Archeologie

Grote geheime tunnel ontdekt onder piramide. Gaat deze naar de ‘onderwereld’, waarboven goden werden gecreëerd?

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onder de maanpiramide in de historische stad Teotihuacán in Mexico is een grote geheime tunnel ontdekt. Volgens archeologen was de tunnel een nabootsing van de onderwereld.

De tunnel bevindt zich ruim 10 meter onder de grond en loopt van de maanpiramide, het op één na grootste gebouw in de oude stad, naar het centrale plein van de stad, het Plaza de la Luna.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De tunnel lijkt erg op andere tunnels die recentelijk zijn ontdekt, zoals die onder de tempel van de gevederde slang, schrijft de International Business Times.

Onderwereld

Het is onduidelijk waar de tunnel voor werd gebruikt. Archeologen zijn van plan meer onderzoek te doen om het doel ervan te achterhalen.

“De tunnel is mogelijk een reproductie van de onderwereld: een wereld waar het leven, de dieren en de planten vandaan kwamen,” zei hoofdonderzoeker Veronica Ortega.

De archeologen hopen dat ze de tunnel zo snel mogelijk kunnen gaan verkennen en dat deze tunnel nog niet is leeggeroofd.

Goden

Teotihuácan ligt net ten noorden van Mexico-Stad en betekent letterlijk ‘plaats waar goden werden gecreëerd’.

De oorspronkelijke naam, die de toenmalige bewoners er aan gegeven hadden, is niet bekend. Zij hadden mogelijk wel een schrift, maar daar is niets van overgebleven.

De Azteken hadden grote eerbied voor de oorspronkelijke bewoners en geloofden dat de stad door goden is gebouwd.

Bekijk ook onderstaande video over de ontdekking:

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
johan
johan
7 jaren geleden

Interessant artikel!

“De tunnel is mogelijk een reproductie van de onderwereld: een wereld waar het leven, de dieren en de planten vandaan kwamen,” zei hoofdonderzoeker Veronica Ortega¨

Ik weet uit eigen ervaring dat de maan heel vroeger leven faciliteerde in heel het universum.
De maan is vrouwelijk van aard. Het duister heeft haar dood gemaakt vandaar dat ze ook koud aanvoelt als je naar dr kijkt. Ze hebben haar technologie nu en misbruiken dat tegen ons als wapen! Deze tech is niks te vergelijken met wat wij gewend zijn kwa aardse tech! Ik kan uit ervaring spreken dat ze al geïnfiltreerd zijn in ons lichaam de PIJNAPPELKLIER is hun HEILIGE GRAAL als het ware! dat is de BACKDOOR waar die ENTITEITEN gebruik van maken continu dag in dag uit. Ken jezelf en je zal het universum kennen!

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

De onderaardse gangen kunnen opgedroogde rivieren van vroeger zijn geweest. De pyramides werden dan aan deze rivieren gebouwd zodat ze ondergronds met elkaar in verbinding stonden.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x