Homepagina » Financieel » De aristocraten: Zo rijk als Rothschild
De aristocraten: Zo rijk als Rothschild

De aristocraten: Zo rijk als Rothschild

De economische ongelijkheid ontspoort. De rijkste 1 procent van de wereldbevolking, amper 85 mensen, heeft evenveel vermogen als de 3,5 miljard armsten, of zowat de helft van de wereldbevolking. Terwijl het aantal miljardairs in de wereld verdubbelde, stierven ruim 1 miljoen vrouwen tijdens de bevalling door gebrek aan gezondheidszorg.

De rijkste man ooit was Albert Salomon von Rothschild uit Oostenrijk-Hongarije. Van hem komt de uitdrukking: ‘zo rijk als Rothschild’. Toen baron Albert Rothschild in 1911 in zijn paleis in Wenen stierf, was hij niet alleen met afstand de rijkste Oostenrijker, maar ook de rijkste Europeaan. In de Verenigde Staten leefden hooguit twee of drie mensen die nog rijker waren dan hij.

Er is geen familie op aarde die over meer vermogen beschikte dan de familie Rothschild. Er is geen bank die meer invloed op de wereld heeft gehad dan het ‘wereldhuis’ Rothschild. Er is geen familie die ooit zijn unieke positie heeft gehad in Oostenrijk en andere landen als de Rothschilds.

Er wordt eindeloos gespeculeerd over de ware draagwijdte van hun macht. In twee eeuwen tijd financierden ze oorlogen en vrede, financierden ze een compleet continent en stichtten ze een natie.

Waddesdon Manor, het ultieme Rothschild-huis, is een enorm gebouw met het uiterlijk van een Frans château. Het huis ziet er meer uit als een Walt Disney-paleis dan een Brits landhuis. Het huis wordt beheerd door de National Trust, maar is nog altijd in handen van de Rothschilds. Aan het hoofd van de familie staat één van de meest invloedrijke mannen van het land: Lord Rothschild.

Miljardair Jacob Rothschild of ‘Lord R’ ziet zichzelf niet zozeer als een aristocraat. Hij omschrijft de Rothschilds als ‘nouveaux riches’. Zijn dochter Hannah laat zien hoe de joodse Rothschilds in de 19e eeuw werden ontvangen door de Britse elite.

De Rothschilds geven hun rijkdom altijd door aan de meest capabele eerstgeboren zoon. Op die manier zijn ze er zeker van dat hun invloed, macht en rijkdom eeuw na eeuw blijven groeien.

Onderstaande documentaire werd uitgezonden door de Britse zender Channel 4.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geldwolf
Geldwolf
6 jaren geleden

Nu is de vraag,hoe werpen we ze omver??????

max
max
Reactie op  Geldwolf
6 jaren geleden

Bij de bowlingbaan op de hoek, lane 4, 2 potjes…

Willemm
Willemm
Reactie op  max
6 jaren geleden

Laten we beginnen op het Binnenhof.

Willemm
Willemm
Reactie op  Geldwolf
6 jaren geleden

Goeie vraag Max.

Edwin
Edwin
6 jaren geleden

Mensen die denken dat rijkdom iets met geld heeft te maken, zijn arm.
Werkelijke rijkdom is niet met cijfertjes uit te drukken, en is ongrijpbaar

Willemm
Willemm
Reactie op  Edwin
6 jaren geleden

Edwin,
Ik begrijp wat jij bedoelt en zwart wit gezien deel ik die visie.
Maar dit is absoluut niet de strekking van het artikel.
Het artikel gaat over de kloof tussen arm en rijk, hebzucht en macht en de centralisatie daarvan.

