Financieel

Topman Bank of England: Occupy-beweging had gelijk

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Occupy-beweging kan rekenen op steun uit onverwachte hoek. Een topman van de Bank of England roemde de Occupy’ers omdat ze de financiële sector goed door elkaar hebben geschud.

Andrew Haldane, directeur financiële stabiliteit van de Britse centrale bank , zei dat de betogers steun kregen van het volk omdat ‘ze gelijk hebben’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Sommigen beweerden dat de Occupy-beweging luidruchtig was en niet echt een duidelijk doel had,” aldus Haldane tijdens zijn toespraak (pdf). “Anderen stelden dat het wereldwijde financiële systeem nauwelijks was veranderd en dat de beweging niets heeft uitgehaald.”

Druk

“Ik ben van mening dat we in de vroege fase van financiële hervormingen zijn aangekomen, hervormingen die we te danken hebben aan Occupy,” ging hij verder.

Haldane zei dat Occupy ‘de problemen van het wereldwijde financiële systeem op succesvolle wijze onder de aandacht heeft gebracht, omdat de beweging gelijk heeft’.

De topman van de Britse centrale bank deed een beroep op de activisten om druk te blijven uitoefenen op overheden en toezichthouders. “Jullie hebben geholpen het debat te winnen,” zei hij. “Beleidsmakers zoals ik hebben jullie steun nodig om de radicale verandering te realiseren.”

Systeem

Woordvoerder van Occupy London Stock Exchange Ronan McNern was blij met de uitspraken van Haldane. “Zijn uitlatingen zijn zeker welkom. Ze hadden hier al veel eerder iets aan kunnen doen.”

“Als dit het begin is, hebben we nog een lange weg te gaan,” voegde hij toe. “Het hervormen van de banken is slechts een deel van het probleem. Het gaat hier om een systeem waarin bepaalde mensen van andere mensen profiteren.”

Betogers sloegen vorig jaar herfst hun tenten op bij St Paul’s Cathedral nadat ze niet meer in de buurt van de London Stock Exchange mochten komen. In februari dit jaar werd het tentenkamp geruimd door de City of London Corporation, de autoriteit die Square Mile bestuurt.

De Occupy-protesten vinden plaats uit onvrede over de economische ongelijkheid en de manier van handelen in de wereldwijde financiële sector.

Bron: Independent.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

De Occupy-protesten moge dan in het begin, door de bevolking benaderd worden als tuig die demonstreerd en vaak werkloos, heb ik ook veel gehoord,maar toch heeft dit eigenlijk kleine groepje zowat de halve wereld wakker gemaakt.Het spreekwoord: De aanhouder wint, klopt dus!

biff
biff
11 jaren geleden

Wat een leuk nieuws. Ik krijg er gewoon een goede bui van!
Nu is het wachten op Dhr. Knot van De Nederlandsche Bank.
Kom op Klaas, voorkom kielhalen,

en volg dit goede voorbeeld!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”biff”]Wat een leuk nieuws. Ik krijg er gewoon een goede bui van!
Nu is het wachten op Dhr. Knot van De Nederlandsche Bank.
Kom op Klaas, voorkom kielhalen,

en volg dit goede voorbeeld![/quote]
Voorkomen is beter dan genezen biff.Anders moeten we weer een olietanker versieren, voor dat kielhalen.

Roel
Roel
11 jaren geleden

Klaas Knot, nu jij. Kom op, je hebt toch ook ballen!!

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x