Homepagina » Financieel » De aristocraten: Zo rijk als Rothschild
De aristocraten: Zo rijk als Rothschild

De aristocraten: Zo rijk als Rothschild

De economische ongelijkheid ontspoort. De rijkste 1 procent van de wereldbevolking, amper 85 mensen, heeft evenveel vermogen als de 3,5 miljard armsten, of zowat de helft van de wereldbevolking. Terwijl het aantal miljardairs in de wereld verdubbelde, stierven ruim 1 miljoen vrouwen tijdens de bevalling door gebrek aan gezondheidszorg.

De rijkste man ooit was Albert Salomon von Rothschild uit Oostenrijk-Hongarije. Van hem komt de uitdrukking: ‘zo rijk als Rothschild’. Toen baron Albert Rothschild in 1911 in zijn paleis in Wenen stierf, was hij niet alleen met afstand de rijkste Oostenrijker, maar ook de rijkste Europeaan. In de Verenigde Staten leefden hooguit twee of drie mensen die nog rijker waren dan hij.

Er is geen familie op aarde die over meer vermogen beschikte dan de familie Rothschild. Er is geen bank die meer invloed op de wereld heeft gehad dan het ‘wereldhuis’ Rothschild. Er is geen familie die ooit zijn unieke positie heeft gehad in Oostenrijk en andere landen als de Rothschilds.

Er wordt eindeloos gespeculeerd over de ware draagwijdte van hun macht. In twee eeuwen tijd financierden ze oorlogen en vrede, financierden ze een compleet continent en stichtten ze een natie.

Waddesdon Manor, het ultieme Rothschild-huis, is een enorm gebouw met het uiterlijk van een Frans château. Het huis ziet er meer uit als een Walt Disney-paleis dan een Brits landhuis. Het huis wordt beheerd door de National Trust, maar is nog altijd in handen van de Rothschilds. Aan het hoofd van de familie staat één van de meest invloedrijke mannen van het land: Lord Rothschild.

Miljardair Jacob Rothschild of ‘Lord R’ ziet zichzelf niet zozeer als een aristocraat. Hij omschrijft de Rothschilds als ‘nouveaux riches’. Zijn dochter Hannah laat zien hoe de joodse Rothschilds in de 19e eeuw werden ontvangen door de Britse elite.

De Rothschilds geven hun rijkdom altijd door aan de meest capabele eerstgeboren zoon. Op die manier zijn ze er zeker van dat hun invloed, macht en rijkdom eeuw na eeuw blijven groeien.

Onderstaande documentaire werd uitgezonden door de Britse zender Channel 4.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Edwin schreef:

  Mensen die denken dat rijkdom iets met geld heeft te maken, zijn arm.
  Werkelijke rijkdom is niet met cijfertjes uit te drukken, en is ongrijpbaar

  38 likes
  • Willemm schreef:

   Edwin,
   Ik begrijp wat jij bedoelt en zwart wit gezien deel ik die visie.
   Maar dit is absoluut niet de strekking van het artikel.
   Het artikel gaat over de kloof tussen arm en rijk, hebzucht en macht en de centralisatie daarvan.

   Ik denk dat jij met je stelling niet hoeft aan te komen bij veel landen in Afrika of minima hier in Nederland die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

   17 likes
   • Edwin schreef:

    Die mening heb ik altijd al gehad, ook toen ik nog naar de voedselbank moest.
    Ik woon nu al 10 jaar op een kamertje van 4 bij 5 meter, ben volledig afgekeurd, en kan net overleven…so what?
    Waarom moet ik kijken naar mensen die meer hebben dan ik ?
    De enige waarde die geld voor me heeft, is dat het een ruilmiddel is…ik kijk er beslist niet op neer, en evenmin verlang ik naar meer geld.

    Veel mensen ergeren zich dood aan mensen die massa’s geld bezitten, da’s hun probleem en niet de mijne.

