Homepagina » Archeologie » Grote geheime tunnel ontdekt onder piramide. Gaat deze naar de ‘onderwereld’, waarboven goden werden gecreëerd?
Grote geheime tunnel ontdekt onder piramide. Gaat deze naar de 'onderwereld', waarboven goden werden gecreëerd?

Grote geheime tunnel ontdekt onder piramide. Gaat deze naar de ‘onderwereld’, waarboven goden werden gecreëerd?

Onder de maanpiramide in de historische stad Teotihuacán in Mexico is een grote geheime tunnel ontdekt. Volgens archeologen was de tunnel een nabootsing van de onderwereld.

De tunnel bevindt zich ruim 10 meter onder de grond en loopt van de maanpiramide, het op één na grootste gebouw in de oude stad, naar het centrale plein van de stad, het Plaza de la Luna.

De tunnel lijkt erg op andere tunnels die recentelijk zijn ontdekt, zoals die onder de tempel van de gevederde slang, schrijft de International Business Times.

Onderwereld

Het is onduidelijk waar de tunnel voor werd gebruikt. Archeologen zijn van plan meer onderzoek te doen om het doel ervan te achterhalen.

“De tunnel is mogelijk een reproductie van de onderwereld: een wereld waar het leven, de dieren en de planten vandaan kwamen,” zei hoofdonderzoeker Veronica Ortega.

De archeologen hopen dat ze de tunnel zo snel mogelijk kunnen gaan verkennen en dat deze tunnel nog niet is leeggeroofd.

Goden

Teotihuácan ligt net ten noorden van Mexico-Stad en betekent letterlijk ‘plaats waar goden werden gecreëerd’.

De oorspronkelijke naam, die de toenmalige bewoners er aan gegeven hadden, is niet bekend. Zij hadden mogelijk wel een schrift, maar daar is niets van overgebleven.

De Azteken hadden grote eerbied voor de oorspronkelijke bewoners en geloofden dat de stad door goden is gebouwd.

Bekijk ook onderstaande video over de ontdekking:

[Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • johan schreef:

  Interessant artikel!

  “De tunnel is mogelijk een reproductie van de onderwereld: een wereld waar het leven, de dieren en de planten vandaan kwamen,” zei hoofdonderzoeker Veronica Ortega¨

  Ik weet uit eigen ervaring dat de maan heel vroeger leven faciliteerde in heel het universum.
  De maan is vrouwelijk van aard. Het duister heeft haar dood gemaakt vandaar dat ze ook koud aanvoelt als je naar dr kijkt. Ze hebben haar technologie nu en misbruiken dat tegen ons als wapen! Deze tech is niks te vergelijken met wat wij gewend zijn kwa aardse tech! Ik kan uit ervaring spreken dat ze al geïnfiltreerd zijn in ons lichaam de PIJNAPPELKLIER is hun HEILIGE GRAAL als het ware! dat is de BACKDOOR waar die ENTITEITEN gebruik van maken continu dag in dag uit. Ken jezelf en je zal het universum kennen!

  9 likes
 • Pascal schreef:

  De onderaardse gangen kunnen opgedroogde rivieren van vroeger zijn geweest. De pyramides werden dan aan deze rivieren gebouwd zodat ze ondergronds met elkaar in verbinding stonden.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

  China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

  China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

  Op zo’n 100 kilometer van Xi’an bevindt ...

  >