Homepagina » Bewustzijn » Geestelijk vader computer: “Telekinese en buitenzintuiglijke waarneming moeten serieus worden genomen”
Geestelijk vader computer: "Telekinese en buitenzintuiglijke waarneming moeten serieus worden genomen"

Geestelijk vader computer: “Telekinese en buitenzintuiglijke waarneming moeten serieus worden genomen”

Wetenschappers theoretiseren dat de mens in de toekomst door middel van een universele taal bestaande uit binaire code zal moeten communiceren met buitenaardse wezens. Maar is het mogelijk dat buitenaardsen al hebben gecommuniceerd met de grootste wiskundige genieën?

Hebben zij ons geholpen in de ruimtevaart en bij de ontwikkeling van computers? Sommigen zeggen van wel, meldt tv-zender History. Zij wijzen op de geestelijk vader van het ruimtevaartprogramma, Nikolaj Fjodorov, die geloofde dat de menselijke beschaving een buitenaardse oorsprong had en dat het ons doel was om weer terug te keren naar de kosmos.

Raketgeleerde Wernher von Braun, één van de leidende figuren bij de ontwikkeling van de rakettechnologie in Duitsland en de Verenigde Staten, liet zich inspireren door Fjodorov en hield er soortgelijke ideeën op na toen hij de draagraketten ontwikkelde waarmee in 1969 de eerste mensen op de maan werden gezet.

Enigma

Is het mogelijk dat de knapste koppen op aarde werden beïnvloed door buitenaardse wezens? De Britse wiskundige en computerpionier Alan Turing werkte in de Tweede Wereldoorlog in het geheim op het landgoed Bletchley Park om onderschepte gecodeerde berichten van de Duitsers te ontcijferen, zodat de geallieerden de vijand een stap voor konden zijn.

Turing wist de codemachine van het Derde Rijk te kraken, de Enigma. In samenwerking met Poolse codebrekers werd uiteindelijk een machine ontwikkeld waarmee geheime Duitse berichten gelezen konden worden.

Strikt geheim

De ontcijfering van de Enigma wordt vaak aangehaald als één van de grootste prestaties in de Tweede Wereldoorlog. Turing speelde als wiskundige en codebreker een sleutelrol in de ontwikkeling van de computer. Zo bedacht hij de Turingmachine, een berekeningsmodel dat de grenzen van mechanische berekening overdacht.

Het systeem dat Turing in 1936 al beschreef, is een vroeg model voor wat later de computer werd. Hij wordt daarom ook wel de geestelijk vader van de moderne computer genoemd.

Interessant genoeg schreef Turing in één van zijn papers dat ‘telekinese en buitenzintuiglijke waarneming serieus moeten worden genomen’. Veel van wat hij met collega’s besprak bleef strikt geheim. Is het mogelijk dat hij dat heeft geschreven omdat hij op de één of andere manier in contact stond met een buitenaardse intelligentie?

Foto: Flickr/matilda89

[History]


Vind je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. De geestelijke vader van de computer, dat is Babbage. Maar die is al een tijdje dood.
  Hebben ze die dan via een seance geinterviewd?

  ?

  3 likes
 2. ‘Interessant genoeg schreef Turing in één van zijn papers dat ‘telekinese en buitenzintuiglijke waarneming serieus moeten worden genomen’. Veel van wat hij met collega’s besprak bleef strikt geheim. Is het mogelijk dat hij dat heeft geschreven omdat hij op de één of andere manier in contact stond met een buitenaardse intelligentie?

  Ik snap werkelijk niet wat telekinese en buitenzintuigelijke waarnemingen met buitenaardse intelligentia te maken hebben. Help?

  2 likes
 3. Openjeogenietjemond

  Je kan veel met je geest, maar Vader? Ehmm wie waren het die de nul toevoegde van 1 tot 9? Waren ariers indiers. Nu is een blanke ineens vader van de computer? Sanata. Dharm was altijd al compleet geweest.digit and zero! Was de enige manier om software te maken. Ook hoe je vimanas moest bouwen. Is echt niks aliens aan. Ja jou hersenen misschien dan wel, maar het staat in de geschriften in het Sanskrit maar men leest liever donald duck

  2 likes
 4. “Telekinese en buitenzintuiglijke waarneming moeten serieus worden genomen” en als WETENSCHAP erkent.

  2 likes
 5. En ik maar denken dat PC Hooft de geestelijk vader van de computer was…

  1 likes
 6. De oermens bezat die kwaliteiten en die zijn bewust door het systeem verwatert en nu moeten we het weer aanleren? Met gebarentaal kom je ook al heel ver(heb zelf een dove broer van jongs af aan, die kon ook niks) en een Alien die rond dwaalt in de ruimte moet sowieso al intelligent zijn.(als ze bestaan) Dus moet er een andere reden zijn. Totale controle over de mens bv. Mij kun je dus niet overtuigen en zie dit als kletskoek propaganda. Eerst een voordeeltje bekend maken en daarna overnemen. Net zoiets als chip in hond/kat en andere onnatuurlijke rommel, waar je nu aan vast zit.

  0 likes
 7. Net zoals de boekdrukkunst op diverse plekken simultaan is ontwikkeld, is de computer niet toe te schrijven aan één geestelijk vader. De computer is een logisch gevolg geweest van de ontwikkelingen in de wiskunde en de electronica.

  Wel is Alan Turing een hele belangrijke grondlegger (https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_computerpioniers), en spreekt zijn levensverhaal velen aan zoals weergegeven in de prachtige film The Imitation Game.

  0 likes
 8. Ik denk eerder aan een uitgebreide vorm van babytaal.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ruimtesignaal

Harvard-prof: Dit ruimtesignaal is mogelijk van een buitenaardse beschaving

Eerder deze maand kondigden Canadese onderzoekers aan ...

sterren

Nieuw ontdekte ruimtelichten zijn mogelijk tekenen van aliens, zeggen deze wetenschappers

Vrijwel alle sterren sterven op twee manieren: ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.