    Probeer mijn reactie niet te zien alsof ik neerkijk op geld, dat is een misvatting

    8 likes
    • densie schreef:

     Edwin, lief medemens, er zijn in deze “maatschappij” ook heel veel mensen, die neerkijken op mensen, die een uitkering “genieten”…meten met maten, is overigens van het ego…
     de boel is scheef, vandaar dat een basisuitkering voor een ieder veel zou kunnen doen veranderen…de basisangst verdwijnt en dat is beter voor de nieren en het hart…
     namaste

     12 likes
    • Willem schreef:

     Edwin,
     Je hoeft ook helemaal niet te kijken naar mensen die meer hebben dan jou.
     Evenmin hoef je ook niet neer te kijken op mensen die minder bedeeld zijn.
     Dat zegt of vraagt ook niemand.

     Maar het gaat in het artikel over de kloof tussen arm en rijk, hebzucht en macht en de centralisatie daarvan.

     En daar mogen wij wel naar kijken en in het beste geval iets tegen doen.

     En dat is nou het punt: awareness en actie t.b.v. positieve verandering.

     7 likes
 • redice schreef:

  als die 99% anderen die niet zo rijk zijn dan eens zouden samenwerken om die rijkaards af te zetten en hun vermogen in de economie te laten pompen ipv in hun eigen zakken he dan waren we al ergens…
  om van te kotsen dat amper 85 mensen even rijk zijn als 3,5 miljard arme mensen samen, wraakroepend!!!

  30 likes
 • Geldwolf schreef:

  Nu is de vraag,hoe werpen we ze omver??????

  14 likes
 • Carlijn schreef:

  De naam Rothschild stamt af van het oude Egypte. Het begon toen RA (Egyptische koning die zichzelf zag als God) de opdracht gaf aan hybride slaven genaamd de Shetu (dienden ook als grote steenbouwers en later bekend als de vrije metselaars) RA te beschermen en een systeem op te zetten ter bescherming van RA. Ze noemden zich zelf het SCHILD VAN RA. Voel je ‘m? RA’s SCHILD.. oftewel ROTHSCHILD.
  Ook de familienaam Rockefeller stamt af van het oude Egypte het stamt af van de naam RA KA FARAO.
  De Shetu (het woord schaduw is daarvan afgeleid) beheren ondergronds het systeem dus al voor vele duizenden jaren. Deze Shetu hebben later de Vrijmetselaar wereldwijd gesticht en de werkelijke vrijmetselaars zijn niet van menselijke aard. Hybride mensen maar ook de grijzen buitenaardsen behoren tot de hoogste top van het vrijmetselaars netwerk. En ja, ook bepaalde Reptielen soorten heulen met de Vrijmetselaars en de Rockefellers en Rothchilds.

  Het enige wat we er aan kunnen doen is ons verzetten tegen het systeem maar dan wel vredelievend, want agressie toveren ze altijd om in hun voordeel. Daar wachten ze op.
  Wees niet bang, ben wakker, luister naar je eigen intüitie, stap zo veel mogelijk uit de matrix, kijk zo weinig mogelijk TV en radio, daarmee brainwashen ze ons, daarmee proppen ze hun realiteit in ons hoofd.
  Zij zijn totaal afhankelijk van onze onwetendheid, hoe dommer en onwetend ze ons houden hoe meer macht ze over ons hebben. We kunnen ze verslaan, door gewoon niet meer mee te werken aan hun systeem van angst en hebzucht en niet meer mee te werken door onze eigen mensen aan te vallen en niet meer mee te werken aan oorlogen en misdaden tegen de menselijkheid, het dierenrijk en moeder aarde zelf.
  Ze willen de hele aarde beheren en ze willen dat ze niet meer hoeven te schuilen, ze komen doelbewust naar buiten met hun plannen. Er zijn hier wel degelijk vele Lichtwezens aanwezig om ons hier van te behoeden (vele buitenaardsen zijn ons zeer wel gezind) en de mensheid en de aarde te redden van de ondergang. Daarom zeg ik ALTIJD, vertrouw op jezelf, geloof in jezelf. Hou eerst weer van jezelf, Ze hebben jouw ware liefdevolle persoonlijkheid van jou ontnomen door je een valse perceptie van de realiteit te geven. Kom weer in jouw eigen kracht, voel weer jouw eigen potentie en voel weer aan jouw eigen WARE ZELF. En dan komen we met elkaar op een vredige manier in opstand. En dan.. is het afgelopen voor dit duistere kliekje, voor altijd, en zijn wij eindelijk VRIJ!!

