wetenschappers analyseerden daarnaast eerder onderzoek naar schizofrenie en het effect van vitamines en mineralen daarop.

Andere aanpak

“Nieuwe behandelingen voor deze psychiatrische ziekte zijn hard nodig,” zei hoofdonderzoeker Joseph Firth. “Schizofrenie wordt op dit moment vaak behandeld met antipsychotica.”

Firth hoopt dat de nieuwe bevindingen leiden tot een andere aanpak bij de behandeling van schizofrenie.

Ongeveer één op de 100 mensen komt in aanraking met schizofrenie. Na een behandeling met antipsychotica krijgt liefst 80 procent van de patiënten in de eerste vijf jaar een terugval.

Aminozuren

Hoge doseringen vitamine B in combinatie met verschillende vitamines bleken de symptomen te verzachten.

Coauteur Jerome Sarris van de Western Sydney University voegde toe: “Dit borduurt voort op bewijs dat andere supplementen, zoals bepaalde aminozuren, helpen tegen schizofrenie.”

Depressie

Eerder toonden de onderzoekers al aan dat behandelingen met voedingsstoffen helpen bij depressie en andere aandoeningen.

Ze zeggen dat er meer onderzoek moet worden gedaan om te kijken hoe voedingsstoffen de geestelijke gezondheid kunnen verbeteren.

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Medicine.

[Manchester]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

Vitamines en gezonde voeding in het algemeen zijn onontbeerlijk voor onze gezondheid. Maar een ernstige ontregeling als schizofrenie is niet recht te trekken met een pot vitaminepillen. Daar komt iets meer bij kijken. Zoals met alle aandoeningen ligt de oplossing altijd in kijken naar het geheel en begrijpen waar en waarom het mis is gegaan. Alleen dan is een blijvende en afdoende oplossing mogelijk. Een holistische kijk op de zaken is een onontbeerlijk gegeven. Gek genoeg hebben de meeste wetenschappers daar bijzonder weinig aandacht voor.

koekje
koekje
7 jaren geleden

Vitamine B8 is een andere naam voor https://nl.wikipedia.org/wiki/Inositol.
Verder is het van belang dat de geactiveerde vormen van vitamine B6 en B12 worden gebruikt, daar het activeren misschien het probleem is.

johan van de Sande
johan van de Sande
7 jaren geleden

Vitamine B complex zorgt ervoor dat het imuunsysteem versterkt wordt. Heb je psychische problemen slik regelmatig vit B complex. de zonnevelecht waarvan direct verband kan worden gehouden met ons zenuwstelsel versterkt zich en op die manier komen invloeden vanbuitenaf niet zo snel meer door ons systeem.

Maria
Maria
7 jaren geleden

Er is wel een verschil tussen geest en psyche dus eigenlijk kan je niet spreken van geestelijke gezondheid. De psyche en het lichaam hebben een wisselwerking, daarom is het niet een kwestie van het één of het ander. Er kunnen bijvoorbeeld trauma’s uit vorige leven spelen. Meestal speelt een probleem zich op meerdere niveaus af dus is het beter om het ook breed aan te pakken.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x