Homepagina » Buitenland » Als we worden gedwongen om een tweede Brexit-referendum te houden, dan staat jullie nog wat te wachten. Farage gaat los
Als we worden gedwongen om een tweede Brexit-referendum te houden, dan staat jullie nog wat te wachten. Farage gaat los

Als we worden gedwongen om een tweede Brexit-referendum te houden, dan staat jullie nog wat te wachten. Farage gaat los

De situatie rond de Brexit is er niet makkelijker op geworden nu het Britse parlement de Brexit-deal van Theresa May heeft afgewezen, maar tegelijkertijd ook vertrouwen blijft houden in de Britse premier.

Het grootste struikelblok is de grens tussen Ierland en Noord-Ierland, de Irish backstop. De Europese Unie wil koste wat kost voorkomen dat er een harde grens ontstaat op het Ierse eiland.

Veel Britse politici willen dat er opnieuw onderhandeld wordt.

Overgavedocument

Naast nieuwe onderhandelingen zijn er nog een aantal scenario’s te bedenken. Er kunnen nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven en er kan een nieuw referendum over de Brexit worden gehouden.

Mocht er een tweede referendum komen, dan zullen de Britten zich nog opstandiger tonen en zal een nog grotere meerderheid stemmen voor vertrek uit de EU, zo verzekerde Europarlementariër Nigel Farage.

De Brexit-deal was volgens hem meer een overgavedocument, ondertekend door een leider van een land dat de oorlog verloren heeft.

Dat is waarom deze deal is vernietigd door het Britse parlement, aldus Farage.

Totale minachting

“Ze was in de veronderstelling dat jullie enige toezeggingen zouden doen,” zei hij, toevoegende dat je dat niet kunt verwachten van ongekozen bureaucraten en pestkoppen.

“Opmerkelijk genoeg is ze nog steeds premier,” klonk het. “Als ze ook maar enig gevoel van eer had, zou ze vandaag nog opstappen.”

Hij merkte verder op dat de Britse oud-premier Blair en vele andere leiders van het Britse establishment totale minachting hebben voor de Brexit-stem en kiezers in het algemeen.

“We hebben het eerder al gezien in het geval van Denemarken en Ierland,” zei Farage. “Jullie laten mensen gewoon opnieuw stemmen.”

Brullende leeuw

En als we straks worden gedwongen om een tweede referendum te houden, staat jullie nog wat te wachten, benadrukte hij.

Als het Britse volk te ver wordt gepusht, verandert het in een brullende leeuw.

“We zullen ons nog opstandiger tonen en een nog grotere meerderheid zal voor de Brexit stemmen,” besloot Farage.

Bekijk het filmpje hieronder:

[europarl]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
2 jaren geleden

sommige volkeren kan je eindeloos pushen en sommige volkeren niet

bert s
bert s
2 jaren geleden

Het primaire doel van een democratie is om het volk onder controle te houden, het is niets anders dan een middel van de elite om hun macht te behouden. Benieuwd hoe het volgende systeem er gaat uitzien nu de democratie zijn nut heeft verloren, zal wel iets met een Marxistische ideologie zijn.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Uiteindelijk gaat die Brexit heus wel door, het is net een slecht huwelijk , je kunt op een normale manier uit elkaar gaan of het wordt een vechtscheiding …….
Ik geloof er niks van dat Engeland niet nagedacht heeft over de concequenties van een Brexit.
De media geeft een vertekend beeld bewust waarschijnlijk om de rest van de Lid staten in te tomen..(dreigen)
Heel die EU is opgebouwd uit valse belofte’s, zeker de financiële kant , het is een tentakel en iedereen maakt zich alleen maar druk over geld en handel……..
Maar hee voor de EU was er ook handel….Nu blijkt duidelijk wat een financiël chantabel wespennest het eigenlijk is….
Zwitserland en Noorwegen zit ook niet in de EU en die Landen klagen ook niet zo….

