Buitenland

Gebruikte president Assad gifgas in Syrië? Deze reality check mag je niet missen

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tik in Google Nieuws ‘chemische wapens Syrië’ in en je wordt letterlijk overspoeld met propaganda. Tijd voor een reality check.

Onderzoeksjournalist Ben Swann werd vanwege zijn gewaagde items, waarin hij eigenlijk niets meer doet dan kritische vragen stellen, van de buis gehaald.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij heeft zich hierdoor niet van de wijs laten brengen en publiceert nu onder zijn eigen naam.

Geen bewijs

De Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis deed onlangs een schokkende mededeling. Er is volgens hem geen bewijs dat de Syrische president Assad gifgas heeft ingezet tegen zijn eigen bevolking.

“Mensen claimen dat het is gebruikt,” zei Mattis tegen journalisten in het Pentagon. “We hebben daar geen bewijs voor.”

Toch wordt al jaren vanalles geprobeerd om Assad een gifgasaanval in de schoenen te schuiven. Herinneren jullie je Irak nog?

In 2017 voerde de VS een raketaanval uit op een Syrische vliegbasis. De reden? Assad zou chemische wapens hebben gebruikt.

Ghouta

President Trump zei indertijd: “Er is geen twijfel over mogelijk dat de Syrische president Assad zijn eigen mensen heeft gedood met verboden chemische wapens.”

De uitspraken van Mattis hadden niet alleen betrekking op de aanval op de vliegbasis. Dat betekent dat er ook geen bewijs is dat Assad achter de gifgasaanval in 2013 in Ghouta zat.

In die periode vroegen president Obama en minister John Kerry het Congres om militair te mogen ingrijpen tegen Assad.

Mattis zei dat ‘hulporganisaties en anderen’ bewijs hadden aangeleverd voor het gebruik van saringas door de Syrische overheid.

Witte Helmen

Maar de zogenaamde Syrische vrijheidsstrijders waar hij op doelde blijken deel uit te maken van IS en Al-Qaida. Er is wel bewijs dat zij chemische wapens hebben gebruikt.

Na de gifgasaanval in 2013 in Ghouta bleek dat het saringas uit huis-tuin-en-keuken-raketten afkomstig was en die werden ingezet door de rebellen.

Uit een memo van het Witte Huis bleek dat de VS zich voornamelijk baseerde op getuigenissen van de Syrische Witte Helmen.

Zij werden gefilmd terwijl ze vermeende slachtoffers van de gifgasaanval behandelden, maar leken zelf geen last te hebben van de effecten van het gifgas.

Protest

Carla Del Ponte, die namens de VN-Mensenrechtenraad de mensenrechtenschendingen in Syrië onderzocht, beschuldigde de Syrische rebellen ervan chemische wapens te hebben gebruikt.

Ze trok zich terug uit protest omdat de VS weigerde een officieel onderzoek in te stellen naar deze beschuldigingen.

Ze vertelde aan een Zwitsers-Italiaanse tv-zender dat getuigenverklaringen van slachtoffers en medisch personeel suggereerden dat de rebellen saringas hadden gebruikt.

Bekijk de reality check hieronder:

Foto: Барвенковский Wikimedia Commons

[Ben Swann]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
6 jaren geleden

Assad moet weg omdat dat het einde betekent voor Hezbollah en daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor een oorlog tegen Iran die dan waarschijnlijk door Israël wordt begonnen.
Assad steunt Hezbollah. En Hezbollah voorkomt dat Israël een oorlog kan openen tegen Iran.
En die oorlog moet en zal er komen als het aan de machthebbers ligt.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Dat Assad chemische wapens heeft ingezet hebben ze nooit zwart op wit kunnen krijgen. Maar zoals bekend maakt dat voor journalisten die verbonden zijn aan westerse mainstream media niet meer uit. Het gaat er meer om dat een ander land zwart word gemaakt zonder harde bewijzen te tonen. Een opzet die inmiddels al een paar decennia gaande is waarbij CNN nog het meest werd betrapt op het verspreidden van desinformatie.

Of neem het NOS bericht van vanochtend dat Noord-Korea goederen naar Syrië zou hebben gestuurd die gebruikt zouden kunnen worden voor het maken van chemische wapens? Experts van de Verenigde Naties zouden een rapport hierover per ongeluk hebben uitgelekt waardoor de mainstream media er zeg maar per ongeluk mee aan de haal ging. Althans zo werd het naar buiten gebracht, ja, ja.

Ook dit lijkt mij voer voor een onafhankelijk onderzoek of het allemaal wel klopt. En dan graag niet door een westerse onderzoeksgroep die verwant is aan Washington DC, Wall Street en Co, Denktanks, een VN organisatie, of de NAVO. Maar zet een paar Aboriginals of Eskimo’s op de zaak. Of een stel indianen uit het regenwoud die zich ook al jaren om de tuin geleid voelen in de naam van business as usual.

Madeloes
Madeloes
6 jaren geleden

Dit is het verhaal Van X22 report

wat weer een ander verhaal geeft

http://beforeitsnews.com/alternative/2018/02/x22report-linking-noko-to-supplying-syria-the-deep-state-will-do-anything-at-this-point-to-reach-their-goal-videos-3598684.html

The deep state is trying to link North Korea with Syria, saying North Korea supplied the deadly gas to Syria which then Assad used, this entire story is complete propaganda

Wilco
Wilco
6 jaren geleden

Weten we nu nog niet dat land overgenomen moet worden net als de meeste landen in het Midden Oosten?
Er moet gewoon oorlog zijn want dit is wat de NWO nu eenmaal doet, vernietigen van onschuldige mensen en land afnemen.
We staan erbij en kijken ernaar, en we helpen mee aan de vernietiging als land zijnde.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x