Homepagina » Natuur en Milieu » Fikse sneeuwbui in Limburg, terwijl er geen sneeuw voorspeld was. Hoe kan dit? Weerdiensten spreken elkaar tegen
Fikse sneeuwbui in Limburg, terwijl er geen sneeuw voorspeld was. Hoe kan dat? Weerdiensten spreken elkaar tegen

Fikse sneeuwbui in Limburg, terwijl er geen sneeuw voorspeld was. Hoe kan dit? Weerdiensten spreken elkaar tegen

Zuid-Limburg werd maandagochtend onverwacht overvallen door een fikse sneeuwbui. Opmerkelijk, want die sneeuw werd niet verwacht.

Volgens de Belgische KMI-weerman David Dehenauw ging het om zogenoemde industriële sneuw die zich boven het Ruhrgebied in Duitsland heeft gevormd.

“Door de uitstoot van de industrie hangen daar extra veel fijne stofdeeltjes, waardoor vochtige lucht zich sneller aan die deeltjes hecht en zich een stuk meer sneeuw heeft gevormd dan voorzien in de weermodellen,” zei hij.

Weersprak

De sneeuw was niet op de weerkaarten te zien, maar later wel op de radar.

Weeronline weersprak dat er industriële sneeuw is gevallen. “Industriesneeuw is weliswaar altijd heel lokaal, maar dit was het niet,” zei Jaco van Wezel.

Hij stelde dat de sneeuw is veroorzaakt door uit Duitsland afkomstige stapelwolken die door het reliëf in Zuid-Limburg gedwongen werden op te stijgen.

Niet aankomen

Door de toenemende kou werden ze zwaarder en veranderden ze in sneeuw. Weeronline en Weerplaza zagen de sneeuwbuien niet aankomen.

Het KNMI zegt de sneeuw wel te hebben voorspeld. “Ik heb nog even in onze weerkamer gekeken en het stond er wel degelijk in,” zei een woordvoerder.

Geen informatie

Volgens hem ging die informatie naar alle verkeersdiensten, maar de ANWB liet weten geen informatie over sneeuw te hebben ontvangen.

“Ook het KNMI zag het niet aankomen, ze hebben ons in ieder geval niet geïnformeerd,” aldus een zegsman.


[Limburger]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • KaAsLijF schreef:

  Kan aan mij liggen natuurlijk, maar heeft er iemand ooit van industriële sneeuw gehoord tot voor 1 week geleden ?
  Veroorzaken de industiegebieden in andere landen ook sneeuw of alleen deze van Duitsland ?
  Stoten zij iets speciaal uit dan ?
  Hoeveel onzin verwacht men, dat Jan Modaal gaat geloven ?

  30 likes
 • William schreef:

  Assad heeft het gedaan……

  5 likes
 • nietzoslimdieamis schreef:

  Ik denk dat ze zich allemaal tegenspreken omdat nu bewijs naar boven komt dat de opwarming gewoon grote onzin is…. natuurlijk veranderd het weer nu en dan in de loop van de jaren, ik kom uit 84…. en vroeger hadden we gewoon sneeuw en ijs in de winter wat heel normaal is natuurlijk ! als limburgse ben ik eigenlijk gewend aan sneeuw en ijs, dus de ophef snap ik niet. tevens als het industriele sneeuw was… dan was dit toch wel een grote wolk van die fabrieken want het ging over de gehele provincie… de instanties willen gewoon niet toegeven dat de opwarming niet klopt en dat het weer gewoon is zoals het moet zijn !

  3 likes
  • Rolf schreef:

   Er zijn wel vaker tegenstrijdige berichten. Zelfs het KNMI spreekt zich in dit artikel tegen.
   Bijna onderaan lees je: Het KNMI zegt de sneeuw wel te hebben voorspeld. “Ik heb nog even in onze weerkamer gekeken en het stond er wel degelijk in,” zei een woordvoerder.

   Helemaal onderaan lees je: “Ook het KNMI zag het niet aankomen, ze hebben ons in ieder geval niet geïnformeerd,” aldus een zegsman.

