Homepagina » Buitenaards » “Nieuwe reeks Britse ‘X-Files’ bewijst mogelijk dat Groot-Brittannië is bezocht door aliens”
"Nieuwe reeks Britse 'X-Files' bewijst mogelijk dat Groot-Brittannië is bezocht door aliens"

“Nieuwe reeks Britse ‘X-Files’ bewijst mogelijk dat Groot-Brittannië is bezocht door aliens”

Britse X-Files die binnen enkele weken worden vrijgegeven zullen naar verwachting nieuw licht gaan schijnen op de mysterieuze UFO-waarneming in het Britse Rendlesham Forest.

Afgelopen jaar erkende het Britse ministerie van Defensie het bestaan van de documenten. In 2013 claimde het ministerie al zijn voormalig topgeheime stukken over aliens te hebben vrijgegeven, maar na een aantal Wob-verzoeken bleek dat de overheid stukken heeft achtergehouden.

De papieren zijn inmiddels overgedragen aan het Britse Nationaal Archief, dat moet bepalen wanneer ze worden geopenbaard. De Duitse website Grenzwissenschaft-aktuell.de (GreWi) heeft ontdekt dat ze in augustus zullen worden vrijgegeven.

Laagvliegende UFO’s

De stukken bevatten naar verluidt informatie over de UFO-waarneming in 1980 in Rendlesham Forest, die ook wel het Britse Roswell wordt genoemd. Drie Amerikaanse officieren die waren gestationeerd op vliegbasis Bentwaters zagen in de vroege uren van 26 december 1980 een driehoekig vaartuig in het bos landen.

Het drietal sprak van knipperende lichten en hiërogliefachtige symbolen op de zijkant van het object. Een dag later kwam het object terug. Plaatsvervangend commandant kolonel Charles Halt (76) ging met een team het bos in en trof gaten aan in de grond waar het vaartuig zou zijn geland. Ook werden er ongewoon hoge stralingsniveaus gemeten.

De reeks documenten die wordt vrijgegeven bevat ook informatie uit de periode 1971-76, 1996-2000 en 2004. Ze gaan volgens het ministerie over laagvliegende UFO’s en onbekende objecten die op de radar zijn vastgelegd.

‘Smoking gun’

Nick Pope, die jarenlang voor het ministerie onderzoek deed naar UFO’s, zei dat de inhoud van de stukken interessant is, hoewel hij niet kan beloven dat ze een ‘smoking gun’ bevatten.

Pope verwees ook naar de uitspraken die presidentskandidaat Hillary Clinton onlangs heeft gedaan over het onderwerp. In interviews heeft ze aangegeven veel meer gegevens over UFO’s boven Amerikaans grondgebied openbaar te willen maken. “Ik geloof niet dat mensen aan hun keukentafel zitten en deze verhalen verzinnen,” zei ze.

Uit uitspraken die ze door de jaren heen heeft gedaan blijkt dat ze waarschijnlijk ook in buitenaardse bezoekers gelooft. Haar campagneleider John Podesta zei: “De Amerikaanse regering zou beter moeten omgaan met de legitieme vragen die mensen hebben over wat er aan de hand is met ongeïdentificeerde vliegende objecten.”

[Express]


Vind je deze informatie leuk? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Op Erich von Daniken’s vraag ”Waren de Goden kosmonauten?” kunnen we dus nu officieel volmondig ja op zeggen.

  6 likes
 2. gaan we weer bla bla blaa story,s and no proof pfffff.

  3 likes
  • Gelukkig reageer jij alleen maar voor Pietsnot.

   Ik heb zelf op meerdere gelegenheden Ufo’s mogen zien, bijzondere ervaringen zijn het.
   Geloven dat wij het enige intelligente leven in dit universum zijn is buitencategorie naïef. Wij zijn nog maar een heel jong ras, wat zouden wij allemaal kunnen over 100.000 jaar of een miljoen jaar!? Juist dan kunnen ook wij eenvoudig en snel naar een ander zonnestelsel reizen.

   4 likes
 3. In die maand heeft ik ook ervaring op gedaan vlak voor Rendlesham Forest gebeuren
  in 6 Dec. 1980, ik was 10 jaar oud een Ufo waarneming type 3.

  3 likes
  • Heb je ook die opgeslagen atoombommen daar gezien?
   Ja ondergronds!
   Anders landt er toch geen UFO!!
   Dus die apparaten zullen wel niet gebruikt kunnen worden.
   Dat is weer meegenomen.
   Was je met je ouders, pat?
   Hebben die vast ook wat gezien of een ervaring gehad..

   2 likes
 4. eventjes serieus: buitenaards leven bestaat zonder twijfel, daar is een wiskundig model voor die de statistische mogelijkheid berekent aan de hand van variabelen zoals de onmetelijke grootte van het heelal en de onmetelijke massa aan hemellichamen, we spreken hier over miljarden tot de 27’ste en meer… getallen met oneindig veel nulletjes achter. biljoenen biljarden sterren, elk met tientallen tot honderden planeten in omloop waarvan misschien slechts 1% of minder in een “leefbare” zone vertoeven, per planeet vaak nog een aantal manen, waarvan ook een aantal mogelijks leefbare. 1% klinkt weinig maar je moet rekening houden met een vermenigvuldigingsfactor van biljarden (en meer). En dus is de uitkomst zo dat er een ongelooflijk grote kans bestaat, meer zelfs; dat het quasi 100% zéker is dat er buitenaards leven bestaat (ook al zitten ze biljoenen en biljoenen lichtjaren ver). Of ze al-dan-niet in staat zijn geweest om ons te komen bezoeken is dan weer iets anders en staat open voor discussie tussen de believers en de non-believers. persoonlijk ben ik automatisch achterdochtig bij het horen van UFO-verhalen maar “I’ll give you this”: ik geloof in ieder geval veel meer in buitenaards leven dan in om het even welke god.

  5 likes
 5. Het is maar wat je wilt geloven. Het zijn altijd vage foto’s en later is er meestal een verklaring voor. Maar sommige mensen geloven gelijk alles en roepen gelijk UFO. Heb 20 jaar geleden ook een foto gezien (toen waren er nog geen digitale) van een plek hier dichtbij waar we vaak kampeerden. Staat daar gewoon een grote UFO op?? Tsja, ik weet nog steeds niet wat ik er van moet denken. Het was van een UFO hunter uit Hoek blijkbaar…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

democratische

Democratische presidentskandidaat laat zich uit over UFO-geheimen

De Democratische presidentskandidaat Amy Klobuchar deed in ...

ufo's

Zijn dit de echte redenen waarom de Amerikaanse overheid zo geheimzinnig doet over UFO’s?

Lange tijd werd er lacherig gedaan over ...