  23 likes
  • Cindy schreef:

   Mooi gezegd Carlijn, ben het helemaal met je eens !

   1 likes
  • Orlando schreef:

   Rotshild is van bavaria (duits)
   Rot=rood schild=schild, plakaat, wapenschild(in dit geval van een aristocratische familie)

   1 likes
  • de absolute waarheid schreef:

   21st century schizoid man is hier volledig van toepassing. hadden de mannen van King Crimson totáál gelijk in. Carlijn, ga eens nadenken en zoek niet overal een achterliggende hoax op. Mensen zijn over het algemeen bezeten van geld en zullen over je heen lopen om hun doelen te bereiken, besef je dat eens! heeft niks met aliëns te maken, zucht…

   0 likes
 • densie schreef:

  ja, Edwin…..wat je zegt…
  en weet je…. mensen spreken over de wereld… wat is dat dan? Er zijn meer wereldbeelden dan zandkorrels…dus, verlies je even niet in dromen…zie de werkelijkheid op Aarde…
  Als dit geld verdeeld zou worden, onder de mensen… zou onze moeder aarde helemaal worden geplunderd…want de meeste mensen willen materiële rijkdom…zijn nog steeds hebzuchtig….nou….
  tel uit je “winst”…..

  5 likes
  • Willemm schreef:

   Zullen wij alles dan maar bij het oude laten en ons laten uitzuigen?

   Voor ons zelf opkomen is ook een spirituele deugd..

   7 likes
   • Edwin schreef:

    Waar wordt er gezegd dat we het bij het oude moeten laten?

    Het ging er alleen maar om, dat we een verandering (evolutie) in ons denken brengen, en onszelf afvragen WAAROM we geld zo belangrijk vinden…

    2 likes
  • Willemm schreef:

   Helemaal NIET mee eens’ Densie’.
   Ik ben voor bezinnen eer wij beginnen en dan uitdelen van de Rijkdom.

   Met beleid dus..

   3 likes
  • Sjaak vd Wal schreef:

   Helemaal mee eens. Geld is een abstract begrip dat in de meest redelijke zin een bepaalde arbeidshandeling of een commoditeit vertegenwoordigd. Iets wat wij zelf als mensen doen of maken. In fysieke zin betekent geld niks. Huizen bouw je met stenen materialen etc.. doelen verwezenlijken doe je met mensen.

   2 likes
 • exegese schreef:

  Exorbitante rijkdom kan enkel en alleen ontstaan door anderen te benadelen. Ziet men kans om heeeeel veel mensen een klein beetje te benadelen kun je rijk worden zonder dat er mensen echt aan onderdoor gaan en komt men er makkelijker mee weg. Succesvolle “zakenlieden” zijn echter in de regel kil, berekenend, onbetrouwbaar en gaan niet zelden over lijken.

  Daarom vind ik het altijd raar dat verre weg de meeste mensen opkijken tegen rijkdom . Mensen die baden in weelde en overdaad genieten niet zelden groot respect van hun omgeving

  Verdienen ze dat eigenlijk wel ? Hoe zou het er uit gaan zien als rijkdom op dezelfde (of liefst in de overtreffende trap) neerbuigende manier werd benaderd als armoede. Dat je er op aangekeken zou worden als je met een belachelijk dure bolide de straat in komt rijden. Als je uitgejoeld zou worden als je je patserige oprijlaan van je villa op wilt rijden. Als je geweigerd zou worden met je peperdure yacht in de havens. Dat mensen zich hardop afvragen of die miljoenen en niet zelden zelfs miljarden wel eerlijk verdiend zijn.

  Dat zou toch een eerste stapje zijn naar een andere samenleving denk ik en hoeft ons niets te kosten.