Ik denk dat jij met je stelling niet hoeft aan te komen bij veel landen in Afrika of minima hier in Nederland die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Edwin
Edwin
Reactie op  Willemm
6 jaren geleden

Die mening heb ik altijd al gehad, ook toen ik nog naar de voedselbank moest.
Ik woon nu al 10 jaar op een kamertje van 4 bij 5 meter, ben volledig afgekeurd, en kan net overleven…so what?
Waarom moet ik kijken naar mensen die meer hebben dan ik ?
De enige waarde die geld voor me heeft, is dat het een ruilmiddel is…ik kijk er beslist niet op neer, en evenmin verlang ik naar meer geld.

Veel mensen ergeren zich dood aan mensen die massa’s geld bezitten, da’s hun probleem en niet de mijne.

Probeer mijn reactie niet te zien alsof ik neerkijk op geld, dat is een misvatting

densie
densie
Reactie op  Edwin
6 jaren geleden

Edwin, lief medemens, er zijn in deze “maatschappij” ook heel veel mensen, die neerkijken op mensen, die een uitkering “genieten”…meten met maten, is overigens van het ego…
de boel is scheef, vandaar dat een basisuitkering voor een ieder veel zou kunnen doen veranderen…de basisangst verdwijnt en dat is beter voor de nieren en het hart…
namaste

Willem
Willem
Reactie op  Edwin
6 jaren geleden

Edwin,
Je hoeft ook helemaal niet te kijken naar mensen die meer hebben dan jou.
Evenmin hoef je ook niet neer te kijken op mensen die minder bedeeld zijn.
Dat zegt of vraagt ook niemand.

Maar het gaat in het artikel over de kloof tussen arm en rijk, hebzucht en macht en de centralisatie daarvan.

En daar mogen wij wel naar kijken en in het beste geval iets tegen doen.

En dat is nou het punt: awareness en actie t.b.v. positieve verandering.

redice
redice
6 jaren geleden

als die 99% anderen die niet zo rijk zijn dan eens zouden samenwerken om die rijkaards af te zetten en hun vermogen in de economie te laten pompen ipv in hun eigen zakken he dan waren we al ergens…
om van te kotsen dat amper 85 mensen even rijk zijn als 3,5 miljard arme mensen samen, wraakroepend!!!

Nobel
Nobel
6 jaren geleden

De oplossing is dat iedereen de helft van zijn vermogen afstaat. Met dit geld kunnen alle problemen op de wereld worden opgelost.

Bas
Bas
6 jaren geleden

In een ideale wereld zou al het geld evenredig worden verdeeld, opdat iedereen de mogelijkheid krijgt een toekomst op te bouwen voor zichzelf en zijn kinderen. Maar ja, i have a dream..

Willemm
Willemm
Reactie op  Bas
6 jaren geleden

Ik zeg: ‘The Venus Project’!

densie
densie
6 jaren geleden

ja, Edwin…..wat je zegt…
en weet je…. mensen spreken over de wereld… wat is dat dan? Er zijn meer wereldbeelden dan zandkorrels…dus, verlies je even niet in dromen…zie de werkelijkheid op Aarde…
Als dit geld verdeeld zou worden, onder de mensen… zou onze moeder aarde helemaal worden geplunderd…want de meeste mensen willen materiële rijkdom…zijn nog steeds hebzuchtig….nou….
tel uit je “winst”…..

Sjaak vd Wal
Sjaak vd Wal
Reactie op  densie
6 jaren geleden

Helemaal mee eens. Geld is een abstract begrip dat in de meest redelijke zin een bepaalde arbeidshandeling of een commoditeit vertegenwoordigd. Iets wat wij zelf als mensen doen of maken. In fysieke zin betekent geld niks. Huizen bouw je met stenen materialen etc.. doelen verwezenlijken doe je met mensen.

Willemm
Willemm
Reactie op  densie
6 jaren geleden

Zullen wij alles dan maar bij het oude laten en ons laten uitzuigen?

Voor ons zelf opkomen is ook een spirituele deugd..

Edwin
Edwin
Reactie op  Willemm
6 jaren geleden

Waar wordt er gezegd dat we het bij het oude moeten laten?

