Buitenland

Eigenaar wapenwinkel tipte FBI weken vóór schietpartij in Orlando al over Omar Mateen

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mede-eigenaar van een wapenwinkel in Florida zegt dat zijn medewerkers voor de schietpartij in Orlando contact hebben opgenomen met de politie. Schutter Omar Mateen probeerde er kogelvrije vesten en munitie te kopen.

Robbie Abell, mede-eigenaar van Lotus Gunworks, zei donderdag dat de medewerkers een voorgevoel hadden over het ‘zeer verdachte gedrag’ van Mateen toen hij enkele weken geleden de winkel binnenstapte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Mateen vroeg naar een speciaal soort kogelwerend vest dat de winkel niet verkocht. Hij sprak vervolgens in het Arabisch met iemand aan de telefoon, waarop hij vroeg om een grote voorraad munitie. De medewerkers weigerden aan hem te verkopen.

Direct

“We namen direct contact op met de FBI nadat Mateen de winkel had verlaten,” vertelde Abell aan de pers. De FBI stelde vervolgens geen onderzoek in en is ook nooit langs gegaan bij de wapenwinkel.

De FBI zegt in een reactie ‘geen bewijs te hebben gevonden dat de wapenwinkel contact heeft opgenomen met de politie over het verdachte gedrag van Mateen’.

Mateen opende op zondagochtend het vuur in nachtclub Pulse in Orlando. Bij de schietpartij kwamen 49 mensen om het leven en raakten 53 anderen gewond. Het gaat om de dodelijkste aanslag op Amerikaanse bodem sinds 9/11.

Geen verband

De Amerikaanse geheime dienst CIA heeft geen verband gevonden tussen Mateen en Islamitische Staat. Dat zei CIA-directeur John Brennan donderdag tegen de inlichtingencommissie van de Senaat.

Omar Mateen belde tijdens de moordpartij met het noodnummer 911 en zei dat hij zijn aanval opdroeg aan IS. Maar de CIA heeft geen bewijs gevonden dat er een directe link is tussen de moordenaar en IS, aldus Brennan.

De FBI heeft de schutter de afgelopen jaren meermaals ondervraagd. Toch kon hij ongestoord aan de slag bij beveiligingsbedrijf G4S, waar hij zelfs wapentraining kreeg. Hoewel hij op een lijst met potentiële terroristen stond, kon hij gewoon wapens kopen.

Bovendien mocht de ex-vrouw van Mateen, Sitora Yusufiy, van de FBI niet tegen de media zeggen dat hij homoseksueel was. Dat zei haar huidige verloofde tijdens een interview met de Braziliaanse televisie, meldt teleSUR.

[CBS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“…de CIA heeft geen bewijs gevonden dat er een directe link is tussen de moordenaar en IS…”

Ja, en morgen meldt terreur-organisatie IS dat het geen bewijs heeft gevonden van een directe link tussen de moordenaar en de CIA!

J. Hofmans
J. Hofmans
7 jaren geleden

Ergo: Amerika laat de laatste tijden willens en wetens (bewust) alles zover komen. Zo hoeven ze zelf niets uit te voeren. En nog vallen ze door de mand.

Overigens: sinds wanneer spreekt een Afghaan Arabisch? Zoiets als een Zweed die Nederlands spreekt.

J@n
J@n
7 jaren geleden

Een land compleet van God los. Komt iemand binnen vraagt om kogelwerend vest en om grote hoeveelheden munitie…..hij had net zo goed kunnen zeggen ik ben lid van DENK…had zelfde uitwerking gehad.

J@n
J@n
7 jaren geleden

Een land compleet van God los. Komt iemand binnen vraagt om kogelwerend vest en om grote hoeveelheden munitie…..hij had net zo goed kunnen zeggen ik ben lid van DENK…had zelfde uitwerking gehad.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x