  7 likes
  • IIS schreef:

   @exegese

   Ben het niet helemaal met je eens tenzij je de overbodige veel te dure ambtenaren bedoelt, ingehuurde totaal overpriced linkse adviesbureaus voor de overheid die roven van ons geld of de bankdieten en aanverwante financiële criminele gespuis, want er zijn ook oprechte zelfstandige ondernemers, mensen die door hard werken en efficiëntie in hun leven aan te brengen met jarenlange ontberingen, met boerenslimheid en doorzettingsvermogen en door hart te hebben voor hun product of hun activiteiten te hebben zonder een ander te benadelen veel geld verdienen en sparen voor later en als men hiervan dan een te gekke auto, luxe boot of groot huis koopt is dat de beloning voor jarenlang hard werken met bloed, zweet en tranen, sabbelen, spanningen, depressies en slapeloze nachten is dat dan ook hun goed recht en hun beloning. Deze mensen gun ik alles en zie ik als voorbeeld, zolang ze maar niet een ander benadelen of kapot maken.

   Mij interesseren dergelijke zaken maar in beperkte mate, een auto is een vervoermiddel, een boot vind ik te nat en betaalbaar en huis is om in te leven. Mij is op deze site al verweten dat ik jaloers zou zijn, maar waarom zou ik jaloers moeten zijn op mensen die door hard, slim en zuiver werken veel geld verdienen, neem ze als goede voorbeeld net zoals de politiek en bankwezen als slecht voorbeeld kan worden genomen. Het is nu eenmaal een gegeven dat ieder mens in een vrije wereld de vruchten van zijn eigen werk kan houden er en van mag genieten!

   1 likes
   • exegese schreef:

    Klopt @IIS, ik heb het niet over mensen die het relatief goed hebben door een leven lang hard te werken, spaarzaam te leven enz. Ik heb het over mensen die op slinkse wijze exorbitant rijk zijn geworden. Mensen achter het criminele bankwezen, mensen achter de multinationals die de kluit belazeren met hun geklooi met belastingparadijzen, over oplichters die hun macht misbruiken en de gemeenschap uitmelken en lopen te pronken met de miljarden die ze gestolen hebben. Dat soort tuig verdient het veracht te worden door door alle hard werkende eerlijke mensen die door hen bedonderd worden. Ik streef naar een samenleving waar mensen zoveel vragen voor hun diensten/producten zodat het kostendekkend is en men in financieel gewoon een normaal en zorgeloos leven kan leiden. Daar zijn geen miljarden voor nodig, zelfs geen miljoenen. Als je dus zo onbeschoft rijk kunt worden ben je de gemeenschap aan het bestelen omdat je teveel geld vraagt voor je diensten dan wel producten en kan dit dus veel voordeliger voor de mensen. Zo simpel is het volgens mij.

    6 likes
    • IIS schreef:

     @exegese

     Ik begrijp je statement, maar toch zit een gevaar in door het zo te brengen. Veel mensen begrijpen namelijk niet het onderscheid tussen gespaard en verdiend vermogen wat men door hard werken en sabbelen heeft vergaard waar reeds veel, heel veel belasting over is betaald, ook al zijn er miljoenen of zelfs miljarden verdiend, deze mensen hebben het verdiend met en door hun persoonlijke volharden inzet en daar is m.i. niets mis mee zolang het maar rechtvaardig gebeurt.

     Maar er zijn ook mensen die door list en bedrog uit de kas van de gemeenschap en ten koste van anderen, eventueel geruggensteund of met behulp van de overheid, politiek en bankwezen puissant rijk zijn geworden en ook nog eens met steun belasting hebben mogen ontduiken. En laat ik je nu vertellen dat juiste deze categorie buiten schot blijft zodra er door de overheid in opdracht van de EU of ECB mensen met gespaard vermogen, bezittingen of anderszins aangepakt moeten worden onder het mom van rechtvaardige verdeling en helpen van de zogenaamde armen, werkelijk om te kotsen vind ik dat en is een aantasting van het vrije ondernemerschap. Bij mij gaat deze hetze op deze vermogens en mensen veel te ver, omdat nogmaals, de corrupte kopstukken, bedrijven met brievenbussenfirma’s totaal niet worden aangepakt en er voor zorgen dat geld weg kan vloeien.

