Homepagina » Buitenland » Als we worden gedwongen om een tweede Brexit-referendum te houden, dan staat jullie nog wat te wachten. Farage gaat los
Als we worden gedwongen om een tweede Brexit-referendum te houden, dan staat jullie nog wat te wachten. Farage gaat los

Als we worden gedwongen om een tweede Brexit-referendum te houden, dan staat jullie nog wat te wachten. Farage gaat los

De situatie rond de Brexit is er niet makkelijker op geworden nu het Britse parlement de Brexit-deal van Theresa May heeft afgewezen, maar tegelijkertijd ook vertrouwen blijft houden in de Britse premier.

Het grootste struikelblok is de grens tussen Ierland en Noord-Ierland, de Irish backstop. De Europese Unie wil koste wat kost voorkomen dat er een harde grens ontstaat op het Ierse eiland.

Veel Britse politici willen dat er opnieuw onderhandeld wordt.

Overgavedocument

Naast nieuwe onderhandelingen zijn er nog een aantal scenario’s te bedenken. Er kunnen nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven en er kan een nieuw referendum over de Brexit worden gehouden.

Mocht er een tweede referendum komen, dan zullen de Britten zich nog opstandiger tonen en zal een nog grotere meerderheid stemmen voor vertrek uit de EU, zo verzekerde Europarlementariër Nigel Farage.

De Brexit-deal was volgens hem meer een overgavedocument, ondertekend door een leider van een land dat de oorlog verloren heeft.

Dat is waarom deze deal is vernietigd door het Britse parlement, aldus Farage.

Totale minachting

“Ze was in de veronderstelling dat jullie enige toezeggingen zouden doen,” zei hij, toevoegende dat je dat niet kunt verwachten van ongekozen bureaucraten en pestkoppen.

“Opmerkelijk genoeg is ze nog steeds premier,” klonk het. “Als ze ook maar enig gevoel van eer had, zou ze vandaag nog opstappen.”

Hij merkte verder op dat de Britse oud-premier Blair en vele andere leiders van het Britse establishment totale minachting hebben voor de Brexit-stem en kiezers in het algemeen.

“We hebben het eerder al gezien in het geval van Denemarken en Ierland,” zei Farage. “Jullie laten mensen gewoon opnieuw stemmen.”

Brullende leeuw

En als we straks worden gedwongen om een tweede referendum te houden, staat jullie nog wat te wachten, benadrukte hij.

Als het Britse volk te ver wordt gepusht, verandert het in een brullende leeuw.

“We zullen ons nog opstandiger tonen en een nog grotere meerderheid zal voor de Brexit stemmen,” besloot Farage.

Bekijk het filmpje hieronder:

[europarl]


Vond je dit leuk? Deel het dan met anderen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Uiteindelijk gaat die Brexit heus wel door, het is net een slecht huwelijk , je kunt op een normale manier uit elkaar gaan of het wordt een vechtscheiding …….
  Ik geloof er niks van dat Engeland niet nagedacht heeft over de concequenties van een Brexit.
  De media geeft een vertekend beeld bewust waarschijnlijk om de rest van de Lid staten in te tomen..(dreigen)
  Heel die EU is opgebouwd uit valse belofte’s, zeker de financiële kant , het is een tentakel en iedereen maakt zich alleen maar druk over geld en handel……..
  Maar hee voor de EU was er ook handel….Nu blijkt duidelijk wat een financiël chantabel wespennest het eigenlijk is….
  Zwitserland en Noorwegen zit ook niet in de EU en die Landen klagen ook niet zo….

  21 likes
  • Zwitserland en Noorwegen moeten met hun EU-verdragen aan vrijwel alle eisen van de EU voldoen, zoals o.a. vrij personenverkeer. Maar ze mogen niet meepraten en beslissen. Dat is voor de Britten nog erger dan het lidmaatschap van de EU; wel alle personenverkeer toelaten en niks meer mogen meebeslissen.

   4 likes
   • Noorwegen zit helaas wel in de NAVO. En ik moet gelijk denken aan een uitspraak van Karel van Wolferen dat hij eens deed bij Café Weltschmerz: het buitenlandbeleid van de EU zijn NAVO besluiten. Daar zal de UK ook vast aan vast zitten met terreurstaat nummer 1 waar we allen voor buigen (en Nederland en de UK zeker): de VS.