Frans2
Frans2
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Zwitserland en Noorwegen moeten met hun EU-verdragen aan vrijwel alle eisen van de EU voldoen, zoals o.a. vrij personenverkeer. Maar ze mogen niet meepraten en beslissen. Dat is voor de Britten nog erger dan het lidmaatschap van de EU; wel alle personenverkeer toelaten en niks meer mogen meebeslissen.

Harold Mulder
Harold Mulder
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

Noorwegen zit helaas wel in de NAVO. En ik moet gelijk denken aan een uitspraak van Karel van Wolferen dat hij eens deed bij Café Weltschmerz: het buitenlandbeleid van de EU zijn NAVO besluiten. Daar zal de UK ook vast aan vast zitten met terreurstaat nummer 1 waar we allen voor buigen (en Nederland en de UK zeker): de VS.

Zwitserland zit niet in de NAVO maar er is wel een overeenkomst met die terreurorganisatie. Dat heet ‘Partnershap for Peace’ Net even opgezocht hoe dat zit en ik kwam bij de Terreurorganisatie zelve uit: https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_52129.htm

Harold Mulder
Nijmegen
Nederland, 51e staat der VS
Planeet Aarde

Rikk
Rikk
2 jaren geleden

O jeeee, een “no-deal” Brexit, dan belanden alles en iedereen in een ENORME chaos hoor….

Dat terwijl het VK sowieso al niet in Shengen zit en dus al paspoortcontrole uitvoert. Het gaat dus om goederen en nu is dat al makkelijker als Eiland en Ierland kan opdezelfde wijze gaan werken als de Canarische Eilanden, daar worden goederen ook nog steeds gecontroleerd als onderdeel van de EU.
En handel blijft handel, met of zonder akkoord.

Natuurlijk is het makkelijker als het vooraf geregeld is.
Maar bij een “no-deal” Brexit gaat het meeste qua handel gewoon weer door… Een stuk sneller als al het gel*l en bangmakerij rond de Brexit.

Misschien doet de politiek er wat langer over (zoals gewoonlijk) maar ja, die hobby´en maar door voor een vorstelijk salaris.

Was Rodebos
Was Rodebos
2 jaren geleden

Schandalig dat onze leiders het zo ver hebben laten komen dat het voor een EU-land vrijwel onmogelijk is geworden om aan deze organisatie met grootheidswaanzin te ontsnappen. De enige manier om een land uit de EU te krijgen die nu nog over is, is een volksopstand (uiteraard zonder geweld). Steeds meer soevereiniteit wordt afgepakt van de EU-landen. Als er nu snel niet wat gebeurt verandert Europa in een gecentraliseerde dictatuur. Precies volgens het NWO-plan.

Rene
Rene
Reactie op  Was Rodebos
2 jaren geleden

Één conclusie trek je hier uit de,EU is een diktatuur verpakt in ern democratisch jasje

Jopie
Jopie
Reactie op  Was Rodebos
2 jaren geleden

Een geweldloze opstand zal niet lukken . De Europese overheden willen geen zelfdenkende bevolking . Kijk naar Frankrijk! De opstand (gele vesten) wordt met harde hand van de overheid bestreden ! Dat zal hier ook gebeuren ! Vroeger was de politie er om de bevolking te beschermen , tegenwoordig om de overheid te beschermen !

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

Ben zeer benieuwd hoe de bangmakerij van de Brusselse elitaire criminelen uit gaat pakken en of het volk nu eens voor de verandering voet bij stuk gaat houden.