     Is het niet totaal van de gekke dat grote ondernemingen in het land waar ze hun verkopen/omzetten draaien geen belasting hoeven te betalen en burgers, zelfstandigen, kleine en middelgrote onderneming dat wel moeten omdat deze niet op deze wijze de belasting kunnen omzeilen. Hier is iets goed mis in deze en dat is niet de schuld van de doorsnee werkende of vermogende maar krijgen deze het wel in de schoenen geschoven En wie krijgt uiteindelijk de rekening gepresenteerd, omdat geld op die manier naar het buitenland kan verdwijnen? Juist, wij allen, ook de zogenaamde armen die arm worden gehouden, omdat de echt belangrijke bedrijven, de echt groten zuigen aan het systeem en geld weten weg te sluizen ten koste van iedereen. Nu zullen brievenbusfirma’s ook geld opleveren voor de staatskas, maar hoeveel kleine en middel grote bedrijven in NL hebben buiten NL een brievenbusfirma zodat ze hier miljarden kunnen wegsluizen. Als je de twee tegen elkaar afzet dan kosten deze constructies ons geld, want bij het opmaken van de debet en credit zijde zal er waarschijnlijk een heel groot negatief rendement zijn.

     Ik vind het demoniseren van rijken in NL een foute discussie zolang men de echt grote jongens buiten schot laat of zelfs steunt en voorziet van wetten en regels waarmee ze alle kante op kan en die niet toegepast kunnen worden door burgers en bedrijven.

     Miljonair of niet, rijk of arm, belasting omzeilen dan graag voor iedereen! Zodat we zelf kunnen beschikken over onze eigen gespaard en verdiende geld, vermogen of bezittingen en niet allen gelijke arm gemaakt, doch gelijke rijk. Of willen we in de toekomst alleen nog werken voor de multinationals die dan de scepter zullen zwaaien en mogen we als beroofde slaven aan de slag voor alleen nog selecte corporaties en multinationals.

     0 likes
     • exegese schreef:

      Een wereldwijde inkomensgrens van één miljoen per jaar en een banktegoed van maximaal één miljoen zou een goede maatregel zijn om achterlijke en asociale rijkdom een halt toe te roepen. Dan is het toch mogelijk om relatief rijk te zijn en een onbezorgd luxueus leven te leiden, meer verworven geld zou automatisch terug gegeven moeten worden aan de gemeenschap waar het thuishoort.

      1 likes
   • IIS schreef:

    ….betaalbaar = onbetaalbaar..

    1 likes
 • Marianne schreef:

  Het enige middel om de rijkdom te rug toe te keren is een nieuwe gemeenschap te creëren in gelijkheid en zonder geld, maar wel zo dat wij er allemaal gelukkiger van worden en waar we allemaal aan mee werken.

  7 likes
  • IIS schreef:

   @Marianne

   Ben het volkomen met je eens, het is niet alleen het blote geld, maar vooral degene die het geld controleert en er macht over hebben en het daarom tot een verschrikkelijk middel maken wat aanzet tot haat, moord, armoede en ellende. De grootste fout van de EU is dat men het geld uit handen heeft genomen van de nationale centrale bank en deze in de handen van de particuliere bank de ECB in Frankfurt heeft gelegd. Deze bank controleert niet alleen het geld, maar controleert daarmee ook de macht in de EU. We zouden ons nog kunnen redden uit de klauwen van deze macht die ook in de VS aan de touwtjes trekt en de federale overheid in zijn macht heeft, maar dan moet het geld in NL terug in beheer van de DNB en de staat. Maar de macht, de zio-elite, waar ook de Rothschilds onderdeel van zijn, is zo machtig dat dit nooit zal gebeuren. Als er ook maar iemand komt die dit voorstel zal opperen krijgt gegarandeerd een verruiling van het tijdelijke naar het eeuwige. Pim Fortuyn was in deze net als bijv. John F Kennedy met executive Order no. 11110 en velen meer die af wilden van de macht van de zio-elite een groot gevaar voor de gevestigde particuliere centrale banken, vandaar dat deze personen (symbolisch?) de kogel kregen. Overigens, voor zover ik kan nagaan komt de familie Rothschild (goudsmid) puur en alleen aan hun naam door het rode schild wat ze boven de deur hadden hangen en was het zo herkenbaar voor mensen die er terecht konden voor het lenen van geld (pandjeshuis).

