Binnenland

Gaat het kabinet de omstreden Wet verplaatsing bevolking misbruiken om de asielcrisis ‘op te lossen’?

Help door dit met kennissen op je social media te delen!

De komende maanden moeten gemeenten 20.000 huizen beschikbaar stellen voor asielzoekers. De komende jaren wordt er maar liefst 730 miljoen euro uitgetrokken om de asielcrisis te bestrijden. Het gaat daarbij om noodopvang, flexwoningen, inburgering en de aanpak van overlastgevers. Er komt voorlopig geen asielstop.

Het is onduidelijk waar de 20.000 huizen vandaan zullen komen. In het hele land is er een groot woningtekort. Voormalig Europarlementariër Lucas Hartong zegt hierover: “Dit rampkabinet is knettergek!”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Journalist Annelies Strikkers is ervan overtuigd dat de hiervoor afgestofte Wet verplaatsing bevolking en nieuwe dwingende asielwetgeving misbruikt gaan worden. “Hoewel de invoering van de Wet verplaatsing bevolking tot doel heeft te zorgen voor opvang van Oekraïense vluchtelingen, wordt de asielcrisis wel gebruikt als argument om deze wetgeving en mogelijk andere vergaande artikelen in te zetten,” schrijft ze in een Twitterdraad.

Woningen invorderen

Bij artikelen die nog niet zijn geactiveerd, kunnen Nederlanders gedwongen worden zich te verplaatsen en kan de burgemeester woningen invorderen.

Strikkers wijst erop dat staatssecretaris Van der Burg en ministers Hugo de Jonge en Bruins Slot bezig zijn met nieuwe wetgeving om als Rijk per dictaat asielopvang af te kunnen dwingen bij gemeenten.

Erg zorgelijk

In de eerste zes maanden van dit jaar kwamen 195.200 asielzoekers naar Nederland. De instroom is nu 70 procent hoger dan in 2021. Ondertussen wachten Nederlanders vaak acht tot 15 jaar voor ze kans maken op een sociale huurwoning en zit de woningmarkt totaal op slot.

“Alles bekijkend – denk ook aan de onteigening van de boeren – is te concluderen dat er een proces gaande is om de nationale cultuur en bevolkingssamenstelling te verstoren,” stelt Strikkers vast. “En dat lukt de overheid door crises te creëren die met beperkende wetgeving ‘opgelost’ worden. Erg zorgelijk.”


4.9 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

216 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
1 jaar geleden

Hier past maar één antwoord op, uit de Nederlandse samenleving.
Kom massaal in opstand, een echte harde opstand en drijft het Rutte Kartel het land uit.

Marc Messink
Marc Messink
1 jaar geleden

Dit is nooit vol te houden . Ook qua beschikbaarheid van warmtepompen e.d . Het zal de prijzen alleen maar meer opdrijven

Annette
Annette
1 jaar geleden

Het is mijn volle overtuiging, dat “ze” inderdaad de afgestofte Wet Verplaatsing Bevolking gaan MISBRUIKEN om deze zoveelste crisis te gaan oplossen.

En ten koste van WIE? Antwoord: WIJ dus.

Op Telegramkanalen ben ik al verschillende berichten tegengekomen om ons allemaal nog meer onder druk te zetten.

Eén van de mogelijkheden zou zijn om een bijstandsgezin, financieel 100% afhankelijk van de staatsruif, te dwingen om een zogenaamde statushouder te plaatsen in een dergelijk gezin.

Je hoeft bepaald niet echt veel fantasie te hebben om je daar een beeld van te vormen.

Ik stel mij voor: een bijstandsmoeder met bijvoorbeeld een paar tienerdochters. En daar plaats je dan zo’n o zo zielige gelukszoeker, helemaal lopend (althans zo wordt dat schijnbaar aan ons gepresenteerd) vanuit Afrika.

HOE in vredesnaam moet je als moeder je dochters dan beschermen? Dat lijkt mij een Godsonmogelijke taak.

Verder las ik ook nog, dat het voor heel veel woningcorporaties moeilijk zal worden in deze krankzinnige tijd om hun hoofden boven water te houden.

Dat is mede mogelijk gemaakt door de schandalige huurdersheffingen, waardoor deze corporaties gedwongen waren veel eigen huizenbezit te verkopen. OOK een reden, waarom er veel te weinig woningen zijn.

En in WIENS handen komen, als deze corporaties het niet redden, al het overgebleven woningbezit dan?

JUIST. In handen van de Staat. Die kunnen dan vervolgens hun niet zo goddelijke gang gaan.

Dit gaat dan over woningen. Maar ook voor energiebedrijven worden het zeer spannende maanden.

Ik heb gelezen, dat het niet denkbeeldig is, dat er meerdere energiebedrijven om zouden kunnen vallen.

Daarom werd ook de raad gegeven je maandelijkse bedrag vooral niet te hoog te laten worden. Beter is om per maand ZELF een bedrag apart te leggen.

ALS je namelijk een te hoog voorschotbedrag betaalt EN vervolgens het energiebedrijf failliet gaat, dan ben je simpelweg AL je geld kwijt.

Dat krijg je nooit meer terug. Eerst gaan de belastingdienst, uitkeringsinstantie en crediteuren voor. Dan heb jij het nakijken.;

Het lijkt wel steeds spannender te worden.

Piet
Piet
1 jaar geleden

Compleet geschifte bende daar in dh. Alles, alles moet wijken voor die lui en het eigen volk kan barsten! Het Coudenhoven Kalergiplan wordt in opdracht van Schwabber uitgerold.
Mensonterende toestanden daar in Ter Apel. Ook voor de eigen inwoners.
Plaats ze maar bij de politici thuis in HUIS.

Back to top button
216
0
We lezen graag je reactie!x