Homepagina » Mens en Dier » Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’
rutte
Foto: Mark Rutte (CC BY 2.0 © Kyle Klein and the Embassy of the Kingdom of the Netherlands in the USA)

Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’

VVD-lijsttrekker Mark Rutte werd gisteravond tijdens het live verkiezingsdebat van RTL hard aangevallen door Kristie Rongen, één van de slachtoffers van de toeslagenaffaire. “U heeft mij in de steek gelaten, en allemaal voor eigen gewin,” zei ze tegen hem. “Heel veel ouders heeft u in de steek gelaten en burgers.”

Rongen wilde weten waarom hij denkt te kunnen blijven zitten terwijl Asscher, Menno Snel en Wiebes wel zijn opgestapt. “Wow. Heel bijzonder dat we hier zo staan,” zei Rutte. De premier gaf aan te hebben ‘nagedacht’ over zijn politieke lot. “Dit is zo’n schandvlek, het is zo’n debacle, maar ik heb afgewogen dat er ook heel veel dingen wel goed zijn gegaan in de afgelopen 10 jaar waar ik trots op ben en ik heb per saldo besloten om door te gaan.”

De toeslagenouder zei verder dat ‘we als ratten in de val zaten’. Ze vroeg Rutte of hij aftreedt als het over een jaar nog niet opgelost is. De premier antwoordde: “We zijn al afgetreden.” Waarop Rongen zei: “Maar u bent verantwoordelijk. U bent niet opgestapt, u staat hier nog.”

4.9 53 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Moeder de Gans
Moeder de Gans
1 maand geleden

Onvoorstelbare psychopaat.
Geef mij Willem van Hanegem maar!

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Moeder de Gans
1 maand geleden

Het valt mij alles mee, dat een ex-voetballer in wezen wijzer is dan zo’n minister-president die van zichzelf zo’n hoge dunk heeft. Het maakt mijn beeld van voetballers een stuk positiever. Echt waar.

Vlrdngr
Vlrdngr
Reactie op  Pieternella
1 maand geleden

Rutte is ook maar gewoon een lulletje van personeelszaken.
Mijn vader kent hem uit zijn Unilever tijd, Hij was niet bepaald populair daar.

nou en!
nou en!
1 maand geleden

hij moet joris z,n doofpot dicht houden, daarom!!!!

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  nou en!
1 maand geleden

En aan zn 1e reactie te horen “wow” is ze zo te horen door de screening van RTL en zn ambetenaren geglipt. Ruttler had niet verwacht tegenover een heel direct slachtoffer van hem te komen te zitten.

Jelle
Jelle
1 maand geleden

Wie nog het lef heeft om op de VVD te stemmen mag nooit meer zeuren over tekortkomingen die zij in hun leven zullen tegen komen.!

William
William
Reactie op  Jelle
1 maand geleden

De verkiezingen worden gemanipuleerd, kijk maar naar de VS, en ze komen er nog mee weg ook… deze psychopaat zal alles op alles zetten om te blijven doen wat hij doet… ons allemaal kapot maken..

pien
pien
Reactie op  William
1 maand geleden

ja, daar ben ik ook bang voor, verschrikkelijk die kwal

Gerard
Gerard
Reactie op  Jelle
1 maand geleden

VVD=Verbond van Veraders en Dictators
En niets anders ,

Jap
Jap
Reactie op  Jelle
1 maand geleden

Precies!!!!!

Vlinder
Vlinder
1 maand geleden

Je kan wel blijven zeggen dat het psychopaten zijn,maar heeft blijkbaar geen enkele zin. Het vergalt alleen maar je leven om dit te moeten blijven aanzien en horen.

Onwell
Onwell
Reactie op  Vlinder
1 maand geleden

Met de conclusie dat het psychopaten zijn, zijn ze inderdaad nog niet weg. Ook in het dagelijks leven kom je ze vaak tegen, op het werk, in je familie, je partner. Maar als je ze vroegtijdig leert herkennen en ze negeert of uit de weg gaat kun je veel ellende voorkomen.

Appie
Appie
Reactie op  Onwell
1 maand geleden

Wanneer je elke dag onder een vergrootglas wil liggen,wanneer elk antwoord gewogen wordt door duizenden negatieve meningen,wanneer je zegt dat je hele politieke loopbaan een aaneenschakrling van fouten is dan ben je premier waardig in ons land. Wanneer een meerderheid van ons volk dan ook nog Rutte als ideale kandidast ziet dan zegt dat meer over ons volkje dan over de kandidaat.

Anna
Anna
1 maand geleden

Wat een ongelofelijke draaikont en leugenaar die man. Kan geen enkele vraag over wat dan ook eerlijk beantwoorden. Of het nu over Corona, vaccinatie, bijwerkingen,toeslagenaffaire etc.gaat. Dit is arrogantie ten top

doornbos
doornbos
Reactie op  Anna
1 maand geleden

Het is dat hij de capaciteiten ook daar niet voor heeft, maar anders zou ik hem persoonlijk verdenken uitvinder te zijn van arrogantie. In een krappe 61 jaar ben ik veel imbecielen tegengekomen. Echter niemand van al die gasten komt ook maar in buurt van herr Roette. Enkele reis kamp Beatrixoord en er niet weer uit.