   Als er geen geld meer zou zijn en we leren zonder dit middel te leven zal de gemeenschap dus heel anders gaan werken en niet meer onder het juk hebben te lijden van een door en door corrupte macht en kan er op een veel zuiverde manier met elkaar worden samengewerkt. Zou een heel interessante tijd in de Geschiedenis worden als dit zou gebeuren, dan zouden mensen die zuiver van hart en geweten zijn vele malen meer krijgen die niet corrumpeert, die niet moord, die niet bedriegt en lijdt tot honger en allerlei andere zieke bijverschijnselen. Dan is het exit voor alles wat niet deugt en de wereld onderdrukt waarbij mensen scrupuleus worden bedrogen en vernietigd.

   6 likes
  • vladi schreef:

   ik zeg:Project Ubuntu.

   fff

   1 likes
 • henk schreef:

  1% van de bevolking zijn maar 85 mensen volgens dit artikel. Dat niemand dit nog opmerkte haha. We zijn dus maar met 8500 mensen op de wereld. Sterk artikel zeg.

  7 likes
  • Roy schreef:

   Ik moest daar ook wel even om gniffelen 🙂

   3 likes
   • vladi schreef:

    ohw jullie zijn slim,wat goed dat jullie dat gezien hebben.
    ik denk dat ze ”de rijkste VAN de 1% bedoelen.

    maar zo staat het niet geschreven dus…gniffelen maar.
    in en intriest.

    fff

    1 likes
    • Meestaliserweleenverklaring schreef:

     Er staat toch echt “De rijkste 1 procent van de wereldbevolking, amper 85 mensen”. dan kun je wel denken dat ze iets anders bedoelen maar dan kun je bij elke zin wel bedenken dat ze iets anders bedoelen dan wat er geschreven staat.
     Het zou leuk zijn als men hier duidelijke taal zou hanteren en niet de ene vaagheid na de andere zou etaleren met alle gevolgen van dien (nog meer vaagheden).
     Dat gniffelen is dus volkomen terecht 🙂 gniffel

     1 likes
     • Coeus schreef:

      Er wordt sowieso in de artikelen op deze site heel vaak heel rommelig, en daardoor vaak foutief, geformuleerd.

      0 likes
 • Bas schreef:

  In een ideale wereld zou al het geld evenredig worden verdeeld, opdat iedereen de mogelijkheid krijgt een toekomst op te bouwen voor zichzelf en zijn kinderen. Maar ja, i have a dream..

  5 likes
 • Nobel schreef:

  De oplossing is dat iedereen de helft van zijn vermogen afstaat. Met dit geld kunnen alle problemen op de wereld worden opgelost.

  10 likes
 • FredvdSanden schreef:

  Ik vraag me al jaren af waarom één persoon, bijvoorbeeld meer dan 1 (of 10, of 100) miljoen euro zou moeten bezitten? Wat is het nut daarvan. behalve decadentie en macht?

  8 likes
 • Padja schreef:

  Zo zit deze wereld in elkaar sinds het begin der tijden. Je hebt de mensen die veel hebben en mensen die niks hebben.
  En een heleboel ertussen in.

  Die middengroep..dat zijn wij. Die maken zich ook druk om andere mensen.
  Word je in armoede geboren dan is het enorm moeilijk om hogerop te komen. Zeg maar ondoenlijk.
  Maar er wordt je wel een wortel voorgehouden. Blijven ze lekker bezig.
  De super rijken lachen zich een breuk. Er zijn geen gelijke kansen. Weten zij dondersgoed.

  Vroegaaaaaah vroegen de superrijken, (farao’s, koningen) zich af..”Hoe houden we dat gepeupel in toom?” “Weet je wat….we gaan ze leren dat ze vooral heeeeeeel lief moeten zijn.” Toen kwamen ze op het idee van God. En Karma.
  En dat geluk niet in geld zit enzo.
  Dan blijft het gepeupel lekker aan de gang. En mekkeren ze niet zo over die exorbitant misdadige rijkdommen.
  Helaas liepen de kerken leeg; maar hè, daar hadden ze weer wat op gevonden; new age!
  Lief zijn, in je hartje zitten, je andere wang toekeren, en je liefdevolle frequentie verhogen.