    Zwitserland zit niet in de NAVO maar er is wel een overeenkomst met die terreurorganisatie. Dat heet ‘Partnershap for Peace’ Net even opgezocht hoe dat zit en ik kwam bij de Terreurorganisatie zelve uit: https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_52129.htm

    Harold Mulder
    Nijmegen
    Nederland, 51e staat der VS
    Planeet Aarde

    0 likes
 2. Schandalig dat onze leiders het zo ver hebben laten komen dat het voor een EU-land vrijwel onmogelijk is geworden om aan deze organisatie met grootheidswaanzin te ontsnappen. De enige manier om een land uit de EU te krijgen die nu nog over is, is een volksopstand (uiteraard zonder geweld). Steeds meer soevereiniteit wordt afgepakt van de EU-landen. Als er nu snel niet wat gebeurt verandert Europa in een gecentraliseerde dictatuur. Precies volgens het NWO-plan.

  18 likes
  • Één conclusie trek je hier uit de,EU is een diktatuur verpakt in ern democratisch jasje

   2 likes
  • Een geweldloze opstand zal niet lukken . De Europese overheden willen geen zelfdenkende bevolking . Kijk naar Frankrijk! De opstand (gele vesten) wordt met harde hand van de overheid bestreden ! Dat zal hier ook gebeuren ! Vroeger was de politie er om de bevolking te beschermen , tegenwoordig om de overheid te beschermen !

   0 likes
 3. Stap uit de verdeel en heers matrix geprojecteerd door acterende marionetten die zich voeden met negatieve energie van het volk. Zolang de massa getriggered raakt, emoties opspelen en zich tegen elkaar op laat spelen, geven wij onze energie weg en blijven zij in posities van macht. Zij snappen dit heel goed, vandaar de toenemende agressieve communicatie/toneelspelen, schandalen en idiote voorstellen, alles met polarisatie als doel; jij bent een kleine, machteloze burger en je moet een kant kiezen. Vanuit dat spel valt niets te winnen.

  12 likes
 4. Ben zeer benieuwd hoe de bangmakerij van de Brusselse elitaire criminelen uit gaat pakken en of het volk nu eens voor de verandering voet bij stuk gaat houden.

  8 likes
 5. O jeeee, een “no-deal” Brexit, dan belanden alles en iedereen in een ENORME chaos hoor….

  Dat terwijl het VK sowieso al niet in Shengen zit en dus al paspoortcontrole uitvoert. Het gaat dus om goederen en nu is dat al makkelijker als Eiland en Ierland kan opdezelfde wijze gaan werken als de Canarische Eilanden, daar worden goederen ook nog steeds gecontroleerd als onderdeel van de EU.
  En handel blijft handel, met of zonder akkoord.

  Natuurlijk is het makkelijker als het vooraf geregeld is.
  Maar bij een “no-deal” Brexit gaat het meeste qua handel gewoon weer door… Een stuk sneller als al het gel*l en bangmakerij rond de Brexit.

  Misschien doet de politiek er wat langer over (zoals gewoonlijk) maar ja, die hobby´en maar door voor een vorstelijk salaris.

  6 likes
 6. Het primaire doel van een democratie is om het volk onder controle te houden, het is niets anders dan een middel van de elite om hun macht te behouden. Benieuwd hoe het volgende systeem er gaat uitzien nu de democratie zijn nut heeft verloren, zal wel iets met een Marxistische ideologie zijn.

