Binnenland

Hoe de man van minister Schippers vele tonnen verdient aan haar zorgbeleid

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sander Spijker, de man met wie minister van Volksgezondheid Edith Schippers al 20 jaar getrouwd is, helpt zorginstellingen ‘slimmer’ declareren. Dit lucratieve advieswerk lijkt in strijd te zijn met het ‘zinnige en zuinige zorgbeleid’ van zijn vrouw.

Ingewijden doen voor Follow the Money een boekje open over de methodes van Spijker en collega’s. Het grootste deel van zijn leven weet Spijker zich aan het oog van de camera’s te onttrekken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Zoveel mogelijk geld binnenharken

Sinds Schippers minister van Volksgezondheid is, zit Spijker in de gezondheidszorg. Eerst was hij manager van het Slotervaartziekenhuis, dat later in een wolk van rechtszaken ten onder ging. Nu is hij deskundige die ziekenhuizen adviseert hoe ze ondanks de bezuinigingen van Schippers zoveel mogelijk geld kunnen binnenharken.

Zijn adviezen zijn erop gericht te werken met de meest winstgevende behandeltijd, zo blijkt uit onderstaand voorbeeld.

Perverse prikkel

Spijker leert zorginstellingen welke patiënten veel geld opleveren en welke niet. Hij verdient geld voor de behandelaar en voor zichzelf. Het declareren in de zorg gebeurt vooral aan de hand van zogeheten diagnosebehandelcombinaties. Behandelingen worden betaald in diverse tijdvakken, waarvoor aparte vergoedingen gelden.

De behandeling van depressie levert in het tijdvak 3000 tot 6000 minuten een bedrag van 7580 euro op. Een behandelaar zegt dat dit de perverse prikkel in het systeem is. Het levert immers het meeste geld op door laag in een tijdvak te blijven, of wanneer je hoog in een tijdvak zit nog een aantal minuten extra te behandelen zodat je in een hoger tijdvak uitkomt dat twee keer zoveel geld oplevert.

Lees hier het hele verhaal.

[Wel via FTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Armonicus
Armonicus
8 jaren geleden

“Spijker leert zorginstellingen welke patiënten veel geld opleveren en welke niet.”

Dat is voor al die doktoren die de “eed van Hypocritus” hebben afgelegd, geen enkel probleem! Want een genezen patiënt, is een verloren klant!

exegese
exegese
8 jaren geleden

Ook dit zijn de laatste stuiptrekkingen van een corrupt en ineffectief systeem. Data-analyse zal in de nabije toekomst gebruikmakend van alle mogelijke beschikbare informatie korte metten maken met het monopolie van de farmaceuten als ook met de inefficiëntie en bedrog van doktoren, specialisten en therapeuten.
Steeds meer mensen zullen begrijpen en vooral ook beseffen dat ze bedonderd worden en in dit geval ook nog eens ten koste van hun aller grootste goed, hun gezondheid. Als genoeg mensen dat beseffen zullen ze eisen dat dat veranderd, en dat zal ook gebeuren. Al wat we hoeven te doen is het beseffen en mensen er op aanspreken. De rest gaat vanzelf. De massa heeft de macht, alleen we zijn het vergeten.

Silbereye
Silbereye
8 jaren geleden

De arrogantie straalt er van af, als het waar is dat haar man profiteert van haar functie zou er ingegrepen moeten worden daar waar hij en zij over de schreef gaan. Maar dat is een/mijn wensdroom wij leven in een van de corruptste landen van Europa het OM grijpt nooit in met het gevolg dat de patiënt crepeert of bankroet raakt bij een aandoening.

ferrimassi
ferrimassi
8 jaren geleden

Nog even flink cashen voordat het schip zinkt, als straks de pleuris uitbreekt zit deze met haar bij elkaar geroofde buit in nieuw zeeland of canada. Deze ratten nooit vergeten al duurt het 50 jaar. Dit soort tuig moet na een kort proces tegen de muur gezet worden. Neurenberg 2.0. We gaan nog veel meer van dit soort dingen zien voordat het kaartenhuis omgaat. Ik betaal al 2 jaar geen premies meer en ga het ook niet meer doen. Heb het cjib al op mijn dak. Het zal mij een reet zijn, laat ze de SA(politie) maar langs sturen.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x