  Trillen, knielen, bidden, bukken, buigen, blij zijn, dankbaar zijn, LIEF ZIJN.

  MAAR KOM VOORAL NIET IN OPSTAND. Want vechten is niet lief!

  2 likes
  • Boppie schreef:

   @Padja

   Ik heb mijn leven lang gevochten, gedemonstreerd, geklaagd etc. etc. en weet je wat het mij heeft opgeleverd? NIETS! Werkelijk helemaal niets. Ja, ergernis, frustraties en hartpijn.

   Pas toen ik begon met mijn leven in liefde te leven veranderde van alles. My God, het bracht mij tot leven, de puzzelstukken vielen in elkaar.

   Nogmaals, ik herken jou niet als de Padja die normaal gesproken hier reageert. Ik zie geklaag en de Padja die ik ken is een Kanjer. Not You!

   1 likes
   • Padja schreef:

    @Lieve Boppie.
    Helemaal waar.
    Niks menselijks is ons vreemd. -;)
    Dikke knuffel.

    1 likes
    • Boppie schreef:

     Lieve Padja,

     Sorry dat ik aan jouw identiteit twijfelde maar nu begrijp ik je ook beter. Ook ik heb mijn frustraties en boosheid als ik die ongelijkheid zie maar ondanks het feit dat ik heel eenvoudig leef en niet de halve wereld bezit 😉 weet ik zeker dat ik gelukkiger ben dan deze mensen die zo verslaafd zijn aan geld en macht.

     Een dikke knuffel terug

     2 likes
 • Axel schreef:

  …en wie van jullie is zelf al begonnen met het doen wat je voorstelt? Wie heeft daadwerkelijk al de helft van zijn vermogen weggegeven, of is naar het binnenhof gestapt om opheldering te vragen aan “iemand” ?

  4 likes
  • IIS schreef:

   @Axel

   Dan heb jij niet begrepen waar dit over gaat, het huidige financiële systeem met zijn onaantastbare machtigen, daar gaat het over en dit systeem laat ‘t helemaal niet toe om zonder geld te leven. Zodra je afstand doet van geld en als persoon overgaat op een geldloos leven dan zal dat vrijwel onmogelijk zijn. Het gehele systeem zal dan moeten veranderen en dan kan één persoon wel zijn kont tegen de krib gooien en eruit stappen, maar wat win je dan?

   En waarom geld weggeven? Geld waar een mens zelf hard voor heeft gevochten, gespaard eventueel door zuinig te leven of heeft vergaard door hard zijn of haar best te doen dat moet je dan zomaar even weggeven aan één of andere leegloper of nietsnut? En armen zijn er niet in NL als je ‘t afzet tegen de armoede in andere landen, geldzorgen hebben velen wel, maar die worden in de meeste gevallen veroorzaakt door een alsmaar alles duurder makende rovende overheid of doordat mensen vaak te veel boven hun stand hebben geleefd en te veel schulden hebben gemaakt. Als ik leef boven mijn stand dan krijg ik ook grote problemen en daar moet je voor waken. Het kosten-baten plaatje moet men goed in de gaten houden en als een goede boekhouder bovenop de financiën blijven zitten anders gaat er veel mis in deze kunstmatig aangewakkerde crisis.

   En waar moeten mensen op het binnenhof opheldering over vragen? Het is toch wel duidelijk wat je als mens waard bent en wat verwacht je van de linkse gangsters dat je zo goed wordt behandeld als een medelander? Je kunt ze van alles vragen, maar of ze je ook eerlijk antwoorden is dan weer een volgende vraag.

   0 likes
 • IIS schreef:

  Misschien is het een door de/een hogere macht gegeven recht om zo rijk te worden en te leven.

