Homepagina » Mens en Dier » Geestelijke gezondheid Europese jongeren ‘bijzonder zorgwekkend’. Zo erg is de situatie in Nederland
Geestelijke gezondheid Europese jongeren 'bijzonder zorgwekkend'. Zo erg is de situatie in Nederland

Geestelijke gezondheid Europese jongeren ‘bijzonder zorgwekkend’. Zo erg is de situatie in Nederland

De geestelijke gezondheid onder de 72 miljoen Europese jongeren is ‘bijzonder zorgwekkend’. Dat blijkt uit een nieuw Europees rapport.

Maar liefst 14 procent van de 18- tot 24-jarigen loopt risico op een depressie, aldus de European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (Eurofund).

De auteurs stellen dat ‘er een probleem is dat de beleidsmakers voor een ernstige uitdaging stelt’.

Beduidend hoger

Zweedse jongeren hadden het hoogste risiconiveau (41 procent). Het op één na hoogste percentage jongeren met een risico op depressie werd genoteerd in Estland (27 procent), gevolgd door Malta (22 procent), Nederland (21 procent) en Groot-Brittannië (20 procent).

Gemiddeld genomen is vier procent van de jongeren daadwerkelijk chronisch depressief.

In Nederland ligt dat volgens de cijfers in het rapport beduidend hoger met 6 procent chronisch depressieve jongeren.

Grote zorg

De cijfers zijn volgens de onderzoekers ‘een grote zorg’.

In de meeste lidstaten bleken vrouwen meer kans te hebben op depressieve klachten dan mannen.

Zelfbeschadiging

Jonge vrouwen houden problemen ook vaker voor zichzelf, iets wat verband houdt met depressie.

Dit komt vervolgens tot uiting in de vorm van zelfbeschadiging en eetstoornissen zoals anorexia of boulimia.

[IPS]


Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Door de verslaving aan de computer en de mobiele telefoon zijn de jongeren kontaktgestoord geraakt. Wij gingen vroeger de straat op, de natuur in en waren met vrienden op stap, aan het sporten of kattekwaad uithalen. Nu zitten de jongeren als zombies achter de computer of hun mobiele telefoon.. ik word al depressief als ik ernaar kijk .. laat staan dat je zo bent opgegroeid.. straks 5G dan maakt het niet meer uit of je depressief bent.. je brein word nl gekookt en weet je niets meer.. als je het overleefd.. en de klimaathype en CO2 onzin is een afleidingsmaneuvre van de Cabal om achter onze ruggen de 5G uit te rollen .. dodelijk wapen .. het plan om de mensheid te reduceren wordt recht voor onze neus uitgerold .. dat is pas iets om depresief van te worden .. word wakker en ga de natuur in .. zolang het nog kan ..

  66 likes
 2. Tja, een kwartje in je zak voor de telefoon en af en toe stiekem een jointje was zo slecht nog niet.

  21 likes
  • Veel wiet is wel chemisch geworden door het onmogelijk te maken voor de hobby kweker en tegelijkertijd regulering uit te houden. Het zijn vaak pesticides en chemische hoeveelheden in cannabis die de doorslag geven naar psychotische episodes en andere problemen.

   Ik denk verder dat het grootste probleem ook Social Media is, niemand is nog echt sociaal en dat is een pilaar voor de gezondheid van elk mens.

   25 likes
 3. Tja, de mens wordt steeds dommer doordat men zich in bezit laat nemen door de mobiele telefoontjes.
  Alles wat op het display verschijnt is voor hen de absolute waarheid. Afleiding door misleiding. Zelfbenoemde politici leiden het grote gros richting afgrond en vrijwel niemand die het in de gaten heeft. Horende doof en ziende blind wordt de afstand tussen de mensen steeds groter… de nieuwe generaties kunnen niks, mogen niks, durven niks en willen niks. Fatsoensnormen en respectnormen verdampen waar je bij staat en over het algemeen is men niet meer geïnteresseerd in de medemens. Groepsvorming en teamgeest worden verbannen zodat alleen het ego centraal staat.

  Hoe heeft het zo ver kunnen komen….

  25 likes
 4. De babyboomer heeft alle traditie en gemeenschap ontmanteld. De huidige generatie mag het wiel opnieuw uitvinden. Identiteitsverwarring zowel cultureel als seksueel. Ook word deze generatie ieder euvel in de wereld in de schoenen geschoven. (klimaat, migratie etc). Een gebroken identiteitsloze generatie die men als verloren kan beschouwen. Een generatie kinderen die nooit volwassen zal worden. De dood van een compleet volk dmv van demoralisatie en propaganda. De laatste fase van een cultuur die doelbewust vermoord word. Gelukkig hebben we vrouwenvoetbal niet..

  16 likes
 5. 95% van de jonge mannen zijn pornoverslaaft en verspillen veel van hun levensenergie aan deze hobby. Hun aura straalt niet en ze zijn daarom niet aantrekkelijk voor de jonge dames. Zo zijn beide geslachten geisoleerd en kunnen elkaar niet energetisch voeden.
  Daar ligt volgens mij de kern van de depressies.

  15 likes
 6. Tja als je ouders al gestoord zijn dan wordt jij het waarschijnlijk ook wel.

  8 likes
 7. Komt mede door de prestatiemaatschappij waaronder de huidige generaties moeten presteren. Samenwerking en daarmee elkaar versterken is ingeruild voor concurrentie (paradepaardje van de VVD) en daarmee elkaar verzwakken/uitschakelen.

  8 likes
 8. Het is niet alleen de technologie. Ik gooi het op het complete onnatuurlijk systeem.

  7 likes
 9. Paniekpanjapakanariepietje

  Je kan het zo moeilijk maken als je wil hier de simpelste. We AANBiDDEN verkeerd. We bouwen alleen rationaliteit en systeem niet mens dier natuur of ziel. Klaar.. Ahnenerbe was nog niet zo verkeerd geweest

  5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

5g

‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

Stop nu de uitrol van 5G en ...