Archeologie

Het mysterieuze Fuerte de Samaipata in Bolivia

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op een bergplateau van de oostelijke Andes op 1950 meter boven zeeniveau ligt El Fuerte de Samaipata (het fort van Samaipata).

Het is een oude ruïnestad uit de Incacultuur. De archeologische plaats ligt in Bolivia en werd in 1998 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

De locatie bevindt zich in de buurt van het kleine plaatsje Samaipata op zo’n 120 kilometer ten zuidwesten van Santa Cruz de la Sierra.

Viracocha

El Fuerte werd mogelijk gebruikt bij het bepalen van een belangrijk element in de Maya- en Inca-astronomie, de Venuskalender. Op de gebeeldhouwde heuvel El Fuerte is bewijs te vinden voor het bestaan van de relatie tussen de planeet Venus, de ster Regulus en de Inca-oppergod Viracocha.

Twee evenwijdige geulen wijzen naar een plaats aan de hemel. Dit gedeelte van de heuvel wordt El Cascabel genoemd, Spaans voor ‘De rug van de ratelslang’. Direct naast de evenwijdige sporen zijn 262 ruiten in de heuvel gegraveerd die verwijzen naar bekendheid met de Venuskalender.

De Zwitserse auteur Erich von Däniken suggereerde dat de geulen werden gebruikt als landingsbaan voor vliegtoestellen van buitenaardsen of de vroege mens.

Het mysterieuze Fuerte de Samaipata in Bolivia

Het mysterieuze Fuerte de Samaipata in Bolivia

Het mysterieuze Fuerte de Samaipata in Bolivia

Dresdener codex

Venus heeft een omlooptijd van 584 dagen. In de Dresdener codex van de Maya’s wordt gesteld dat Venus 236 dagen zichtbaar is als morgenster, 90 dagen onzichtbaar is als gevolg van de zon en 250 dagen zichtbaar is als avondster. Een korte periode van onzichtbaarheid van 8 dagen maakt een totaal van 584 dagen.

Na circa 1100 kon de heliacale parallelle opkomst van Venus en Regulus niet meer vanaf de voet van El Cascabel worden gezien. Het zonlicht van de opkomende zon maakte Venus en Regulus onzichtbaar. Deze zogeheten ‘ogen’ van Viracocha waren niet langer te zien. Dat moment valt samen met de stichting van de nieuwe Incahoofdstad Cuzco.

Nazca lijkt de plaats te zijn waar de relatie tussen de heliacale opkomst van Venus en Regulus voor het eerst werd bestudeerd en is ontdekt. In de Nazcapampa kan de afbeelding van ‘de Astronaut’ met een menselijk contour en twee enorme ogen gezien worden als voorloper van Viracocha.

Het gebied op het bergplateau omvat 40 hectare en bestaat uit een zandstenen heuvel met vele inkervingen van onder meer afbeeldingen, maar ook kanalen.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dreamfall
Dreamfall
9 jaren geleden

Er is steeds meer belangstelling voor oude bouwwerken die diccenia,s zijn genegeerd. (door het christendom,)

Gelukkig is er nu internet, en zijn er onderzoekers die anders zijn gaan denken. (en dit past natuurlijk niet in de geschiedenisboeken van het westen)

Er zijn op het moment zoveel onderzoeken bezig naar oude ruiines,culturen,enz enz dat de gewone media moeite heeft om het nog langer te ontkennen.

De mensheid is ouder, veel ouder dan nu word aangenomen, en buitenaardsen contact in het lange verleden is een mogenlijkheid.

Ik hoop dat regeringen,wetenschappers snel hun denkbeelden gaan aanpassen.

de disclosure begint bij het begin.

Een prettige zondag verder.

John
John
9 jaren geleden

Boeiend bericht. Zou graag meer willen weten over de foto van de ufo-achtige tekening op een platte steen of rots. Ik ben wel voorzichtig met de stellingen van E von Dainiken. Ik las recentelijk in een (oud) boek van hem dat de Boeddha beelden op Java mogelijk ufonauten waren! De stoepa’s waar de beelden in stonden de koepels van een ufo!?

Waggi
Waggi
9 jaren geleden

Venus heeft een omlooptijd van “225 dagen” en kan zodoende onmogelijk 236 en 250 dagen zichtbaar zijn, want wij zelf hebben een omlooptijd van 365,2422 dagen.
Zie :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Venus_(planeet)
en :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Omlooptijd_(astronomie)
Grtn, Waggi.

Waggi
Waggi
9 jaren geleden

Venus is per jaar meestal eens per jaar als morgenster én als avondster te zien.
Met een periode van 236 én 250 dagen zouden die twee elkaar overlappen! Dat kàn niet.
Zie :
http://www.meteo-maarssen.nl/astronomie.html#Venus
Grtn, Waggi.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x