Het ging er alleen maar om, dat we een verandering (evolutie) in ons denken brengen, en onszelf afvragen WAAROM we geld zo belangrijk vinden…

Willemm
Willemm
Reactie op  densie
6 jaren geleden

Helemaal NIET mee eens’ Densie’.
Ik ben voor bezinnen eer wij beginnen en dan uitdelen van de Rijkdom.

Met beleid dus..

Axel
Axel
6 jaren geleden

…en wie van jullie is zelf al begonnen met het doen wat je voorstelt? Wie heeft daadwerkelijk al de helft van zijn vermogen weggegeven, of is naar het binnenhof gestapt om opheldering te vragen aan “iemand” ?

IIS
IIS
Reactie op  Axel
6 jaren geleden

@Axel

Dan heb jij niet begrepen waar dit over gaat, het huidige financiële systeem met zijn onaantastbare machtigen, daar gaat het over en dit systeem laat ‘t helemaal niet toe om zonder geld te leven. Zodra je afstand doet van geld en als persoon overgaat op een geldloos leven dan zal dat vrijwel onmogelijk zijn. Het gehele systeem zal dan moeten veranderen en dan kan één persoon wel zijn kont tegen de krib gooien en eruit stappen, maar wat win je dan?

En waarom geld weggeven? Geld waar een mens zelf hard voor heeft gevochten, gespaard eventueel door zuinig te leven of heeft vergaard door hard zijn of haar best te doen dat moet je dan zomaar even weggeven aan één of andere leegloper of nietsnut? En armen zijn er niet in NL als je ‘t afzet tegen de armoede in andere landen, geldzorgen hebben velen wel, maar die worden in de meeste gevallen veroorzaakt door een alsmaar alles duurder makende rovende overheid of doordat mensen vaak te veel boven hun stand hebben geleefd en te veel schulden hebben gemaakt. Als ik leef boven mijn stand dan krijg ik ook grote problemen en daar moet je voor waken. Het kosten-baten plaatje moet men goed in de gaten houden en als een goede boekhouder bovenop de financiën blijven zitten anders gaat er veel mis in deze kunstmatig aangewakkerde crisis.

En waar moeten mensen op het binnenhof opheldering over vragen? Het is toch wel duidelijk wat je als mens waard bent en wat verwacht je van de linkse gangsters dat je zo goed wordt behandeld als een medelander? Je kunt ze van alles vragen, maar of ze je ook eerlijk antwoorden is dan weer een volgende vraag.

Eeelke
Eeelke
6 jaren geleden

Als we al het geld van die 83 rijke mensen zouden verdelen onder de 3,5 miljard arme mensen dan zouden zij nog de armsten zijn.

vladi
vladi
Reactie op  Eeelke
6 jaren geleden

misschien dat u deze berekening wél wilt toelichten,ik ben niet zo’n rekenwonder.

fff

Marianne
Marianne
6 jaren geleden

Het enige middel om de rijkdom te rug toe te keren is een nieuwe gemeenschap te creëren in gelijkheid en zonder geld, maar wel zo dat wij er allemaal gelukkiger van worden en waar we allemaal aan mee werken.

IIS
IIS
Reactie op  Marianne
6 jaren geleden

@Marianne

Ben het volkomen met je eens, het is niet alleen het blote geld, maar vooral degene die het geld controleert en er macht over hebben en het daarom tot een verschrikkelijk middel maken wat aanzet tot haat, moord, armoede en ellende. De grootste fout van de EU is dat men het geld uit handen heeft genomen van de nationale centrale bank en deze in de handen van de particuliere bank de ECB in Frankfurt heeft gelegd. Deze bank controleert niet alleen het geld, maar controleert daarmee ook de macht in de EU. We zouden ons nog kunnen redden uit de klauwen van deze macht die ook in de VS aan de touwtjes trekt en de federale overheid in zijn macht heeft, maar dan moet het geld in NL terug in beheer van de DNB en de staat. Maar de macht, de zio-elite, waar ook de Rothschilds onderdeel van zijn, is zo machtig dat dit nooit zal gebeuren. Als er ook maar iemand komt die dit voorstel zal opperen krijgt gegarandeerd een verruiling van het tijdelijke naar het eeuwige. Pim Fortuyn was in deze net als bijv. John F Kennedy met executive Order no. 11110 en velen meer die af wilden van de macht van de zio-elite een groot gevaar voor de gevestigde particuliere centrale banken, vandaar dat deze personen (symbolisch?) de kogel kregen. Overigens, voor zover ik kan nagaan komt de familie Rothschild (goudsmid) puur en alleen aan hun naam door het rode schild wat ze boven de deur hadden hangen en was het zo herkenbaar voor mensen die er terecht konden voor het lenen van geld (pandjeshuis).