rob
rob
2 jaren geleden

Het is een grote massale financiële Angst , de angst wat het wel allemaal niet gaat kosten,het is een economies en financiële probleem , alles heeft te maken met het getal uitgedrukt op een stukje papier -, en niemand wil ervan inleveren ten koste van dat stukje papier zoekt men een oplossing die evenwichtig aan elkaar zijn tussen europa en Engeland, woorden kunnen het niet deze meer redden, nu is het gewoon de brexit zelf,het volk heeft gestemd en deze stem moeten worden uit gevoerd ,maar nu zijn er al zoveel problemen op basis van financiële, dat een scheiding tussen deze twee machten niet anders kan uit lopen en het huwelijk tussen de financiële verbindingen word verbroken ..maar dan er een van het getal ,waarvan deze twee machten eigenlijk niets wil inleveren ten kosten van het economies plaatje,ze lopen vast op dat plaatje en er rest dan niks anders de brexit..eigenlijk zien ze het probleem niet eens echt , is het wel echt een probleem ,nee, maar men maakt er alleen maar hele grote problemen van,, het is nu wie het beste woord gebruik heeft die wint de brexit voor zich..en aangezien woorden de brexit niet meer kan redden probeert men een opnieuw de stem van het volk te krijgen in de hoop dat de brexit niet meer hoeft door te gaan,dat bewijst al genoeg ,,ze weten het niet meer , de machthebbers zijn tegen over dit totaal machteloos met elk dag maar weer vergaderingen waarin chaos meer heerst dan de orde…men vecht tegen financiële en economische angsten , en waar men tegen vecht zal het zich alleen maar door versterken deze financiële/economies probleem en zal dan veel heftiger zijn dan als men gewoon simpel de brexit laten hadden doorgaan en eigenlijk gewoon lak heeft aan dat financiële economies getallengevecht,
Het grootste struikelblok is de grens tussen Ierland en noord Ierland, welnee dat is alleen maar een afleiding, ze maken er alleen maar een struikelblok van
om een van deze twee financiële machten op de knieën te krijgen,,het is een financiële getallen strijd..en uiteindelijk zal de brexit doorgaan en zullen de problemen vanzelf wel oplossen, men gaat gewoon weer handel drijven met elkaar en zal dat financiële plaatje gewoon weer zijn plaats krijgen in de handel met europa en Engeland, maar het is nu zo dat men deze huwelijk moet ontbinden, het is de stem van het volk geweest..maar machthebbers hebben nu eenmaal niet veel aan de stem van het volk omdat het meestal niet past in hun macht posities , hier is de stem van het volk het machtigste maar de machthebbers moeten zich in alle richtingen buigen om toch hun macht te behouden en een weg te zoeken ,de weg van heel veel financieel problemen ..daarom hebben machthebbers zoveel problemen omdat ze door het getallen bezeten ..BE-ZE-TEN Zijn het een de kant van het getal die een duistere kantzijde heeft..

MrB
MrB
2 jaren geleden

Stap uit de verdeel en heers matrix geprojecteerd door acterende marionetten die zich voeden met negatieve energie van het volk. Zolang de massa getriggered raakt, emoties opspelen en zich tegen elkaar op laat spelen, geven wij onze energie weg en blijven zij in posities van macht. Zij snappen dit heel goed, vandaar de toenemende agressieve communicatie/toneelspelen, schandalen en idiote voorstellen, alles met polarisatie als doel; jij bent een kleine, machteloze burger en je moet een kant kiezen. Vanuit dat spel valt niets te winnen.

Elise
Elise
2 jaren geleden

Heeft de Brexit/uitstelling niet te maken met een komende EU oorlog? Troepen staan klaar rondom Rusland. Engeland trekt zich terug/gooit de grenzen compleet dicht, zodat het hart van de financiële wereld in Londen niet letterlijk aangevallen wordt. Dan erbij wonen er in de UK veel elite families.

Only you
Only you
2 jaren geleden

De rest die denkt met een nodeal slecht uitzijn moet er ook m maar uitstappen?

x

Check Also

advocaat

Oud-advocaat waarschuwt: arts kan aansprakelijk zijn voor vaccinschade

De deals over de coronavaccins zijn gebombardeerd ...

build back better

Build Back Better: ‘Onder het mom van coronahulp wordt Nederlands belastinggeld gebruikt om democratie af te breken’

Enkele dagen geleden stuurde demissionair premier Rutte ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x