  5 likes
 7. sommige volkeren kan je eindeloos pushen en sommige volkeren niet

  4 likes
 8. Het is een grote massale financiële Angst , de angst wat het wel allemaal niet gaat kosten,het is een economies en financiële probleem , alles heeft te maken met het getal uitgedrukt op een stukje papier -, en niemand wil ervan inleveren ten koste van dat stukje papier zoekt men een oplossing die evenwichtig aan elkaar zijn tussen europa en Engeland, woorden kunnen het niet deze meer redden, nu is het gewoon de brexit zelf,het volk heeft gestemd en deze stem moeten worden uit gevoerd ,maar nu zijn er al zoveel problemen op basis van financiële, dat een scheiding tussen deze twee machten niet anders kan uit lopen en het huwelijk tussen de financiële verbindingen word verbroken ..maar dan er een van het getal ,waarvan deze twee machten eigenlijk niets wil inleveren ten kosten van het economies plaatje,ze lopen vast op dat plaatje en er rest dan niks anders de brexit..eigenlijk zien ze het probleem niet eens echt , is het wel echt een probleem ,nee, maar men maakt er alleen maar hele grote problemen van,, het is nu wie het beste woord gebruik heeft die wint de brexit voor zich..en aangezien woorden de brexit niet meer kan redden probeert men een opnieuw de stem van het volk te krijgen in de hoop dat de brexit niet meer hoeft door te gaan,dat bewijst al genoeg ,,ze weten het niet meer , de machthebbers zijn tegen over dit totaal machteloos met elk dag maar weer vergaderingen waarin chaos meer heerst dan de orde…men vecht tegen financiële en economische angsten , en waar men tegen vecht zal het zich alleen maar door versterken deze financiële/economies probleem en zal dan veel heftiger zijn dan als men gewoon simpel de brexit laten hadden doorgaan en eigenlijk gewoon lak heeft aan dat financiële economies getallengevecht,
  Het grootste struikelblok is de grens tussen Ierland en noord Ierland, welnee dat is alleen maar een afleiding, ze maken er alleen maar een struikelblok van
  om een van deze twee financiële machten op de knieën te krijgen,,het is een financiële getallen strijd..en uiteindelijk zal de brexit doorgaan en zullen de problemen vanzelf wel oplossen, men gaat gewoon weer handel drijven met elkaar en zal dat financiële plaatje gewoon weer zijn plaats krijgen in de handel met europa en Engeland, maar het is nu zo dat men deze huwelijk moet ontbinden, het is de stem van het volk geweest..maar machthebbers hebben nu eenmaal niet veel aan de stem van het volk omdat het meestal niet past in hun macht posities , hier is de stem van het volk het machtigste maar de machthebbers moeten zich in alle richtingen buigen om toch hun macht te behouden en een weg te zoeken ,de weg van heel veel financieel problemen ..daarom hebben machthebbers zoveel problemen omdat ze door het getallen bezeten ..BE-ZE-TEN Zijn het een de kant van het getal die een duistere kantzijde heeft..

  4 likes
 9. Bij een nieuw referendum zal men tegen een brexit stemmen…

  3 likes
 10. Heeft de Brexit/uitstelling niet te maken met een komende EU oorlog? Troepen staan klaar rondom Rusland. Engeland trekt zich terug/gooit de grenzen compleet dicht, zodat het hart van de financiële wereld in Londen niet letterlijk aangevallen wordt. Dan erbij wonen er in de UK veel elite families.

  2 likes
 11. Ook het brexit-kamp heeft zich (mss zelfs wel meer) bezondigd aan bangmakerij en het doen van valse beloften. Volgens mij is er vooral gekozen op basis van valse sentimenten. Ook heeft de campagne een grote, belangrijke groep nl. jongeren niet weten te bereiken. Pas nu is het voor de meerderheid van de Britten duidelijk wat de gevolgen van een keuze is/kan zijn. En dat laatste is het overweldigende argument om de keuze nogmaals te doen.

  2 likes
 12. De rest die denkt met een nodeal slecht uitzijn moet er ook m maar uitstappen?

  0 likes
 13. Nog steeds vind ik het raar dat Nederland en Duitsland met die noord oliepijplijn(Rusland) bezig zijn, terwijl er mensen uit diezelfde landen voor Oekraïne staan.(reguliere nieuws/VS invloed) Hoe zit dit dan precies? Wie is wie? Is ons land van 2 walletjes tegelijkertijd aan het eten? Of wachten we af hoe het afloopt?
  Kijk je puur naar strategie, dan is een Brexit(chaos) voor ons en voor hen(gewone burgers) ook funest. Het komt nu niet goed uit. De bedoeling achter de EU is dat we moeten concurreren tegen andere grootmachten. Daar kan ik me wel in vinden. Maar niet hoe het uitgevoerd wordt(het menselijke aspect in de basis) Stel dat de dollar valt. Dan hebben we hier ook een probleem. Een Brexit is dan niet verstandig.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...

covi-pass

Binnenkort ook in Nederland: de COVI-PASS, jouw immuniteitspaspoort

Een Britse cyberfirma gaat met een aantal ...