Het Complot

Rechtse betogers in Charlottesville waren acteurs. Trumps favoriete complottheoreticus zorgt voor ophef met controversiële uitspraken

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De bekende complottheoreticus Alex Jones heeft geclaimd dat de KKK-betogers in Charlottesville in werkelijkheid linkse Joodse acteurs waren die onrust wilden zaaien. Dat meldt The Independent.

Jones, die geregeld met president Trump zegt te spreken, heeft eerder beweerd dat de schietpartij op de Sandy Hook-basisschool in 2012 een hoax was.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Na de gewelddadigheden in Charlottesville zei Jones dat de mensen die KKK-gewaden droegen eruitzagen als de cast van Seinfeld.

Confrontatie

“Het waren slechts Joodse acteurs,” zei de presentator van The Alex Jones Show.

“Niets tegen Joden in het algemeen, maar het zijn de linkse Joden die een confrontatie wilden uitlokken en zich verkleedden als nazi’s,” voegde hij toe.

Hij zei beelden te hebben van betogers uit Austin die ‘er letterlijk uitzien als de cast van Seinfeld’.

Bang

“Je ziet gewoon dat ze zich niet op hun gemak voelen, bang zijn en dat het allemaal bedoeld is om een confrontatie uit te lokken,” zei Jones.

Na de onlusten gaf president Trump zowel extreemrechtse betogers als hun tegenstanders de schuld van het geweld in Charlottesville.

Hij noemde de gebeurtenissen in de zuidelijke stad verschrikkelijk, maar benadrukte dat beide partijen hiervoor verantwoordelijkheid droegen.

Geprikkeld

Tijdens een ontmoeting met de pers in New York reageerde hij geprikkeld op de kritiek dat hij pas na een paar dagen met een scherpe veroordeling van het geweld uit extreemrechtse hoek kwam.

“Ik heb met opzet een paar dagen gewacht, omdat ik eerst alle feiten wilde weten,” zei hij. “Ik ben er niet voor om uit de losse pols dingen te roepen.”

Trump toonde begrip voor rechtse betogers die in Charlottesville protesteerden tegen het weghalen van een standbeeld van een Amerikaanse generaal.

Kritiek

De persconferentie leidde tot een storm van kritiek op de president, maar hij kreeg ook bijval:

Voormalig KKK-voorman David Duke bedankte de president ‘voor het veroordelen van linkse terroristen in Amerika’.

[Independent, Media Matters for America]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frans
frans
6 jaren geleden

Tja, die TRump probeert het midden te houden.

medium
medium
6 jaren geleden

Als je een vrijmetselaar bent kun je alles voor mekaar krijgen
hier ga je niks van snappen hoe dit kan
duivelse praktijken

nimrod14
nimrod14
6 jaren geleden

Aanslagen rassendiscriminatie oorlogen enz. Het bestaat al duizenden jaren het is niet alleen van deze tijd Het bestond toen al het is nu oook nog en het zal ook wel blijven bestaan Zolang er mensen zijn die zich meer voelen als een ander en meer macht willen als een ander Het draait meestal Hun gelijk hebben(religie) superioriteit(discriminatie) en macht (geld en invloed) Helaas je veranderd er weinig aan Maar het is tegen woordig in om elke aanslag en oorlog een false flag te noemen Ik wordt een beetje flauw van zodirect beginnen ze elk verkeersongeluk ook een false flag te noemen

luna
luna
6 jaren geleden

de man achter deze facade is Soros, die naam zal je nooit horen vallen bij het zogenaamde journaal.. mensen wakker worden allemaal
hij financieert ook de dobber – rubber – boten met inhoud die onze ” europese ” bevolking moet omvolken.. gatverdamme weg met die reptiliaanse engbekken met hun consorten

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x