Homepagina » Binnenland » Hoe de man van minister Schippers vele tonnen verdient aan haar zorgbeleid
Hoe de man van minister Schippers vele tonnen verdient aan haar zorgbeleid

Hoe de man van minister Schippers vele tonnen verdient aan haar zorgbeleid

Sander Spijker, de man met wie minister van Volksgezondheid Edith Schippers al 20 jaar getrouwd is, helpt zorginstellingen ‘slimmer’ declareren. Dit lucratieve advieswerk lijkt in strijd te zijn met het ‘zinnige en zuinige zorgbeleid’ van zijn vrouw.

Ingewijden doen voor Follow the Money een boekje open over de methodes van Spijker en collega’s. Het grootste deel van zijn leven weet Spijker zich aan het oog van de camera’s te onttrekken.

Zoveel mogelijk geld binnenharken

Sinds Schippers minister van Volksgezondheid is, zit Spijker in de gezondheidszorg. Eerst was hij manager van het Slotervaartziekenhuis, dat later in een wolk van rechtszaken ten onder ging. Nu is hij deskundige die ziekenhuizen adviseert hoe ze ondanks de bezuinigingen van Schippers zoveel mogelijk geld kunnen binnenharken.

Zijn adviezen zijn erop gericht te werken met de meest winstgevende behandeltijd, zo blijkt uit onderstaand voorbeeld.

Perverse prikkel

Spijker leert zorginstellingen welke patiënten veel geld opleveren en welke niet. Hij verdient geld voor de behandelaar en voor zichzelf. Het declareren in de zorg gebeurt vooral aan de hand van zogeheten diagnosebehandelcombinaties. Behandelingen worden betaald in diverse tijdvakken, waarvoor aparte vergoedingen gelden.

De behandeling van depressie levert in het tijdvak 3000 tot 6000 minuten een bedrag van 7580 euro op. Een behandelaar zegt dat dit de perverse prikkel in het systeem is. Het levert immers het meeste geld op door laag in een tijdvak te blijven, of wanneer je hoog in een tijdvak zit nog een aantal minuten extra te behandelen zodat je in een hoger tijdvak uitkomt dat twee keer zoveel geld oplevert.

Lees hier het hele verhaal.

[Wel via FTM]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Armonicus schreef:

  “Spijker leert zorginstellingen welke patiënten veel geld opleveren en welke niet.”

  Dat is voor al die doktoren die de “eed van Hypocritus” hebben afgelegd, geen enkel probleem! Want een genezen patiënt, is een verloren klant!

  41 likes
 • exegese schreef:

  Ook dit zijn de laatste stuiptrekkingen van een corrupt en ineffectief systeem. Data-analyse zal in de nabije toekomst gebruikmakend van alle mogelijke beschikbare informatie korte metten maken met het monopolie van de farmaceuten als ook met de inefficiëntie en bedrog van doktoren, specialisten en therapeuten.
  Steeds meer mensen zullen begrijpen en vooral ook beseffen dat ze bedonderd worden en in dit geval ook nog eens ten koste van hun aller grootste goed, hun gezondheid. Als genoeg mensen dat beseffen zullen ze eisen dat dat veranderd, en dat zal ook gebeuren. Al wat we hoeven te doen is het beseffen en mensen er op aanspreken. De rest gaat vanzelf. De massa heeft de macht, alleen we zijn het vergeten.

  37 likes
 • ferrimassi schreef:

  Nog even flink cashen voordat het schip zinkt, als straks de pleuris uitbreekt zit deze met haar bij elkaar geroofde buit in nieuw zeeland of canada. Deze ratten nooit vergeten al duurt het 50 jaar. Dit soort tuig moet na een kort proces tegen de muur gezet worden. Neurenberg 2.0. We gaan nog veel meer van dit soort dingen zien voordat het kaartenhuis omgaat. Ik betaal al 2 jaar geen premies meer en ga het ook niet meer doen. Heb het cjib al op mijn dak. Het zal mij een reet zijn, laat ze de SA(politie) maar langs sturen.

  21 likes
 • Silbereye schreef:

  De arrogantie straalt er van af, als het waar is dat haar man profiteert van haar functie zou er ingegrepen moeten worden daar waar hij en zij over de schreef gaan. Maar dat is een/mijn wensdroom wij leven in een van de corruptste landen van Europa het OM grijpt nooit in met het gevolg dat de patiënt crepeert of bankroet raakt bij een aandoening.

  18 likes
 • exegese schreef:

  onderteken petitie om dat bedriegende huichelachtige wicht af te laten treden. Ze is een gevaar voor de volksgezondheid en de betaalbaarheid van onze “zorg”.

  https://petities.nl/petitions/aftreden-geeist-van-minister-schippers?

  11 likes
  • luna schreef:

   ingehuurde pion van de elite, allebei

   hoeveel mensen krijgen een diagnose die NIET KLOPT met de behandelingen die ze voorschrijven ( denk daar bij aan chemo bijv.)
   net als de vele andere ” koppels ” uit de elite.. WEG ER MEE EN SNEL !
   gaat straks helemaal omver in europa

   3 likes
 • only yoU schreef:

  Dat wordt de doodgewoonste zaak beschouwd om te lobbyen?
  Vind dat dit gevloek in de kerk afgelopen moet zijn!

  9 likes
 • Logiter schreef:

  De top is zwaar van de parasieten.
  Ook deze succubus blijft zuigen tot haar slachtoffers er als een mummy bijliggen.
  Ik ben vóór stadspoorten waar uitgeprocedeerde opvreters van groot kaliber als deze worden opgehangen om weg te rotten,zodat zij als waarschuwing dienen voor de rest.
  Helaas zijn we al digitaal gevangen gezet om als Hans van Hans en Grietje door de heks gebraden te worden,hopende dat Grietje (massale weerstand) haar voor is…

  6 likes
 • wolfje schreef:

  schaapje schaapje heb je witte wol? ja baas ja baas drie zakken vol. het is de burger die het pikt

  5 likes
 • Elise49 schreef:

  Gisteren RADAR gekeken en die vraagt mensen, die denken dat ze onnodig zijn behandeld.

  2 likes
 • Patrick schreef:

  Alleen het al woord verdienen maakt me ziek

  2 likes
 • Marie schreef:

  Wat een afschuwelijke uitstraling heeft dat mens toch…

  2 likes
 • Gijs schreef:

  Niets bijzonders. Wat te denken , van de echtgenote van Mevr. Melanie Schultz. Minster van wegverkeer. Haar lieftallige echtgenoot is in een hele hoge positie bij de Kiwa. Een instelling wat haar opdrachten binnenhaald bij via Melanie. Hierdoor zijn schauffeurs passen. In Nederland vele malen duurder , dan in omringende landen. . Dit geld verdwijnt dus indirect weer in de zakken van Melanie Schultz

  1 likes
 • x

  Check Also

  ziekenhuis

  Burgerjournalisten bellen ziekenhuis dat ‘volloopt met coronapatiënten’. Worden we in de maling genomen?

  Ziekenhuizen bereiden zich voor op ‘helse herfst’. ...

  corona

  Jaimy kreeg de diagnose corona, maar werd NIET getest: ‘Nu begrijp ik waar alle cijfers vandaan komen’

  Afgelopen maand lieten de Engelse gezondheidsautoriteiten weten ...

  >