   3 likes
   • deze schreef:

    ” ZE ” … staan allemaal op 1 lijn, worden steeds meer presentators wakker die het door gaan krijgen, ook journalisten zijn de sjaak nu, worden allemaal gewoon omgebracht als ze iets anders vertellen als DE LEUGENS die ze moeten verkondigen.. zo zie ik het !
    Karhof is ook een groot raadsel, hij was met iets groots bezig om naar buiten te komen
    zijn mond werd voorgoed gesnoerd op 2e kerstdag, onwel.. jaja.. zal wel..
    dus niet

    eng land aan het worden hier

    1 likes
 • deze schreef:

  ook die plotse stormen lokaal is om over na te denken.. niks te maken met opwarming, heeft volgens mij alles te maken met OPGEWEKT weer met h a a r p en chemtrails, heb de laatste dagen wel heel veel opvallende blauwe luchten genoten ( zo was het vroeger eingelijk ook , en hadden we gewoon deze temperatuur in de winter) wat er opvalt is dat er al ” een tijdje ” is gesproeid, omdat de vuile tinnifzooi van de griepprik al genoeg mensen doodziek maakt en ” ze ” haast hebben met alles, zoals de nieuwe ” wetten ” ( donor, sleepwet, referenda etc. etc) er door te strotten, kortom : fase 2 is in werking…
  dit alles voor het grote geld en macht, en we worden als klootjesvolk monddood gemaakt, maar er komt een hele grote omslag, die zal niet zo makkelijk te verteren zijn voor de elite, is in aantocht
  De zon zal schijnen over alles wat bedekt moet worden, elke doofpot zal worden beschenen hoe dan ook denk ik zelf, vandaar dat het bijna nooit meer strakblauw is in de lucht, maar meer melkwit van de teringzooi die ze sproeien om alles te manipuileren, je kunt het je nauwelijks voorstellen, maar HET WEER wordt (mis)gebruikt als een wapen! Een cvan de velen wapens, zo ook de vele mensen die allemaal kanker hebben / krijgen / adhd / dementie etc. etc. het kan niet op … en elke dag op de t.v. de meest maffe verhalen, grotendeels gebracht door ingehuurde acteurs..

  Nou.. ze doen maar.. denken veel mensen, maar het is echt een bizarre tijd waar in we zitten, ZELF BLIJVEN DENKEN EN NIETS GELOVEN , alleen in je eigen waarnemingen en visie !

  luistertip : Lennon / GOD

  fijn ontdooien dit weekend ..

  6 likes
  • deze schreef:

   moet natuurlijk staan : wat er opvalt is dat er ” al een tijdje ” NIET is gesproeid. omdat de vuile tinnifzooi van de griepprik .. etc. ( m.b.t. tekst )
   wat ook opvalt is de zware moeheid die optreedt na dat die uitgewaaierde sluiers de hemel bedekken met die roomkleur, ik ga die dagen dan echt niet naar buiten, voel me anders ziek terwijl ik niet ziek ben..
   wat dat betreft mis ik Pelleboer wel eens hoor! wat ook heel nauwkeurig is de Enkhuizer almanak
   oud boekje, maar zeer precies!

   1 likes
 • hannie schreef:

  wat ik niet begrijp , zoveel onderwerpen die ik lees waarom staat het nooit in de krant ,
  wordt dat tegen gehouden .
  als ik sommige onderwerpen vertel tegen andere ,vinden ze me mal en willen het niet horen .
  en ik heb het gevoel dat die griep veroor zaakt wordt door de lucht ,en nu blijkt het toch ,,,
  waar
  akelig hoor als je hoort hoe ziek mensen zijn ..
  gezondheid allen ,,,86jaar hannie

  3 likes
 • Madeloes schreef:

  Een cloud seeding kadootje verpakt in sneeuw 🙁

  https://blog.uvt.nl/environmentallaw/?p=21

  In October 2013, the Parties to the London Dumping Convention (to be more precise: the 1996 Protocol to the Convention on the Prevention of Marine Pollution by Dumping of Wastes and Other Matter) adopted amendments aimed at regulating marine geo-engineering. This is the first time the international community adopted binding legal rules on climate engineering

  3 likes
 • Khalid schreef:

  En nu industrie 20 graden A.U.B

  1 likes
 • x

  Check Also

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  nederland

  Zo koud is het op 11 juli in bijna 100 jaar niet geweest

  Nederland krijgt warme zomer: 35 tot 40 ...

  >