Als er geen geld meer zou zijn en we leren zonder dit middel te leven zal de gemeenschap dus heel anders gaan werken en niet meer onder het juk hebben te lijden van een door en door corrupte macht en kan er op een veel zuiverde manier met elkaar worden samengewerkt. Zou een heel interessante tijd in de Geschiedenis worden als dit zou gebeuren, dan zouden mensen die zuiver van hart en geweten zijn vele malen meer krijgen die niet corrumpeert, die niet moord, die niet bedriegt en lijdt tot honger en allerlei andere zieke bijverschijnselen. Dan is het exit voor alles wat niet deugt en de wereld onderdrukt waarbij mensen scrupuleus worden bedrogen en vernietigd.

vladi
vladi
Reactie op  Marianne
6 jaren geleden

ik zeg:Project Ubuntu.

fff

IIS
IIS
6 jaren geleden

Misschien is het een door de/een hogere macht gegeven recht om zo rijk te worden en te leven.

En is het ook een goddelijke-satanische of anderszins hogere macht die toestaat over lijken te gaan of juist weer niet en of rijkdom te vergaren door het slim of smerig te spelen of rijkdom te vergaren omdat “het lot” het zo wil en dat het leven en de geschiedenis en zo ook de toekomst vast staan en zo zullen verlopen omdat het moet. Sommigen lijken alles wat ze aanraken in goud te kunnen veranderen en bepaalde families over honderden jaren een genetisch of goddelijk recht door te geven aan families die ze nooit zullen kennen en die nog lang niet geboren zijn. Het lijkt bijna alsof deze mensen een soort van een onzichtbare lijn hebben met hun toekomstige familie.

Wordt rijkdom doorgegeven met het idee dat nazaten over tig of honderden jaren uiteindelijk de wereld zullen of moeten overheersen met al hun verworven rijkdom. Echte rijkdom bouwt zich niet op in één leven, maar in vele levens. Zou er een genetische of goddelijke-satanische afspraak kunnen zijn met toekomstige generaties of zelfs wie ooit macht zal hebben over de wereld? Zal de toekomstige apocalyps verband houden met deze strijd die uiteindelijk zal leiden tot de vernietiging van de huidige of toekomstige generatie?

Los van al dit vraag ik me af wat in de koppen van de aardse machtigen omgaat en als ik de foto’s zie van philippine de rothschild † en haar halskettingen met daaraan allerlei vreemdsoortige op demonisch lijkende amuletten bestudeer dan is het alsof ze wil zeggen; ” we hebben gekozen voor het satanische en aan hem onze ziel verkocht”. Zou je je ziel moeten verkopen om puissant rijk te kunnen worden en dan bedoel ik echt rijk, niet rijk vanuit zuivere ondernemerschap, maar door doortraptheid en over lijken gaan, want dan pas lijkt men over generaties echt rijk te kunnen worden.

x

Check Also

corona

Te weinig patiënten door corona: ziekenhuis vraagt voor helft personeel werktijdverkorting aan

‘Met hart en ziel’. Dat is het ...

oostenrijk

Plotseling iedereen ziek: Oostenrijks ambulancepersoneel valt uit na coronavaccinatie

Het coronavaccin wordt momenteel aangeprezen als wondermiddel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

50
0
We lezen graag je reactie!x