Straling

Radioactieve boer zorgt voor dieren bij kerncentrale Fukushima (video)

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Japanse boer woont op enkele kilometers van de kerncentrale Fukushima, maar weigert zijn woonplaats te verlaten. Hij heeft inmiddels de bijnaam Radioactive Man gekregen.

De 53-jarige Naoto Matsumura is de enige overgebleven inwoner van Tomioka, waar tot twee jaar geleden nog zo’n 16.000 mensen woonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De boer legde het evacuatiebevel naast zich neer en bleef achter om alle dieren uit de plaats te voeren, waaronder zijn eigen 50 koeien en twee struisvogels.

Kampioen

Matsumura wordt continu blootgesteld aan 17 keer het veilige stralingsniveau. Hij eet voedsel dat is blootgesteld aan straling. Matsumura blijkt de grootste hoeveelheid straling te hebben die ooit in een menselijk lichaam is gemeten, zo ontdekten onderzoekers van de Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA.

“Ze vertelden me dat ik de ‘kampioen’ was,” zei de boer. “Maar ze zeiden ook dat ik pas over 30 of 40 jaar ziek zal worden. Dan ben ik toch al dood, dus dat maakt me niets uit.”

Matsumura was eerst bang dat hij kanker of leukemie zou krijgen, maar hoe langer hij bij de dieren was, hoe meer hij begon in te zien dat ze allemaal gezond bleven en dat alles goed zou komen.

Wonder

De boer zorgt niet alleen voor zijn eigen dieren, maar ook voor tientallen honden en katten die zijn achtergelaten toen de plaats werd geëvacueerd. Hij redde een hond die al anderhalf jaar gevangen zat in een stal. De hond leefde van verhongerde koeien.

Dankzij de liefdevolle aandacht die Matsumura hem heeft gegeven is de hond weer helemaal opgeknapt en glanst zijn vacht weer. De boer noemt hem Kiseki, wat Japans is voor ‘wonder’.

Matsumura wil voor altijd voor de dieren blijven zorgen. “Ik ben hier geboren en getogen,” besloot hij. “Als ik kom te overlijden, zal dat hier in Tomioka zijn.”

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

RTL nieuws berichte dat iedereen die in een straal van 10 km bij de rampplek nu nog verbleef,dit gebied NIET meer mocht verlaten.Blijft er voor deze man weinig keus,maar ik heb bewondering voor het zien, van het lijden van dieren,en dat de man hier iets aan doet!!One for all, and all for one!!

IIS
IIS
11 jaren geleden

De man rookt, dat zou men om gezondheidsredenen toch onmiddellijk moeten verbieden, hij zou zomaar longkanker er van kunnen krijgen. En rokers bederven vooral de gezonde lucht en hun omgeving. Roken is heel slecht, begrijpen die Japanners dat niet? Rokers vergiftigen de hele wereld!…. http://tinyurl.com/cpq9hjr

Eden
Eden
11 jaren geleden

Voor de geïnteresseerden: afgelopen maandag was een bij Holland Doc een documentaire genaamd “My Atomic Aunt”. Een Japanse jonge vrouw bezoekt haar tante uit Namie, Fukushima district. Zij is in het begin nog optimistisch maar begint langzaam in te zien dat ze nooit meer terug zou kunnen keren naar haar geboortestad.
Bekijk hier de uitzending:
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1331099

dymph
dymph
11 jaren geleden

Deze man mag men heilig verklaren wat een pracht van een mens zeg. Je moet het lef maar hebben zeg. Je eiegen leven geven voor dieren. Je leven geven voor ene mens is al heel wat en dan voor dieren je dat is dan echt een helden daad.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x