Homepagina » Financieel » De aristocraten: Zo rijk als Rothschild
De aristocraten: Zo rijk als Rothschild

De aristocraten: Zo rijk als Rothschild

De economische ongelijkheid ontspoort. De rijkste 1 procent van de wereldbevolking, amper 85 mensen, heeft evenveel vermogen als de 3,5 miljard armsten, of zowat de helft van de wereldbevolking. Terwijl het aantal miljardairs in de wereld verdubbelde, stierven ruim 1 miljoen vrouwen tijdens de bevalling door gebrek aan gezondheidszorg.

De rijkste man ooit was Albert Salomon von Rothschild uit Oostenrijk-Hongarije. Van hem komt de uitdrukking: ‘zo rijk als Rothschild’. Toen baron Albert Rothschild in 1911 in zijn paleis in Wenen stierf, was hij niet alleen met afstand de rijkste Oostenrijker, maar ook de rijkste Europeaan. In de Verenigde Staten leefden hooguit twee of drie mensen die nog rijker waren dan hij.

Er is geen familie op aarde die over meer vermogen beschikte dan de familie Rothschild. Er is geen bank die meer invloed op de wereld heeft gehad dan het ‘wereldhuis’ Rothschild. Er is geen familie die ooit zijn unieke positie heeft gehad in Oostenrijk en andere landen als de Rothschilds.

Er wordt eindeloos gespeculeerd over de ware draagwijdte van hun macht. In twee eeuwen tijd financierden ze oorlogen en vrede, financierden ze een compleet continent en stichtten ze een natie.

Waddesdon Manor, het ultieme Rothschild-huis, is een enorm gebouw met het uiterlijk van een Frans château. Het huis ziet er meer uit als een Walt Disney-paleis dan een Brits landhuis. Het huis wordt beheerd door de National Trust, maar is nog altijd in handen van de Rothschilds. Aan het hoofd van de familie staat één van de meest invloedrijke mannen van het land: Lord Rothschild.

Miljardair Jacob Rothschild of ‘Lord R’ ziet zichzelf niet zozeer als een aristocraat. Hij omschrijft de Rothschilds als ‘nouveaux riches’. Zijn dochter Hannah laat zien hoe de joodse Rothschilds in de 19e eeuw werden ontvangen door de Britse elite.

De Rothschilds geven hun rijkdom altijd door aan de meest capabele eerstgeboren zoon. Op die manier zijn ze er zeker van dat hun invloed, macht en rijkdom eeuw na eeuw blijven groeien.

Onderstaande documentaire werd uitgezonden door de Britse zender Channel 4.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geldwolf
Geldwolf
6 jaren geleden

Nu is de vraag,hoe werpen we ze omver??????

Edwin
Edwin
6 jaren geleden

Mensen die denken dat rijkdom iets met geld heeft te maken, zijn arm.
Werkelijke rijkdom is niet met cijfertjes uit te drukken, en is ongrijpbaar

redice
redice
6 jaren geleden

als die 99% anderen die niet zo rijk zijn dan eens zouden samenwerken om die rijkaards af te zetten en hun vermogen in de economie te laten pompen ipv in hun eigen zakken he dan waren we al ergens…
om van te kotsen dat amper 85 mensen even rijk zijn als 3,5 miljard arme mensen samen, wraakroepend!!!

Nobel
Nobel
6 jaren geleden

De oplossing is dat iedereen de helft van zijn vermogen afstaat. Met dit geld kunnen alle problemen op de wereld worden opgelost.

x

Check Also

pandemie

Jurist: ‘Dit is een pandemie van misdaden tegen de menselijkheid’

Oostenrijk denkt aan lockdowns voor ongevaccineerden als ...

parlement

Kijk: Oostenrijks parlementslid wordt onwel tijdens debat en zakt in elkaar

Dinsdag werd een debat in de Nationale ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

50
0
We lezen graag je reactie!x