Gezondheid

Cannabus: landelijke pro-cannabiscampagne tegen wietpas

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tegenstanders van de wietpas, die verkoop van de softdrug aan buitenlanders verbiedt, lanceerden op zaterdag een campagne om bij de komende kamerverkiezingen op een pro-cannabispartij te stemmen.

De organisatoren rijden in een oude Amerikaanse schoolbus door het land om mensen over te halen op een ‘cannabisvriendelijke partij’ te stemmen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De campagne wordt gefinancierd door 140 coffeeshophouders, aldus organisator Marc Josemans tegenover persbureau AFP vanuit Maastricht, waar de campagne van start ging.

Cannabus

“We zijn de ‘cannabuscampagne’ gestart,” zei Josemans, een coffeeshophouder uit Maastricht. Verschillende partijen hebben gezegd een einde te zullen maken aan de wietpas wanneer ze aan de macht zouden komen.

De wietpas werd op 1 mei ingevoerd en verandert coffeeshops langzamerhand in privéclubs omdat alleen mag worden verkocht aan geregistreerde leden. De pas geldt vanaf januari 2013 voor liefst 590 andere coffeeshops en moet drugstoerisme uitbannen. Volgens een woordvoerder in de zogeheten cannabus zorgt de wietpas juist voor veel criminaliteit.

Linkse oppositiepartijen waaronder de PvdA, SP en PvdD hebben aangegeven tegen de wietpas te zijn. “We zullen alles doen om de wietpas van tafel te krijgen,” zei SP-Kamerlid Harry van Bommel in een video-interview op pro-cannabissite coffeeshopnieuws.nl , toevoegende dat ‘deze wet onderdeel is van het probleem, niet van de oplossing’.

De PvdA wil coffeeshops legaliseren en omvormen tot cannabiswinkels met een vergunning, die net als andere winkels belasting gaan afdragen. PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester presenteerde de plannen daarvoor in Maastricht.

De SOPN wil hennepteelt reguleren

De SOPN (Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland) is van mening dat cannabis een zeer voedzame en uiterst geneeskrachtige plant is waarvan via de olie of de vezels velerlei producten kunnen worden gemaakt. De partij wil de hennepteelt reguleren. Hennep kan volgens de SOPN dienen als veelzijdige grondstof. De partij wil zich in eerste instantie richten op het beleid ten aanzien van de harddrug alcohol. De SOPN staat garant voor een cannabisvriendelijke stem.

Hoewel cannabis in Nederland technisch gezien strafbaar is, wordt het bezit van maximaal 5 gram cannabis of 5 hennepplanten niet strafrechtelijk vervolgd. De drugs kunnen echter wel in beslag worden genomen.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sijts
Sijts
11 jaren geleden

Dit is het enige punt waarbij ik het volledig met jullie eens ben! Ga hiermee door!

agnes
agnes
11 jaren geleden

Hoop toch dat niburu eens duidelijke info geeft over het verschil van Cannabis olie, zaad, en andere produkten.Het roken (verbranden)van Cannabis heeft Namenlijk hele andere effecten die net als tabak schadelijk zijn, dat word namelijk niet echt duidelijk vermeld.

Bendegek
Bendegek
11 jaren geleden

Mijn zoon (21) en ik gebruiken wiet en hash op recreatieve basis. Af en toe dus. We zullen wel gek zijn om onszelf te laten registreren als “gebruikers”! Dat stigma blijft voor de rest van je leven aan je kleven.

Als men zo nodig het drugstoerisme vanuit het buitenland wil beperken is het tonen een id-kaart om te bewijzen dat je Nederlander bent afdoende! Registreren? Never nooit niet. Dan maar weer naar een dealer en/of zelf kweken…

Zie ook: http://madbello.nl/68619/wietpas-en-de-illegale-straathandel/#more-68619

furdy
furdy
11 jaren geleden

okee maar is de sopn nu voor of tegen de wiedpas ?

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x