  En is het ook een goddelijke-satanische of anderszins hogere macht die toestaat over lijken te gaan of juist weer niet en of rijkdom te vergaren door het slim of smerig te spelen of rijkdom te vergaren omdat “het lot” het zo wil en dat het leven en de geschiedenis en zo ook de toekomst vast staan en zo zullen verlopen omdat het moet. Sommigen lijken alles wat ze aanraken in goud te kunnen veranderen en bepaalde families over honderden jaren een genetisch of goddelijk recht door te geven aan families die ze nooit zullen kennen en die nog lang niet geboren zijn. Het lijkt bijna alsof deze mensen een soort van een onzichtbare lijn hebben met hun toekomstige familie.

  Wordt rijkdom doorgegeven met het idee dat nazaten over tig of honderden jaren uiteindelijk de wereld zullen of moeten overheersen met al hun verworven rijkdom. Echte rijkdom bouwt zich niet op in één leven, maar in vele levens. Zou er een genetische of goddelijke-satanische afspraak kunnen zijn met toekomstige generaties of zelfs wie ooit macht zal hebben over de wereld? Zal de toekomstige apocalyps verband houden met deze strijd die uiteindelijk zal leiden tot de vernietiging van de huidige of toekomstige generatie?

  Los van al dit vraag ik me af wat in de koppen van de aardse machtigen omgaat en als ik de foto’s zie van philippine de rothschild † en haar halskettingen met daaraan allerlei vreemdsoortige op demonisch lijkende amuletten bestudeer dan is het alsof ze wil zeggen; ” we hebben gekozen voor het satanische en aan hem onze ziel verkocht”. Zou je je ziel moeten verkopen om puissant rijk te kunnen worden en dan bedoel ik echt rijk, niet rijk vanuit zuivere ondernemerschap, maar door doortraptheid en over lijken gaan, want dan pas lijkt men over generaties echt rijk te kunnen worden.

  4 likes
 • Porkie schreef:

  Geld heeft slechts 1 doel: anderen dwingen iets te doen of toe te laten.

  Mijn ene euro dwingt de supermarkt mij een pak melk te laten meenemen.
  Die loon aan het eind van de maand dwingt mij te verschijnen bij de werkgever en dingen voor hem te doen.
  Dat is dus het nut van geld.

  2 likes
 • Ludivine schreef:

  Het is nog erger als je bedenkt dat echt geld bijna niet meer bestaat. Een klein gedeelte van het geld dat in omloop is, bestaat uit papieren geld. Banken bezitten nog maar nauwelijks papieren geld of goud staven. Wat is geld dan, het is niets meer dan de digitale cijfertjes, en dat daarmee weten de Rothschilds de macht te behouden, is des te frustrerend.

  2 likes
 • Eeelke schreef:

  Als we al het geld van die 83 rijke mensen zouden verdelen onder de 3,5 miljard arme mensen dan zouden zij nog de armsten zijn.

  1 likes
 • Carmen schreef:

  Bijna iedereen meent dat geld de wortel is van alle kwaad. Alleen al daardoor staat veel geld verdienen in een kwaad daglicht en worden de gedragingen van welgestelden met argusogen gevolgd. Geld is nog positief nog negatief. Je moet er wat van hebben, anders ben je het haasje. Geld hebben geeft bevrediging en verschaft plezier. We leven eenmaal in een matriele wereld. De geschiedenis leerd dat arme mensen altijd de klos zijn, ook weer heden ten dag. Ik hou van geld. Ik ben in goeie doen. En zorg alsjeblief dat je er wat van heb. Veel Liefst allemaal!

  0 likes
 • […] verdient, geef dit dan niet direct uit. Herinvesteer je opbrengsten. Het is niet voor niets dat de Rotschild‘s de rijkste en meest invloedrijke familie van de wereld is. Trek je eigen plan; volg niet de […]

 • x

  Check Also

  arts

  Arts-viroloog schetst onthutsend beeld van de situatie in Oostenrijk

  Oostenrijk werd door veel andere landen geprezen ...

  woordvoerder

  Woordvoerder Amerikaanse Gezondheidsministerie: ‘Soros is het echte virus!’ (en Rothschilds ‘hunkeren naar macht’)

  Afgelopen week benoemde president Trump zijn voormalige ...

  >