Rob
Rob
Reactie op  Anna
1 maand geleden

Hij zal niet voor niets een 33ste graad vrijmetselaar zijn, zoals gezegd wordt. Je moet goed satansgebroed zijn om bij de elite aan te mogen schuiven.

Marjanne
Marjanne
1 maand geleden

Zoals wat meneer rutte! Ik kan geen goede dingen opnoemen. Je brengt alleen geld weg naar buitenland. Eigen volk laat je kapot gaan. Het wordt tijd dat jij helemaal verwijderdvwordt uit de politiek. Niemand wil jouw hier nog in Nederland. Wij kotsen je uit!

Naamloos
Naamloos
Reactie op  Marjanne
1 maand geleden

Wil Rutte mij eens uitleggen wat er wel goed is gegaan? Ja, de boel kapot laten gaan !
Daarvoor krijgt hij van mij een 10.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Naamloos
1 maand geleden

Of we na de verkiezingen wel of niet met Rutte opgezadeld blijven zitten? Met een andere snijboon aan het roer zal het in het algemeen niet veel beter worden.

Omdat ze kost wat kost door het vuur voor de EU moeten gaan. Anders is de kans klein dat je minister president van Nederland wordt.

Ik kan dan wel kwaad worden op Rutte omdat ik het bijvoorbeeld onzin vind dat er een vaccinatiepaspoort moet komen, maar Rutte of welke snijboon ook, bepaald dat niet. Die beslissing word zoals verwacht genomen door de Europese commissie. De rest loopt er achter aan. Hier het bericht;

”De Europese Commissie wil deze maand met een voorstel komen voor een digitaal vaccinatiepaspoort.Dat moet duidelijk maken hoe zo’n paspoort eruit gaat zien.

Commissievoorzitter Von der Leyen zei in het Europees Parlement dat de
komende maanden worden gebruikt om de technische voorwaarden vast te stellen.

Het vaccinatiepaspoort kan volgens haar alleen een succes worden als alle lidstaten het plan steunen.

Het idee is dat EU-burgers met een
digitaal vaccinatiepaspoort vrij door
de EU kunnen reizen.Nederland vindt het nog te vroeg voor een besluit hierover.”

Judith
Judith
Reactie op  Marjanne
1 maand geleden

Precies. Ik zou wel eens een lijstje willen hebben van wat er dan wel goed is gegaan.
Ja, de kluit belazeren. Dat is prima gegaan.

Arnie
Arnie
1 maand geleden

Dat Rutte niet opgestapt is naar de toeslagen affaire komt puur en alleen door dat klaus schwab zijn leven nu beheerst!

Frits
Frits
1 maand geleden

Het wordt tijd dat hier ook een regel gaat komen zoals in Amerika. Max 8 jaar zitten, daarna plaats maken voor iemand anders.

William
William
Reactie op  Frits
1 maand geleden

8 jaar in de gevangenis mag hij zitten, liefs levenslang..

Realistic
Realistic
Reactie op  William
1 maand geleden

Laat hem een baan krijgen van 9 euro per uur.De rest van zijn leven. Moet ie wel een te duur huurhuis erbij nemen. Dan weet ie pas wat er goed is gegaan.

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Realistic
1 maand geleden

Zo’n laag loontje weer niet, maar ik voel er wel wat voor, om het wachtgeld af te schaffen, danwel in te korten. Per gewerkt jaar (als minister) 1 maandsalaris als oprot premie; na aftrek van belastingen. (de minimale 2 jaar is te veel. Zie wachtgeld op Wikipedia).
Ook zouden de salarissen en “extra’s” weer herzien moeten worden. Bijv: Je krijgt een huis te leen in Den Haag om dichtbij te kunnen zijn, maar die moet je ook verlaten als je geen minister meer bent. Wellicht een flink appartement, waar het hele gebouw extra beveiliging heeft. Met catering, pendelbusje en leenfietsen; ondergrondse (semi-geheime) uitgang, enz. Kunnen alle ministers samen naar huis, of naar beneden de gezamenlijke lounge in om bij te komen.

Louise
Louise
1 maand geleden

Heel goed hoe Kristie Rongen heeft gereageerd!! Dat maar veel mensen dit goed zullen onthouden!!!

Realistic
Realistic
Reactie op  Louise
1 maand geleden

ik heb een smart tv. die is zo smart dat de eerste 6 zenders niet in beeld komen. Mijn smartie tv weet dat ik er niet tegen kan.ook weet mijn smartie dat ie stuk gaat mocht het toch gebeuren.Langer dan 12 sec houdt ie het niet vol.

Sizu_Sun
Sizu_Sun
1 maand geleden

In bepaalde gemeente heb ik de VVD borden al zien hangen. Niet de minst armen omgevingen…. Ze weten waar ze moeten zijn en hoog eindigen zullen opnieuw. Er is geen hoop voor de toekomst….

x

Check Also

test

Fel verzet tegen testbewijzen: ‘Helemaal van lotje getikt’

Het kabinet wil testbewijzen voor toegang gaan ...

rutte

‘Rutte schiet met een atoombom op kakkerlakken’

Toen premier Mark Rutte het vonnis van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

64
0
We lezen graag je reactie!x